Medewerkersinstellingen op Shopify POS

Als je de winkeleigenaar bent of volledige machtigingenhebt, kun je medewerkers toevoegen of verwijderen die alleen toegang hebben tot POS met behulp van de Shopify POS-app. Je kunt een willekeurig aantal POS-personeelsaccounts maken.

Indien je medewerkers voor alleen POS toevoegt, hebben zij geen toegang tot je Shopify-beheercentrum. Om medewerkers toegang te geven tot het Shopify-beheercentrum, moet je ze toevoegen als een medewerker in je Shopify-beheercentrum.

Alleen-POS-medewerkers vereisen een uniek viercijferig persoonlijk identificatienummer (PIN) om toegang te krijgen tot de Shopify POS-app om te verkopen.

Wanneer een ingelogde medewerker een betaling via Shopify POS verwerkt, wordt diens medewerkersnaam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt zien welke medewerker een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Een nieuwe pincode voor de Shopify POS-medewerkers toevoegen

Als je Shopify POS hebt en je winkel gebruikt een Shopify-abonnement of hoger, kun je een nieuwe medewerker toevoegen via de instellingen in de app.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik in het gedeelte Alleen toegang tot POS-app op Medewerkers toevoegen.

3. Voer de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de medewerker in.

4. Voer een viercijferige pincode in of tik op Nieuwe pincode genereren zodatde medewerker die pincode kan gebruiken om in te loggen bij Shopify POS.

5. Tik op Pincode toevoegen.

De gegevens van een medewerker van alleen POS bewerken

Als je Shopify POS hebt en je winkel gebruikt een Shopify-abonnement of hoger op een iPad, kun je de gegevens voor POS-medewerkers bewerken vanuit de POS-app.

Je kunt de gegevens voor administratieve medewerkers niet bewerken met behulp van de POS-app. Als je de gegevens voor administratieve medewerkers moet bewerken, moet je je Shopify-beheercentrum gebruiken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik op de naam van een medewerker.

3. Optioneel: breng de nodige wijzigingen aan in de details van de medewerker.

4. Optioneel: tik op Pincode wijzigen. Voer een nieuwe pincode in of tik op Nieuwe pincode genereren.

5. Klik op Opslaan.

Beperkte machtigingen instellen voor medewerkers met POS-pincodes

Standaard bieden alle POS-pincodes voor nieuwe medewerkers volledige toegang tot de Shopify POS-app. Als je wilt beperken wat medewerkers met een POS-pincode kunnen zien wanneer ze Shopify POS gebruiken, kun je hun toegangsrechten beperken in de app-instellingen.

Medewerkers met volledige toegangsrechten kunnen het volgende doen:

• Bestellingen op elke locatie openen
  • Locatie-instellingen wijzigen
  • Betaalinstellingen wijzigen
  • Kassadienst-instellingen wijzigen
  • Ontvangstbewijzen aanpassen
  • Afmelden bij de winkel
  • Apps gebruiken
  • Toegang tot Klanten

Als je de toegang tot Klanten beperkt, kan de medewerker het profiel van de klant niet zien, maar hij of zij kan wel nieuwe klanten maken en klanten koppelen aan aankopen bij het afrekenen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers > Medewerkersinstellingen.

2. Schakel de toegangsrechten uit die je niet wilt toekennen aan de betreffende pincode van Shopify POS-medewerkers.

Een medewerker verwijderen

Als je de winkeleigenaar bent of een account hebt met volledige beheerdersrechten, kun je de accounts van andere medewerkers verwijderen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik op de naam van een medewerker.

3. Tik op Verwijderen: