Pinapparaat

Alleen beschikbaar bij Shopify

Kaartlezer

Je kunt het pinapparaat van Shopify gebruiken om creditcards en contactloze betalingen (inclusief Android Pay en Apple Pay) te accepteren met de Shopify POS-app.

Het pinapparaat voldoet aan de EMV-betaalstandaard, waardoor vervalsing van en fraude met creditcards wordt voorkomen. Als je een niet-compatibele kaartlezer gebruikt, loopt je bedrijf meer risico. Meer informatie ›

Je kunt het pinapparaat van Shopify, een standaard en andere winkeluitrusting kopen in de Shopify Hardware Store in het Verenigd Koninkrijk of Ierland.

Voor wie is deze kaartlezer bedoeld?

Het draadloze ontwerp en de optionele toonbankstandaard maaktvan het pinapparaat een veelzijdige kaartlezer die geschikt is voor zowel mobiele als fysieke winkels. Je kunt het pinapparaat opladen en vervolgens meenemen naar beurzen, markten en pop-uplocaties. Als je een fysieke winkel hebt, kun je het pinapparaat combineren met de optionele toonbankstandaard voor een elegante kassa en om het pinapparaat altijd opgeladen te houden.

EMV en aansprakelijkheidsverschuiving

De EMV-standaard verschuift de aankoopverplichtigingen, zodat de detailhandel (en niet de banken en creditcardbetaalproviders) aansprakelijk is voor kosten in verband met namaak van en fraude met creditcards. Dit betekent dat je aansprakelijk bent voor frauduleuze aankopen in alle gevallen waarin je een kaart met een hoger beveiligingsniveau op een lager niveau hebt verwerkt (bijvoorbeeld als je de betaling verwerkt met behulp van de magneetstrip op een kaart die ook een beveiligingschip heeft). Meer informatie ›

Vereisten voor kaartlezers en ondersteunde betaalwijzen

Als je het pinapparaat wilt gebruiken, moet je aan deze vereisten voldoen:

• Je winkel moet een Basic Shopify-abonnement of hoger hebben.
  • Je winkel moet zich in het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevinden.
  • Je moet Shopify Payments activeren als je betaalprovider.
  • Je hebt Shopify POS 5.15 of hoger nodig.
  • Je moet een compatibel iOS-apparaat gebruiken.
iOS-versies van apparaten die je kunt gebruiken met de Chip- en swipe-lezer
Apparaat iOS-versie
iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11 of hoger
iPad Vierde generatie of nieuwer met iOS 11 of hoger
iPad mini Tweede generatie met iOS 11 of hoger

Het pinapparaat is alleen beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk of Ierland en kan alleen worden gebruikt met de volgende compatibele betaaltypen:

Landen en geaccepteerde betalingen voor de kaartlezer
Land Geaccepteerde betalingen
Verenigd Koninkrijk Visa, Mastercard, American Express, Apple Pay, Android Pay
Ierland Visa, Mastercard, Apple Pay, Android Pay

Waar kan ik de kaartlezer kopen?

Het pinapparaat is alleen verkrijgbaar bij de Shopify Hardware Store in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Opbouw van de kaartlezer

Opbouw van de kaartlezer

Legenda voor het diagram van de kaartlezer
Onderdeel Naam Beschrijving
1 Bluetooth-indicator Bluetooth-symbool in de linkerbovenhoek van het scherm van de kaartlezer
2 USB-poort Poort in het midden van de bovenrand van de kaartlezer
3 Knop voeding/slaapstand Knop in de rechterbovenhoek van de bovenrand van de kaartlezer
4 Bluetooth-knop Knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van de kaartlezer boven het scherm
5 Batterij-indicator Batterij-oplaadindicator in de rechterbovenhoek van het scherm van de kaartlezer
6 Knop accepteren Knop bevindt zich in de rechterbenedenhoek van de kaartlezer en heeft een vinkje
7 Knop wissen Knop bevindt zich in onderin het midden van de kaartlezer en heeft een pijl naar links gericht
8 Knop annuleren Knop bevindt zich in de linkerbenedenhoek van de kaartlezer en wordt aangeduid met een X

Kosten

Je moet je kaartlezer volledig opladen voordat je deze voor de eerste keer gebruikt. Het duurt ongeveer 4 uur voordat de kaartlezer volledig is opgeladen. Als de kaartlezer volledig is opgeladen, is de levensduur van de batterij 2-4 uur wanneer de kaartlezer in gebruik is en ongeveer 24 uur wanneer de kaart in de slaapstand staat. De meegeleverde USB-kabel verbindt je kaartlezer met een computer of een standaard USB-voedingsadapter om te laden.

Je kunt je kaartlezer aangesloten laten of loskoppelen wanneer dat nodig is. Als je een oplaadstandaard gebruikt, kun je de kaartlezer naast je kassa opstellen en gedurende de hele dag in het stopcontact laten.

Het scherm van de kaartlezer geeft de huidige batterijstatus weer:

De betekenis van de batterij-indicatoren op de kaartlezer
Wat betekent het Indicator
Batterij is vol Full battery
Batterij is vol en kaartlezer is aangesloten Full battery with a plug extending from it
Batterij wordt opgeladen en kaartlezer is aangesloten Battery with a lightning bolt overlay and a plug extending from it
Batterij is bijna leeg Warning sign next to a attery with a lightning bolt overlay

Aan, uit en slaapstand

Houd de aan-uitknop aan de bovenkant van het apparaat ingedrukt totdat het Shopify-logo op het scherm verschijnt als je de kaartlezer wilt inschakelen. De blauwe LED begint te knipperen wanneer de kaartlezer klaar is voor gebruik (dit kan enkele seconden duren). Als je de kaartlezer hebt gekoppeld met een apparaat dat nog steeds binnen bereik is, maakt de kaartlezer opnieuw verbinding met het apparaat.

Houd de aan-uitknop drie seconden ingedrukt als je de kaartlezer wilt uitschakelen.

Druk kort op de aan-uitknop om de kaartlezer in de slaapstand te zetten. Je kunt de kaartlezer wekken door op een willekeurige knop op de kaartlezer te drukken. Als de kaartlezer niet is aangesloten, gaat die na ongeveer een minuut zonder activiteit in de slaapstand.

Met je iPad of iPhone koppelen

De eerste keer dat je de kaartlezer verbindt met de Shopify POS-app, moet je deze koppelen met je iPad of iPhone via bluetooth. Hierna maken de twee apparaten automatisch verbinding als ze binnen bereik zijn.

Je kunt op elk moment op de knop Annuleren op je kaartlezer drukken om het koppelproces te beëindigen.

Als je creditcards accepteert en je kaartlezer niet is verbonden tijdens het afrekenen, word je gevraagd de instructies op het Shopify POS-scherm te volgen om verbinding te maken.

Stappen:

1. Houd de bluetooth-knop (of de groene knop ) op je kaartlezer 5 seconden ingedrukt. Wanneer de blauwe LED en het bluetooth-pictogram op het scherm snel beginnen te knipperen, is de kaartlezer gereed om te worden gekoppeld met je iPad of iPhone.

2. Open op je iPad of iPhone het menu Instellingen en navigeer vervolgens naar het gedeelte Bluetooth.

3. Tik onder Andere apparaten op de naam van je kaartlezer (bijvoorbeeld Shopify 123). Het kan enkele seconden duren voordat je kaartlezer wordt weergegeven in de lijst met beschikbare apparaten. Het nummer in de naam van je kaartlezer komt overeen met de laatste drie cijfers van het serienummer op de achterkant van de kaartlezer.

4. Wanneer het dialoogvenster Bluetooth-koppelingsverzoek verschijnt, tik op Koppelen om te bevestigen.

5. Druk op de groene knop om de Bluetooth-verbinding met je iPad of iPhone te accepteren wanneer de bevestigingscode op het scherm van je kaartlezer verschijnt. Wanneer de blauwe LED stopt met knipperen, is je kaartlezer gekoppeld.

De kaartlezersoftware bijwerken

Als je kaartlezer een software-update vereist, dan kun je deze bijwerken door de volgende stappen uit te voeren. De update kan maximaal 15 minuten duren. Je kunt Shopify POS niet gebruiken tijdens de update.

Stappen:

1. Verbind je kaartlezer en iPhone of iPad met hun oplaadkabels.

2. Koppel je kaartlezer met je iPhone of iPad.

3. Tik in de Shopify POS op Winkel.

4. Tik op Hardware.

5. Tik onder Gekoppelde hardware op Kaart& kaartlezer.

6. Tik onder Update beschikbaar op Details.

7. Tik op Update.

Je kaartlezer aan hetzelfde apparaat koppelen na het koppelen met een ander apparaat

De kaartlezer kan met slechts één iPad of iPhone tegelijk worden gekoppeld. Als je je kaartlezer hebt gekoppeld met een tweede apparaat en deze nu opnieuw wilt koppelen aan het eerste apparaat, moet je beginnen met het verwijderen van je kaartlezer uit de bluetooth-lijst Mijn apparaten op het tweede apparaat.

1. Open op je tweede apparaat Instellingen en tik vervolgens op Bluetooth.

2. Zoek de bestaande kaartlezer in de lijst Mijn apparaten (bijvoorbeeld Shopify 123).

3. Tik op het pictogram i naast de apparaatnaam van de kaartlezer.

4. Tik op Vergeet dit apparaat en bevestig je keuze.

5. Volg het bluetooth-koppelingsproces op je eerste apparaat.

Een transactie uitvoeren

De kaartlezer accepteert drie verschillende betaalwijzen: tikken, chippen en swipen.

Tikken

1. Tik vanuit het betaalscherm in Shopify POS op Credit/Debit.

2. Druk op de knop Accepteren op de kaartlezer.

3. Plaats de contactloze betaalkaart of het -apparaat tegen de voorkant van de kaartlezer en houd deze op zijn plaats totdat de vier groene meldingslampjes verschijnen. Wanneer Shopify POS een bericht Betaling ontvangen weergeeft, is de transactie voltooid.

Chip

1. Tik vanuit het betaalscherm in Shopify POS op Credit/Debit.

2. Steek de chipkaart in de gleuf aan de onderkant van de kaartlezer met de chip naar je toe gericht.

3. Wanneer de kaartlezer Betaling goedgekeurd weergeeft, vraag je de klant om de aankoop te voltooien met de vereiste verificatiemethode.

Swipen

1. Tik vanuit het betaalscherm in Shopify POS op Credit/Debit.

2. Haal de kaart door de sleuf aan de bovenkant van de kaartlezer met de streep van je af gericht. Als de kaart ook een chip heeft, vraagt Shopify POS dat je de chip plaatst om de betaling te verwerken.

3. Wanneer de kaartlezer Betaling goedgekeurd weergeeft, vraag je de klant om de aankoop te voltooien met de vereiste verificatiemethode.

Verificatiemethoden

Nadat je klant een betaling heeft uitgevoerd, moet deze mogelijk worden geverifieerd door een pincode of handtekening in te voeren in de POS-app op je iPad of iPhone. De verificatiemethode voor elke transactie is afhankelijk van de betaalmethode van de klant.

Volg de aanwijzingen van je kaartlezer en de Shopify POS-app om te weten welke stappen jij en je klant moeten uitvoeren om elke transactie te voltooien.

Problemen oplossen

Als je problemen ondervindt bij het gebruikvan het pinapparaat, lees dan deze antwoorden op veelgestelde vragen:

• Met welke betaalprovider werkt de met Shopify gecodeerde kaartlezer?
  • Waarom werkt mijn kaartlezer niet?
  • Waarom koppelt mijn kaartlezer niet goed?
  • Wat moet ik doen als mijn kaartlezer geen verbinding maakt met mijn POS-apparaat?
  • Ik wil de kaartlezerstandaard verplaatsen naar een andere plek, maar het plakband dat ik heb gebruikt om de standaard te monteren, kleeft te sterk om te verwijderen.
  • Waarom mislukken mijn chiptransacties?
  • Wat betekenen de foutcodes op de kaartlezer?
  • Waarom reageert de kaartlezer niet na de slaapstand?
  • Wat moet ik doen als mijn kaartlezer niet oplaadt?

Als je na het lezen van deze antwoorden nog steeds problemen met de kaartlezer heeft, neem contact op met de klantenservice van Shopify.

Met welke betaalprovider werkt de met Shopify gecodeerde kaartlezer?

Als je het pinapparaat wilt gebruiken, moet je Shopify Payments inschakelen in je Shopify-beheercentrum.

Waarom werkt mijn kaartlezer niet?

Werkt je internet in de winkel? Als je internet- of netwerkproblemen ondervindt, heb je waarschijnlijk problemen met het gebruik van de kaartlezer.

Als het netwerk werkt, probeer dan de kaartlezer uit en vervolgens weer in te schakelen.

Waarom koppelt mijn kaartlezer niet goed?

De kaartlezer kan met slechts één iOS-apparaat tegelijk worden gekoppeld. Als je je kaartlezer met een nieuw apparaat koppelt, moet je ervoor zorgen dat het niet nog steeds probeert te koppelen met een ander bluetooth-apparaat. Mogelijk moet je je apparaatinstellingen bijwerken om de kaartlezer te 'vergeten' voordat je de lezer aan een nieuw apparaat koppelt.

Als het koppelproces te lang lijkt te duren, druk dan op de knop X op je kaartlezer en probeer het koppelingsproces opnieuw.

Wat moet ik doen als mijn kaartlezer geen verbinding maakt met mijn POS-apparaat?

1. Zorg ervoor dat je voldoet aan de vereisten voor het gebruikvan het pinapparaat:

- Het adres van je winkel moet zich in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Ierland bevinden. - De valuta van je winkel moet USD, GBP of EUR zijn, afhankelijk van het adres. - Je moet Shopify Payments gebruiken als je betaalprovider.

1. Controleer of de iOS-versie van je iPad en de Shopify POS-app up-to-date zijn.

2. Controleer of de status van je kaartlezer wordt weergegeven als Verbonden in de bluetooth-instellingen van je iPad. Als dat niet het geval is, koppel en verbind de kaartlezer met je iPad.

3. Controleer of de kaartlezer wordt weergegeven als verbonden in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer is gekoppeld met je iPad maar niet in de app verschijnt, is je Shopify Payments-account waarschijnlijk niet correct ingesteld.

Ik wil de kaartlezerstandaard verplaatsen naar een andere plek, maar het plakband dat ik heb gebruikt om de standaard te monteren, kleeft te sterk om te verwijderen.

Als je het dubbelzijdige plakband voor het bevestigen van de kaartlezerstandaard wilt verwijderen, verwijder eerst de kaartlezer en standaard en verwarm het plakband vervolgens met een föhn. Nadat het plakband is verhit, is dit veel eenvoudiger te verwijderen.

Waarom mislukken mijn chiptransacties?

Als de kaartlezer de chipkaart niet accepteert, probeer het dan nog eens. Na een derde mislukte poging kun je met de kaartlezer de betaling accepteren met behulp van de magneetstrip van de kaart.

Wat betekenen de foutcodes op de kaartlezer?

De kaartlezer geeft foutmeldingen weer als er een probleem is met de transactie.

De meeste kaartgerelateerde fouten kunnen alleen door de bank van de klant worden opgelost. Als de kaartlezer een kaartgerelateerde fout vertoont, vraag dan je klant om contact op te nemen met zijn bank om een oplossing te vinden. Deze fouten omvatten:

• Card blocked
  • Payment declined
  • Payment error
  • Chip error

Als het bericht Network error verschijnt, probeer dan problemen met de netwerkverbinding in je winkel op te lossen.

Waarom reageert de kaartlezer niet na de slaapstand?

De kaartlezer en Shopify POS kunnen soms niet synchroon lopen terwijl de kaartlezer in de slaapstand staat. Als dit gebeurt en de kaartlezer reageert niet meer, start dan Shopify POS opnieuw om die opnieuw te synchroniseren met de kaartlezer.

Waarom werkt Apple Pay niet?

Apparaten waarop Apple Pay is ingeschakeld, kunnen het iOS-apparaat van de klant verstoren als ze te dicht bij het pinapparaat worden geplaatst. Schakel Apple Pay uit op je iOS-apparaten, of houd ze op minimaal 6 inches (15 cm) afstand van het pinapparaat.

Wat moet ik doen als mijn kaartlezer niet oplaadt?

Probeer deze stappen om je apparaat op te laden als de batterij van je kaartlezer ermee ophoudt of als je problemen ondervindt met het opladen:

1. Gebruik een USB-oplaadkabel om de kaartlezer aan te sluiten op een stopcontact of op je computer. Als je een computer gebruikt om de lezer op te laden, laadt de lezer alleen op als de computer is aangesloten op een stopcontact.

2. Als het oplaadlampje niet gaat branden, probeer dan een andere oplaadkabel.

3. Als het oplaadlampje nog steeds niet gaat branden, probeer dan een ander stopcontact waarvan je zeker weet dat het werkt.

4. Wanneer het oplaadlampje gaat branden, laat de kaartlezer 4 uur opladen.

5. Neem contact op met de klantenservice van Shopify als het oplaadlampje niet gaat branden nadat je meerdere oplaadkabels en stopcontacten hebt geprobeerd. Zorg ervoor dat je je Shopify Hardware Store-bestelnummer en het serienummer van de achterkant van de kaartlezer bij de hand hebt voordat je contact opneemt met de klantenservice van Shopify.