Medewerkersinstellingen op Shopify POS

Als je de winkeleigenaar bent of als je een personeelsaccount hebt met alle vereiste 13 POS-machtigingen, kun je personeelsaccounts toevoegen of verwijderen die alleen toegang hebben tot POS met behulp van de Shopify POS-app. Je kunt een willekeurig aantal POS-personeelsaccounts maken.

Wanneer je alleen personeelsaccounts voor POS-apps toevoegt, hebben ze geen toegang tot het Shopify-beheercentrum, kun je ook personeelsaccounts aanmaken vanuit je Shopify-beheercentrum. POS-app-only-personeelsaccounts vereisen een uniek viercijferige persoonlijk identificatienummer (PIN) om toegang te krijgen tot de Shopify POS-app om te verkopen.

Alleen personeelsaccounts in POS-apps kunnen zich niet aanmelden bij de Shopify POS-app. De winkeleigenaar of een personeelsaccount met alle 13 vereiste POS-machtigingen moet zich eerst aanmelden en vervolgens hun POS-app-scherm vergrendelen. Wanneer deze stap is voltooid, verschijnt er een scherm om een medewerkerspincode in te voeren. Als je je afmeldt bij de POS-app, moet een winkeleigenaar of personeelsaccount met de vereiste POS-machtigingen zich aanmelden voordat een personeelsaccount voor POS-apps een transactie kan voltooien.

Wanneer een ingelogd personeelsaccount een betaling via Shopify POS verwerkt, wordt diens medewerkersnaam gekoppeld aan die bestelling. Je kunt controleren welk personeelsaccount een bestelling heeft verwerkt in de detailweergave van de bestelling in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Een nieuwe pincode voor de Shopify POS-medewerkers toevoegen

Als je Shopify POS hebt en je winkel gebruikt een Shopify-abonnement of hoger, kun je een nieuw personeelsaccount toevoegen via de instellingen in de app.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik in het gedeelte Alleen toegang tot POS-app op Medewerkers toevoegen.

3. Voer de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de medewerker in.

4. Voer een viercijferige pincode in of tik op Nieuwe pincode genereren zodat het personeelsaccount die pincode kan gebruiken om in te loggen bij Shopify POS.

5. Tik op Pincode toevoegen.

De gegevens van een POS-personeelsaccount bewerken

Als je Shopify POS hebt en je winkel gebruikt een Shopify-abonnement of hoger op een iPad, kun je de gegevens voor POS-app-only-personeelsaccounts bewerken vanuit de POS-app.

Je kunt de gegevens voor administratieve medewerkers niet bewerken met behulp van de POS-app. Als je de gegevens voor administratieve medewerkers moet bewerken, moet je je Shopify-beheercentrum gebruiken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik op de naam van een personeelsaccount.

3. Optioneel: breng de nodige wijzigingen aan in de details van het personeelsaccount.

4. Optioneel: tik op Pincode wijzigen. Voer een nieuwe pincode in of tik op Nieuwe pincode genereren.

5. Klik op Opslaan.

Beperkte POS-machtigingen instellen voor medewerkers met POS-pincodes

Standaard bieden alle POS-pincodes voor nieuwe medewerkers volledige toegang tot de Shopify POS-app. Als je wilt beperken waar POS-app-only-personeelsaccounts met een POS-pincode toegang toe hebben wanneer ze Shopify POS gebruiken, kun je hun toegangsrechten beperken in de app-instellingen.

Alleen personeelsaccounts in POS-apps kunnen de volgende acties uitvoeren:

• Bestellingen op elke locatie openen
  • Locatie-instellingen wijzigen
  • Betaalinstellingen wijzigen
  • Kassadienst-instellingen wijzigen
  • Ontvangstbewijzen aanpassen
  • Afmelden bij de winkel
  • Apps gebruiken
  • Toegang tot Klanten

Als je de toegang tot Klanten beperkt, kan het personeelsaccount het profiel van de klant niet inzien, maar hij of zij kan wel nieuwe klanten maken en klanten koppelen aan aankopen bij de checkout.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers > Medewerkersinstellingen.

2. Deactiveer de toegangsrechten die je niet wilt toekennen aan de betreffende pincode van Shopify POS-medewerkers.

Een personeelsaccount verwijderen

Als je de winkeleigenaar bent of als je een account hebt met de 13 Shopify POS-machtigingen, kun je andere personeelsaccounts verwijderen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Medewerkers.

2. Tik op de naam van een personeelsaccount.

3. Tik op Verwijderen.