Betaalmethoden

Je kunt verschillende betaalmethoden in Shopify POS inschakelen, zodat je klanten bij het afrekenen kunnen kiezen.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kun je betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tik op Winkel > Betaaltypen:

Shopify POS-betaalinstellingen, iPad

Shopify Payments inschakelen op je iPad

Als je een van onze kaartlezerswilt gebruiken, moet je Shopify Payments of een ondersteunde externe leverancier inschakelen. Als je Shopify Payments nog niet heeft ingeschakeld in je Shopify-beheercentrum, dan kun je dit doen vanaf je iPad.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments inschakelen.

De browser van je iPad wordt geopend en je kunt je vervolgens aanmelden in het scherm Betaalproviders van je Shopify-beheercentrum. Nadat je je hebt aangemeld, kun je Shopify Payments inschakelen.

Contante betalingen inschakelen

Contante transacties zijn standaard ingeschakeld. Als je niet langer contant geld wilt accepteren, kun je dit uitschakelen. Bij contante betalingen zijn er geen extra kosten of toeslagen voor de klant of winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Contant geld om dit in of uit te schakelen.

De internetbrowser van je apparaat wordt geopend en je wordt gevraagd zich aan te melden in het scherm Betalingsproviders van het Shopify-beheercentrum. Nadat je je hebt aangemeld, kun je contante betalingen in- of uitschakelen.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kun je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments (credit en debet).

3. Schakel Handtekeningen van klanten overslaan indien mogelijk in.

Een ondersteunde externe betalingsprovider inschakelen

Je kunt een externe betalingsprovider activeren in plaats van Shopify Payments. Shopify POS ondersteunt echter alleen de volgende Betalingsproviders van derden:

• Authorize.net
  • Eerste gegevens Payeezy (alleen iOS-apparaat)

Je winkel moet aan de volgende vereisten voldoen om een externe betalingsprovider te activeren:

• Je betaalrekening is gevestigd in Canada of de Verenigde Staten.
  • Je betaalaccount accepteert beide kaart aanwezig en kaart niet aanwezig retailtransacties. Dit is ingeschakeld en geverifieerd buiten Shopify.
  • Als je First Data Payeezy gebruikt, moet je het Shopify-abonnement of hoger hebben op een iOS-apparaat. Als je Authorize.net gebruikt, moet je op een Shopify-abonnement of hoger hebben op een iOS-apparaat. Er is geen vereiste voor een abonnement om Authorize.net op een Android-apparaat te gebruiken, maar je hebt geen toegang tot sommige detailhandelsfuncties.
  • Je gebruikt een geschikte creditcardlezer.

De externe betalingsproviders kunnen alleen worden gebruikt met de volgende creditcardlezers:

Om een ondersteunde externe provider voor Shopify POS in te stellen:

1. Schakel op de pagina Betalingsproviders de optie Shopify Payments uit als deze is ingeschakeld voor je winkel.

2. Activeer een van de ondersteunde betaingsproviders. Je account bij die betailngsprovider moet zo zijn ingesteld dat transacties met zowel creditcard aanwezig en creditcard niet aanwezig worden geaccepteerd —neem contact op met de provider voor meer informatie.

3. Voer de aanmeldgegevens voor je betaalaccount in en klik vervolgens op Activeren.

4. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Betaalmethodes.

5. Schakel in de sectie UITGESCHAKELD de betalingsprovider in:

wisselknop externe provider - Shopify POS voor iPad

Betaling met cadeaubon inschakelen

Je kunt betalingen per cadeaubon inschakelen in Shopify POS voor iPad.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op de knoppen om een of beide van de volgende opties te activeren:

- cadeaubonnen die je kunt afdrukken en e-mailen naar klanten - fysieke cadeaubonnen (je moet hiervan een aantal bestellen als je dit nog niet hebt gedaan)

Instellingenscherm cadeaubonnen, Shopify POS voor iPad

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Je kunt fysieke cadeaubonnen kopen bij the Shopify Hardware Store.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op Fysieke cadeaubonnen kopen om de Shopify Hardware Store te bekijken, waar je het ontwerp van je cadeaubon kunt kiezen en de hoeveelheid kunt opgeven die je wilt kopen:

Instellingenscherm cadeaubonnen, Shopify POS voor iPad

Betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkeltegoed mogelijk te maken

Je kunt betalingen accepteren met een externe kaartterminal en winkeltegoed. Deze betaalmethodes staan standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen in het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Wanneer je betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door je externe terminalprovider.

Om betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkeltegoed mogelijk te maken:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen. De betaalmethoden Externe terminals en Winkeltegoed worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen.

2. Schakel de optie Winkeltegoed in als je betaling via winkeltegoed wilt inschakelen.

3. Als je creditcard- of betaalpasbetalingen via een externe terminal wilt accepteren, tik op Externe terminal en schakel de betalingstypen in die je wilt accepteren.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

Je kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die je maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Om een aangepaste betaalmethode toe te voegen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam voor de methode in en tik dan op Gereed,

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Een betaalmethode uitschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Ingeschakelde betalingen een betaalmethode uit door op de wisselknop te tikken.

De betaalmethode zal dan worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen. Je kunt de betaalmethode op dezelfde manier ook weer inschakelen.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als je geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kun je deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Om een aangepaste betaalmethode te verwijderen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Swipe de aangepaste betaalmethode naar links om een knop Verwijderen te krijgen.

3. Tik op Verwijderen.

Betaalmethoden vertalen

Als je iPad is ingesteld om een andere taal dan het Engels te gebruiken, worden je betaalmethoden vertaald. Als je iPad bijvoorbeeld is geconfigureerd voor Frans, ziet je instellingenscherm Betaaltypen er als volgt uit:

Het vertaalde scherm Betaalinstellingen, Shopify POS voor iPad

Bij het wijzigen van de Taalinstellingen van iPad, wordt de taal van je POS bijgewerkt, inclusief het afdrukken van bonnen. De volgende talen worden geïmplementeerd: Chinees (China-vasteland), Chinees (Taiwan), Deens, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal) en Spaans. Je afgedrukte bon toont vertaalde inhoud voor velden zoals Belastingen en Totaal.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kun je betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tik op Winkel > Betaaltypen:

Scherm Betaaltypen, Shopify POS voor iPhone

Shopify Payments inschakelen op je iPhone

Als je een van onze kaartlezerswilt gebruiken, moet je Shopify Payments of een ondersteunde externe leverancier inschakelen. Als je Shopify Payments nog niet heeft ingeschakeld in je Shopify-beheercentrum, dan kun je dit doen vanaf je iPhone.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments inschakelen:

Knop Shopify Payments inschakelen, Shopify POS voor iPhone

De browser van je iPhone wordt geopend en je kunt je vervolgens aanmelden in het scherm Betalingen van je Shopify-beheercentrum. Nadat je je hebt aangemeld, kun je Shopify Payments inschakelen.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kun je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments (credit en debet).

3. Schakel Handtekeningen van klanten overslaan indien mogelijk in.

Een ondersteunde externe betalingsprovider inschakelen

Je kunt een externe betalingsprovider activeren in plaats van Shopify Payments. Shopify POS ondersteunt echter alleen de volgende Betalingsproviders van derden:

• Authorize.net
  • Eerste gegevens Payeezy (alleen iOS-apparaat)

Je winkel moet aan de volgende vereisten voldoen om een externe betalingsprovider te activeren:

• Je betaalrekening is gevestigd in Canada of de Verenigde Staten.
  • Je betaalaccount accepteert beide kaart aanwezig en kaart niet aanwezig retailtransacties. Dit is ingeschakeld en geverifieerd buiten Shopify.
  • Als je First Data Payeezy gebruikt, moet je het Shopify-abonnement of hoger hebben op een iOS-apparaat. Als je Authorize.net gebruikt, moet je op een Shopify-abonnement of hoger hebben op een iOS-apparaat. Er is geen vereiste voor een abonnement om Authorize.net op een Android-apparaat te gebruiken, maar je hebt geen toegang tot sommige detailhandelsfuncties.
  • Je gebruikt een geschikte creditcardlezer.

De externe betalingsproviders kunnen alleen worden gebruikt met de volgende creditcardlezers:

Om een ondersteunde externe provider voor Shopify POS in te stellen:

1. Schakel op de pagina Betalingsproviders de optie Shopify Payments uit als deze is ingeschakeld voor je winkel.

2. Activeer een van de ondersteunde betaingsproviders. Je account bij die betailngsprovider moet zo zijn ingesteld dat transacties met zowel creditcard aanwezig en creditcard niet aanwezig worden geaccepteerd —neem contact op met de provider voor meer informatie.

3. Voer de aanmeldgegevens voor je betaalaccount in en klik vervolgens op Activeren.

4. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Betaalmethodes.

5. Schakel in de sectie UITGESCHAKELD de betalingsprovider in:

wisselknop externe provider - Shopify POS voor iPhone

Betaling met cadeaubon inschakelen

Je kunt betalingen met cadeaubonnen inschakelen in Shopify POS voor iPhones.

Betalingen met cadeaubon inschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op de knoppen om een of beide van de volgende opties te activeren:

- cadeaubonnen die je kunt afdrukken en e-mailen naar klanten - fysieke cadeaubonnen (je moet hiervan een aantal bestellen als je dit nog niet hebt gedaan)

Instellingenscherm Cadeaubonnen, Shopify POS voor iPhone

Fysieke cadeaubonnen bestellen

Je kunt fysieke cadeaubonnen kopen bij the Shopify Hardware Store.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Tik op Fysieke cadeaubonnen kopen om de Shopify Hardware Store te bekijken, waar je het ontwerp van je cadeaubon kunt kiezen en de hoeveelheid kunt opgeven die je wilt kopen:

Instellingenscherm Cadeaubonnen, Shopify POS voor iPhone

Betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkeltegoed mogelijk te maken

Je kunt betalingen accepteren met een externe kaartterminal en winkeltegoed. Deze betaalmethodes staan standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen in het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Wanneer je betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door je externe terminalprovider.

Om betaling via extern krediet, externe afschrijving of winkeltegoed mogelijk te maken:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen. De betaalmethoden Externe terminals en Winkeltegoed worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen.

2. Schakel de optie Winkeltegoed in als je betaling via winkeltegoed wilt inschakelen.

3. Als je creditcard- of betaalpasbetalingen via een externe terminal wilt accepteren, tik op Externe terminal en schakel de betalingstypen in die je wilt accepteren.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

Je kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die je maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Om een aangepaste betaalmethode toe te voegen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam voor de methode in en tik dan op Gereed,

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Een betaalmethode uitschakelen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Ingeschakelde betalingen een betaalmethode uit door op de wisselknop te tikken.

De betaalmethode zal dan worden weergegeven onder Uitgeschakelde betalingen. Je kunt de betaalmethode op dezelfde manier ook weer inschakelen.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als je geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kun je deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Om een aangepaste betaalmethode te verwijderen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Swipe de aangepaste betaalmethode naar links om een knop Verwijderen te krijgen.

3. Tik op Verwijderen.

Betaalmethoden vertalen

Als je iPhone is ingesteld om een andere taal dan het Engels te gebruiken, worden je betaalmethoden vertaald. Als je iPhone bijvoorbeeld is geconfigureerd voor Frans, ziet je instellingenscherm Betaaltypen er als volgt uit:

Vertaalde instellingenscherm Betalingen, Shopify POS voor iPhone

Bij het wijzigen van de Taalinstellingen van iPhone, wordt de taal van je POS bijgewerkt, inclusief het afdrukken van bonnen. De volgende talen worden geïmplementeerd: Chinees (China-vasteland), Chinees (Taiwan), Deens, Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Portugees (Brazilië), Portugees (Portugal) en Spaans. Je afgedrukte bon toont vertaalde inhoud voor velden zoals Belastingen en Totaal.

De betaalinstellingen openen

In het scherm Betaaltypen kun je betaalgateways, betaalmethoden en cadeaubonnen in- en uitschakelen.

Om toegang tot het scherm Betaaltypen te krijgen, tik op Winkel > Betaaltypen:

Scherm Betaaltypen, Shopify POS voor Android

Overschrijvingen accepteren

Je kunt swipe- en handmatige creditcardbetalingen accepteren met de Swipe-kaartlezer (audio-jack) als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je schakelt Shopify Payments in als je betaalprovider.
  • Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten of Canada.

Als je niet aan deze twee vereisten voldoet, kun je nog steeds betalingen met een externe terminal accepteren.

Kaartbetalingen zonder handtekening accepteren

Als je aan de volgende vereisten voldoet, kun je kaartbetalingen accepteren zonder handtekening van een klant:

• Je winkel bevindt zich in de Verenigde Staten.
  • Je gebruikt Shopify Payments.
  • Je gebruikt een EMV-kaartlezer.

Deze optie is standaard uitgeschakeld, maar je kunt deze inschakelen via het Shopify POS-scherm Winkel.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Shopify Payments.

3. Schakel Handtekening overslaan indien mogelijk in.

Een externe terminal in Shopify POS voor Android inschakelen

Als je Shopify POS voor Android gebruikt en je beschikt over een externe creditcard- of betaalkaartterminal, dan kun je de betaalmethode Externe betaaltermina inschakelen via het scherm Instellingen van de Shopify POS-app.

Wanneer je betalingen met een externe terminal accepteert, registreert Shopify POS de transactie. De betaling wordt echter verwerkt en verzameld door je externe terminalprovider.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Externe terminal.

3. Schakel Externe terminal inschakelen in.

4. Er verschijnt een bericht waarin wordt uitgelegd dat je een betaalterminal inschakelt die niet is geïntegreerd met Shopify. Tik op OK.

De betaalmethode Externe betaalterminal is ingeschakeld en is tijdens elke transactie als optie beschikbaar op het scherm Betaaltype selecteren.

Betaling met cadeaubon inschakelen

Je kunt betalingen met cadeaubonnen inschakelen in Shopify POS voor Android.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Cadeaubon.

3. Schakel Cadeaubonnen inschakelen in.

Voeg een aangepaste betaalmethode toe

Je kunt aangepaste betalingsmethoden maken en ze elke naam geven die je maar wilt, zoals Bankcheque of Cheque. Gebruik aangepaste betaalmethoden voor handmatige betalingen die niet door Shopify worden verwerkt.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik op Aangepaste betaalmethode toevoegen.

3. Voer een naam in voor de betaalmethode en tik vervolgens op ✔.

Een betaalmethode uitschakelen:

Als een betalingsmethode is uitgeschakeld, wordt deze niet weergegeven als betaaloptie bij het afrekenen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Schakel onder Betaaltypen een betaalmethode uit door op de knop te tikken.

Een aangepaste betaalmethode verwijderen

Als je geen aangepaste betaalmethode meer wilt gebruiken, kun je deze permanent verwijderen via het scherm Betalingstypen in Shopify POS.

Je moet een betaalmethode uitschakelen voordat je deze kunt verwijderen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Store > Betaalwijzen.

2. Tik in het gedeelte U*itgeschakelde betaaltypen* op het potloodpictogram.

3. Tik op de prullenbak naast het betaaltype dat je wilt verwijderen.