Chipkaartlezer

Alleen beschikbaar bij Shopify

chipkaartlezer voor Shopify POS

De chipkaartlezer van Shopify is een EMV-compatibele contactloze kaartlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad, iPhone of Android-apparaat. Je kunt de chipkaartlezer van Shopify gebruiken om contactloze betalingen en chipkaartbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

Vereisten voor kaartlezers en ondersteunde betaalwijzen

Voor het gebruik van de chipkaartlezer is het volgende vereist:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • een compatibel iPad-, iPhone- of Android-apparaat dat Bluetooth 4.2 of hoger ondersteunt:
Apparaten die werken met de chipkaartlezer
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.4 of hoger
Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger
  • Je hebt een compatibele versie van Shopify POS:

• iOS - Shopify POS 5.12.0 of hoger
    • Android - Shopify POS 3.4.0 of hoger

Je kunt de chipkaartlezer gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • Mastercard en Debit Mastercard
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Google Pay

Waar kun je de de chipkaartlezer kopen?

De Tik & Chip-lezer is alleen beschikbaar in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Om de chipkaartlezer te gebruiken, moeten merchants in Canada de geheel nieuwe Shopify POS gebruiken.

Zet de chipkaartlezer aan en uit

Opmerking: Druk op de aan/uit-knop om de chipkaartlezer aan te zetten. De statuslampjes gaan branden. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Onderdelen van de chipkaartlezer

Als het een uur niet wordt gebruikt, gaat de chipkaartlezer automatisch in de slaapstand. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt om de kaartlezer weer te activeren. Als je vier seconden of langer op de aan/uit-knop drukt, reset de lezer alle Bluetooth-koppelingen en moet het opnieuw worden ingesteld.

De chipkaartlezer opladen

Je kunt de chipkaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel. Stop het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer of de standaard en sluit het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer om de lezer op te laden.

Het duurt 1-2 uur voordat de chipkaartlezer helemaal is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen.

Druk op de aan/uit-knop om het batterijniveau van de lezer op de vier statuslampjes weer te geven.

Zo interpreteer jede batterijlampjes in de chipkaartlezer
● ● ● ● Volledig opgeladen
● ● ● ○ 75% opgeladen
● ● ○ ○ 50% opgeladen
● ○ ○ ○ 25% opgeladen
● ○ ○ ○ (rood) Lage batterijspanning
● ❂ ○ ○ (knipperend) Opladen

De chipkaartlezer aan je POS-apparaat koppelen.

Koppel en verbind de lezer met je POS-apparaat als je de kaartlezer met Shopify POS wilt gebruiken. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide aanstaan en binnen het bereik zijn.

Stappen:

De chipkaartlezer van je POS-apparaat ontkoppelen.

Je kunt de chipkaartlezer met slechts één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen:

Betalingen met de tik- en chip-kaartlezer accepteren

Problemen met de chipkaartlezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, kun je proberen het probleem op te lossen door de volgende stappen te doorlopen met een testopdracht:

1. Controleer of je voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de chipkaartlezer.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken met de chipkaartlezer.

Als je creditcardbetalingen wilt verwerken maar geen internetverbinding hebt, moet je een externe betaalterminal gebruiken.

3. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan je apparaat.

4. Zorg er bij het koppelen van de kaartlezer met je apparaat voor dat je de aan/uit-knop niet langer dan 4 seconden ingedrukt houdt. Als je de aan/uit-knop ingedrukt blijft houden nadat de lampjes heen en weer knipperen, kan een van de volgende dingen gebeuren:

- Als de kaartlezer niet is gekoppeld, wordt de lezer uitgeschakeld. - Als de kaartlezer al is gekoppeld, wordt de lezer losgekoppeld van het huidige apparaat.

1. Zorg ervoor dat je op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als je een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Alleen voor iOS: Ga naar de sectie Hardware van de Shopify POS-instellingen en Controleer of je apparaat ook is gekoppeld aan de Tap, Chip, and Swipe-kaartlezer.

Wanneer beide kaartlezers aan je apparaat zijn gekoppeld, probeert Shopify POS het pinapparaat te gebruiken omdat deze de meeste functies heeft. Ontkoppel de lezer die door Shopify POS moet worden genegeerd als je wilt verzekeren dat één bepaalde kaartlezer wordt gebruikt.

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct plaatst.

2. Probeer de kaartinformatie handmatig in te voeren. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

3. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en controleer of de kaartlezer weer gekoppeld is. Wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden, kun je nog een testbestelling proberen.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning.

Shopify-standaard voor tik en chip

Shopify-standaard voor de tik en chip

De standaard voor de chipkaartlezer van Shopify doet het volgende:

• levert stroom aan de lezer zodat deze altijd aan staat en opgeladen is

• plaatst de lezer hoger

• zet de lezer vast op een toonbank

De standaard is verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten.

De chipkaartlezer van Shopify in de standaard bevestigen

1. Optioneel: monteer de standaard op een toonbank met behulp van de M5 (0,8 mm) bout en moer. Je moet een gat door de toonbank boren. Vervolgens schroef je de bout door de onderkant van de toonbank en in de onderkant van de standaard.

2. Verwijder het bovendeel van de standaard.

3. Schuif de chipkaartlezer van Shopify in de standaard. Zorg ervoor dat de USB-C-connector van de standaard verbinding maakt met de kaartlezer.

4. Plaats het bovendeel terug op de behuizing.

5. Sluit de voedingskabel aan op de standaard en vervolgens op een voedingsbron met een USB-A-connector zoals de Shopify Retail-standaard.

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Het hoesje is ontworpen om de chipkaartlezer van Shopify aan de achterkant van je iPhone te bevestigen. Dit geeft je de mobiliteit en het gemak om betalingen te ontvangen zonder te worden beperkt tot een kassa. Het biedt ook bescherming voor je iPhone en kaartlezer.

De hoes is compatibel met de iPhone X-en iPhone XS-modellen. Je vindt deze in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Het hoesje voor de iPhone en chipkaartlezer van Shopify plaatsen

We raden je aan eerst de iPhone in het hoesje te plaatsen voordat je de chipkaartlezer van Shopify plaatst.

Je moet chipkaartlezer van Shopify aanzetten en koppelen voordat je deze in het hoesje plaatst.

Stappen:

1. Zet de kaartlezer aan en koppel de kaartlezer vervolgens met je telefoon.

2. Plaats de iPhone in het hoesje.

3. Plaats de chipkaartlezer van Shopify in het hoesje.

Haal de chipkaartlezer van Shopify uit het hoesje voordat je de iPhone eruit haalt.