Socket Mobile 2D-streepjescodescanner

Je moet het Shopify-abonnement of hoger hebben om deze hardware te kunnen gebruiken.

Als je Shopify POS voor iPad gebruikt en je het Shopify-abonnement of hoger hebt, kun je de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner gebruiken om zowel digitale als gedrukte 1D- en 2D-streepjescodes te scannen.

Shopify POS - Socket Mobile-streepjescodescanner

De Socket Mobile S740 en CHS 7Qi zijn lichtgewicht, draagbare streepjescodescanners die draadloos verbinding maken met Shopify POS.

Voor wie is de 2D-streepjescodescanner bedoeld?

Je moet de Socket Mobile S740 of CHS 7Qi 2D-streepjescodescanner gebruiken als je zowel 1D- als 2D-streepjescodes wilt scannen. Je kunt 1D-streepjescodes op producten scannen om ze snel aan de winkelwagen toe te voegen zonder je assortiment te doorzoeken om ze te vinden. Je kunt 2D-streepjescodes op bonnen scannen om snel de bestelling te vinden die aan die verkoop is gekoppeld.

De scanner maakt draadloos verbinding met Shopify POS via Bluetooth, zodat je deze kunt gebruiken op markten, beurzen, pop-uplocaties of in een fysieke winkel. Je kunt de scanner opladen via de oplaadkabel of het oplaadstation (meegeleverd), die beide op een stopcontact moeten worden aangesloten. Wanneer de batterij van de scanner volledig is opgeladen, gaat deze maximaal 14 uur (ongeveer 15.000 scans) mee.

Compatibele apparaten en modellen

Deze tabel toont welke Socket Mobile 2D-scanners compatibel zijn met Shopify POS:

Socket Mobile 2D-scanners compatibel met Shopify POS
Compatibele POS-apparaten Compatibele Socket Mobile S740-SKU's Compatibele CHS 7Qi-SKU's Moet ik het Shopify-abonnement of hoger hebben?
iPad
  • CX3431‑1881
  • CX3419‑1838
  • CX3308‑1528
  • CX3316‑1536
  • CX3312‑1532
  • CX3310‑1530
  • CX3314‑1534
Ja

Waar je de Socket Mobile 2D-streepjescodescanner kunt kopen

Je kunt de Socket Mobile 2D-streepjescodescanner bij de volgende leveranciers kopen:

Waar je de Socket Mobile 2D-streepjescodescanner kunt kopen
Regio Reseller
Canada Shopify Hardware Store
Verenigde Staten Shopify Hardware Store
Verenigd Koninkrijk Shopify Hardware Store
Ierland Shopify Hardware Store
Europa SocketStore.eu

Je streepjescodescanner koppelen aan en verbinden met je iPad

Deze korte video laat je zien hoe je je streepjescodescanner instelt en gebruikt met een iPad:

Stappen:

1. Ga naar je iPad-instellingen (niet de app-instellingen) en zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld.

2. Ga in de Shopify POS-app naar het scherm Instellingen.

3. Tik op Hardware om toegang te krijgen tot de hardware-instellingen.

4. Schakel de streepjescodescanner in door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat de scanner piept.

5. Tik op de iPad op Add bluetooth barcode scanner (Bluetooth-streepjescodescanner toevoegen):

Knop Add bluetooth barcode scanner (Bluetooth-streepjescodescanner toevoegen)

6. Wanneer het dialoogvenster Scanner koppelen en verbinden wordt weergegeven, tik op 2D-scanner en scan vervolgens de streepjescode. De scanner piept drie keer, wat aangeeft dat de scanner en iPad nu zijn gekoppeld:

Dialoogvenster Scanner koppelen en verbinden

1. Tik op Apparaatlijst openen.

2. Als je de streepjescodescanner wilt verbinden, tik erop wanneer deze in de lijst wordt weergegeven (mogelijk moet je even wachten).

Wanneer de verbinding tot stand is gebracht, wordt er een bericht weergegeven op het Hardware-instellingenscherm en wordt de Bluetooth-streepjescodescanner weergegeven als verbonden:

Hardware-scherm met verbonden streepjescodescanner

Als de verbinding niet tot stand is gebracht, ontkoppel de scanner en probeer het opnieuw.

Zolang de scanner aan de iPad blijft gekoppeld, maakt de scanner automatisch verbinding wanneer deze binnen het bereik is.

Aan een andere iPad of een ander Bluetooth-apparaat koppelen

Je kunt je scanner aan een andere iPad of een ander Bluetooth-apparaat koppelen.

Stappen:

1. Ontkoppel de streepjescodescanner.

2. Koppel je scanner aan een andere iPad of lees de instructies van de fabrikant om deze aan een ander Bluetooth-apparaat te koppelen. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op het nieuwe apparaat.

Je streepjescodescanner loskoppelen

Je streepjescodescanner probeert standaard verbinding te maken met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als je je streepjescodescanner met een ander Bluetooth-apparaat wilt gebruiken, moet je eerst de scanner loskoppelen.

Stappen:

1. Schakel je streepjescodescanner in.

2. Houd de scanknop ingedrukt. Houd tegelijkertijd de aan/uit-knop ingedrukt. Laat beide knoppen los wanneer je drie piepjes hoort. Je streepjescodescanner wordt uitgeschakeld.

3. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Hardware.

4. Zorg ervoor dat de streepjescodescanner niet is gekoppeld. Als de scanner wel is gekoppeld, swipe deze naar links en tik op Verwijderen.

5. Ga naar de Settings-app van je iPad.

6. Tik op Bluetooth.

7. Tik onder MY DEVICES op de knop naast de Socket-streepjescodescanner:

Shopify POS - instellingen van 2D-streepjescodescanner

8. Tik op Forget This Device.

9. Tik op OK.

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt bij het scannen van streepjescodes met Shopify POS en de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner, probeer dan deze stappen om het probleem op te lossen:

• Controleer de instellingen van je scanner
  • Controleren of je scanner en iPad correct zijn gekoppeld
  • Controleer de streepjescodes van je producten
  • Probeer je voorraad in te scannen met de streepjescodescanner?
  • Ondersteunde soorten streepjescodes
  • Fabrieksinstellingen herstellen

Controleer de instellingen van je scanner

1. Gebruik je de juiste streepjescodescanner? De enige 2D-streepjescodescanners die Shopify POS ondersteunt, zijn de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi.

2. Gebruik je de streepjescodescanner met een iPad? De streepjescodescanner werkt niet met Shopify POS voor iPhone of Android.

3. Heeft de winkel waarmee je bent aangemeld het Shopify-abonnement of hoger? Je winkel moet het Shopify-abonnement of hoger hebben om aanvullende hardware te kunnen gebruiken met Shopify POS.

4. Is de scanner opgeladen en binnen het bereik van de iPad? Controleer of de scanner volledig is opgeladen en zich binnen het bereik (100 meter of minder) bevindt.

5. Wat voor soort streepjescode scant je? Zorg ervoor dat je een ondersteund soort streepjescode gebruikt.

Controleren of je scanner en iPad correct zijn gekoppeld

1. Wordt de streepjescodescanner weergegeven als Verbonden op het Hardware-instellingenscherm van Shopify POS wanneer de scanner aanstaat en binnen het bereik is? Zo niet, ga dan naar de Bluetooth-instellingen van je iPad, vergeet de streepjescodescanner en koppel deze opnieuw met je iPad.

2. Wordt de scanner weergegeven in de Bluetooth-instellingen van je iPad? Zorg ervoor dat de Bluetooth van de iPad is ingeschakeld en dat de scanner wordt weergegeven als Verbonden.

3. Had je de juiste streepjescode in Shopify POS gescand toen je de scanner en iPad koppelde? De 2D-streepjescode stelt de streepjescodescanner in op de iOS-modus om met je iPad te werken. Als je de drie pieptonen niet hebt gehoord toen je de streepjescode scande of als je per ongeluk de 1D-streepjescode hebt gescand, is de scanner niet in iOS-modus. Ontkoppel de scanner en iPad en koppel ze opnieuw, en zorg ervoor dat je de 2D-streepjescode in Shopify POS scant en de drie pieptonen hoort voordat je doorgaat naar de volgende stap.

4. Was de scanner aan een andere iPad gekoppeld? De scanner kan aan slechts één iPad tegelijk worden gekoppeld. Ontkoppel de scanner en de andere iPad, en koppel de scanner vervolgens aan de nieuwe iPad.

5. Heb je een slechte Bluetooth-verbinding? Lees het advies van Apple over het verminderen van Bluetooth-storing.

Controleer de streepjescodes van je producten

1. Herkent de scanner streepjescodes? Probeer de streepjescode van een voorwerp in de buurt te scannen dat niet een van de producten van je winkel is. Als je scanner correct is gekoppeld, zie je de foutmelding Streepjescode wordt niet herkend in Shopify POS. Ga verder met de volgende stappen als je deze fout ziet. Als je geen fout ziet, ontkoppel de scanner en iPad en koppel ze opnieuw.

2. Is het product beschikbaar in Shopify POS? Als het product is verborgen in Shopify POS, zal het scannen van de streepjescode niet werken omdat de app het product niet heeft geladen. Controleer de beschikbaarheidsinstellingen van het product in het Shopify-beheercentrum als je de foutmelding Streepjescode wordt niet herkend ziet.

3. Komt het streepjescodenummer op het label overeen met het streepjescodenummer van het product in het Shopify-beheercentrum? Als er extra nullen aan het begin of einde van het nummer staan, verwijder deze dan en probeer het opnieuw.

Probeer je voorraad in te scannen met de streepjescodescanner?

Je kunt geen voorraad inscannen met Shopify POS. De streepjescodescanner is bedoeld om snel producten aan de winkelwagen toe te voegen voordat er wordt afgerekend.

Ondersteunde soorten streepjescodes

De Socket Mobile S740- en CHS 7Qi-streepjescodescanner ondersteunen de volgende soorten 2D-streepjescodes:

• Aztec
  • Codablock
  • DataMatrix
  • GS1 Composite (EAN/UCC Composite)
  • GS1 DataBar – Beperkt
  • GS1 DataBar – Omnidirectioneel
  • Matrix 2 of 5
  • Maxicode

De 2D-scanner ondersteunt ook de volgende soorten 1D-streepjescodes:

• Bookland EAN
  • Chinese 2 of 5
  • Codabar (inclusief ISBT 128-bits reeksen)
  • Code 11, Code 128
  • Code 39
  • Trioptic Code 39
  • Code 39 Full ASCII
  • Code 93
  • Discrete 2 of 5
  • GS1 DataBar (RSS)
  • GS1-128 (UCC-128/EAN-128)
  • ISBN
  • ISBT 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF-14)
  • MSI
  • Standard 2 of 5
  • Telepen
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, UPC-E1, EAN-13, EAN-8, UCC/EAN-128)
  • VIN

Fabrieksinstellingen herstellen

Als de probleemoplossingsstappen niet werken en je nog steeds problemen ondervindt met de Socket Mobile S740- of CHS 7Qi-streepjescodescanner, kun je proberen de scanner op de fabrieksinstellingen terug te zetten.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat de scanner en iPad zijn losgekoppeld.

2. Zet de streepjescodescanner weer aan.

3. Scan de streepjescode voor het herstellen van de fabrieksinstellingen in de gebruikershandleiding van de fabrikant:

- Socket Mobile S740 - Socket Mobile CHS 7Qi

1. Koppel de scanner en iPad opnieuw.