Chip- en swipe-lezer

Alleen beschikbaar bij Shopify

Chip- en swipe-lezer voor Shopify POS

De Shopify-Chip- en swipe-lezer is een EMV-compatibele creditcardlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad, iPhone of Android-apparaat. Klanten kunnen hun kaart erin steken of swipen en vervolgens hun handtekening op het scherm van je POS-apparaat zetten.

Voor wie is de Chip- en swipe-lezer bedoeld?

De Chip- en swipe-lezer in zakformaat is draadloos en wordt geleverd met een standaard. Het is een goede keuze als je vaak op verschillende locaties verkoopt, of als je net begint met het accepteren van kaartbetalingen in een winkel.

Je kunt de Chip- en swipe-lezer ook samen met een andere kaartlezer gebruiken als kosteneffectieve back-up wanneer je onderweg bent of tijdens drukke verkoopperioden.

Vereisten voor kaartlezers en ondersteunde betaalwijzen

Als je de Chip- en swipe-lezer wilt gebruiken, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • Je hebt een compatibele iPad, iPhone of Android-apparaat:
Apparaten die werken met de Chip- en swipe-lezer
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.2 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.2 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger
  • Je hebt een compatibele versie van Shopify POS:
Shopify POS-versies die compatibel zijn met de Chip- en Swipe-kaartlezer
iOS Shopify POS 5.15 of nieuwer
Android Shopify POS 3.1.3 of nieuwer

Je kunt de Chip- en swipe-lezer gebruiken om de volgende betaalwijzen te accepteren:

• American Express
  • Discover
  • Mastercard en Debit Mastercard
  • Visa en Visa Debit

Waar kun je de Chip- en swipe-lezer kopen of huren

De Chip- en swipe-lezer is verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten.

Wanneer je de Chip- en swipe-lezer koopt, ontvang je ook de volgende accessoires:

• een standaard om de kaartlezer in te plaatsen;
  • een USB-kabel om de lezer op te laden;
  • een opbergdoos;
  • twee bevestigingsstickers.

Je kunt de Chip- en swipe-lezer ook afzonderlijk huren in de Shopify Hardware Rental-winkel of als onderdeel van een van de huurpakketten met Shopify-hardware.

De Chip- en swipe-lezer monteren

De Chip- en swipe-lezer wordt geleverd met twee montagestickers, die je kunt gebruiken om hem aan een ander apparaat (zoals de achterkant van een mobiele telefoon of tablet) of een glad, plat oppervlak te bevestigen. Als je je Chip- en swipe-lezer om welke reden dan ook loskoppelt, kan de montagesticker worden schoongeveegd en opnieuw worden gebruikt.

Reinig het oppervlak en de Chip- en swipe-lezer voordat je de montagesticker bevestigt, om goede hechting te verzekeren.

Ga als volgt te werk om de Chip- en swipe-lezer te monteren: 1. Verwijder de beschermfolie van één kant van de montagesticker. 2. Bevestig de montagesticker aan de achterkant van de Chip- en swipe-lezer (de kant zonder logo). 3. Verwijder de resterende beschermfolie van de montagesticker. 4. Druk de stickerkant van de Chip- en swipe-lezer tegen het montageoppervlak en houd deze 3 seconden vast.

De Chip- en swipe-lezer aan- en uitzetten

Om de Chip- en swipe-lezer in te schakelen, druk op de aan/uit-knop aan de zijkant van de lezer en laat deze weer los. Het statuslampje gaat branden. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat.

Na 30 seconden inactiviteit gaat de Chip- en swipe-lezer in stand-by en knippert het statuslampje elke 5 seconden. In stand-by wordt de kaartlezer automatisch ingeschakeld wanneer je bij het afrekenen een kaartbetaling wilt uitvoeren.

Na 3 uur inactiviteit schakelt de Chip- en swipe-lezer zichzelf volledig uit. Wanneer je vervolgens een kaartbetaling wilt uitvoeren, moet je opnieuw op de aan/uit-knop drukken om de kaartlezer weer in te schakelen. Meestal hoef je de kaartlezer maar één keer per dag in te schakelen. Je kunt de lezer op elk moment handmatig uitschakelen door de aan/uit-knop ingedrukt te houden totdat het statuslampje uitgaat.

Het statuslampje van de Chip- en swipe-lezer

Wanneer de Chip- en swipe-lezer aanstaat, toont het statuslampje de verbindingsstatus van de lezer en of de lezer moet worden opgeladen:

Het statuslampje van de kaartlezer interpreteren
Knippert voortdurend De kaartlezer is gereed om verbinding te maken met een POS-apparaat.
Knippert elke 5 seconden De kaartlezer staat in de standby-modus.
Groen De kaartlezer is opgeladen.
Geel De kaartlezer wordt opgeladen.
Rood Het batterijniveau van de kaartlezer is 10% en de lezer moet worden opgeladen.
Brandt niet De kaartlezer staat uit.

Wanneer het statuslampje rood wordt, kun je verkopen blijven verwerken maar moet je de lezer binnenkort opladen.

De Chip- en swipe-lezer opladen

Je kunt de Chip- en swipe-lezer opladen met behulp van de meegeleverde USB-kabel. Steek de mini-USB-connector in de kaartlezer of standaard en sluit de grotere USB-connector aan op een telefoonoplader of computer:

Micro-USB wordt aangesloten op een de kaartlezer van Shopify

Het duurt 1 tot 2 uur voordat de Chip- en swipe-lezer volledig is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen (ongeveer 400 chiptransacties of 700 swipetransacties).

De Chip- en swipe-lezer koppelen en verbinden met je POS-apparaat

Om de kaartlezer met Shopify POS te kunnen gebruiken, moet je de lezer koppelen en verbinden met je apparaat. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

De Chip- en swipe-lezer ontkoppelen van je POS-apparaat

Je kunt de Chip- en swipe-lezer met slechts één apparaat tegelijk gebruiken. Als je de kaartlezer met een ander apparaat wilt gebruiken, moet je deze eerst loskoppelen van het huidige apparaat.

Stappen:

De Chip- en swipe-lezersoftware bijwerken

Het is mogelijk dat je Chip & Swipe-kaartlezer een update nodig heeft. Het duurt maximaal 15 minuten om je Chip & Swipe-kaartlezer bij te werken.

1. Verbind je kaartlezer en iPad met hun oplaadkabels.

2. Koppel je kaartlezer met je iPad.

3. Tik in de Shopify POS op Winkel.

4. Tik op Hardware.

5. Tik onder Gekoppelde hardware op Chip- en swipe-lezer.

6. Tik onder Update beschikbaar op Details.

7. Tik op Update.

Betalingen accepteren met de Chip- en swipe-lezer

Problemen met de Chip- en swipe-lezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, voer de volgende stappen uit met een testbestelling voor een artikel voor snelle verkoop van $ 1,00 (je kunt de bestelling later terugbetalen):

1. Controleer of je voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de Chip- en swipe-lezer.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken.

Als je niet aan al deze vereisten voldoet, kun je nog steeds creditcardbetalingen verwerken via een externe betaalterminal.

3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan je apparaat.

4. Zorg ervoor dat je op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als je een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

5. Alleen voor iOS: Ga naar de sectie Hardware van de Shopify POS-instellingen en Controleer of je apparaat ook is gekoppeld aan de Tap, Chip, and Swipe-kaartlezer.

Wanneer beide kaartlezers aan je apparaat zijn gekoppeld, probeert Shopify POS het pinapparaat te gebruiken omdat deze de meeste functies heeft. Ontkoppel de lezer die door Shopify POS moet worden genegeerd als je wilt verzekeren dat één bepaalde kaartlezer wordt gebruikt.

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct in de lezer steekt of swipet.

2. Voer de creditcardgegevens handmatig in. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

3. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat en de kaartlezer uit. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en zet de kaartlezer weer aan. Wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden, kun je nog een testbestelling proberen.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning.