Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Je kunt de cadeaubonfunctie activeren in je winkel. Cadeaubonnen worden automatisch aan je productlijst toegevoegd en je kunt deze vervolgens persoonlijk met Shopify POS verkopen.

Een type cadeaubon kiezen

Met Shopify POS voor iPad kun je deze typen cadeaubonnen verkopen:

• een fysieke cadeaubon
  • een onlinecadeaubon die je naar de klant e-mailt
  • een papieren exemplaar dat je afdrukt vanaf je bonprinter

Zie Vereisten voor het verkopen en verzilveren van cadeaubonnen met Shopify POS voor meer informatie over de vereisten voor het gebruik van cadeaubonnen in Shopify POS.

Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Als je wilt dat cadeauboncodes automatisch door Shopify worden gegenereerd en op een afgedrukte bon of e-mail worden weergegeven, moet je cadeaubonnen inschakelen als betaalmethode.

Als je fysieke cadeaubonnen (plastic of papier) verkoopt met reeds bestaande codes erop, moet je cadeaubonnen inschakelen en fysieke cadeaubonnen inschakelen.

1. Tik in het scherm met producten en de winkelwagen van Shopify POS op de cadeaubon.

2. Kies een vooraf ingestelde waarde voor de cadeaubon in het vervolgkeuzemenu of maak een Aangepaste hoeveelheid:

Cadeaubonvarianten iPad - Shopify POS

3. Als je een aangepaste waarde instelt voor de cadeaubon, voer het bedrag in het weergegeven vak in en tik op Volgende.

4. Activeer de cadeaubon via een van de volgende opties als je een fysieke cadeaubon verkoopt:

- Scan de kaart met de camera aan de voorkant van je iPad. - Gebruik onze ondersteunde 2D-streepjescodescanner om de streepjescode van de kaart te scannen (de 1D-scanner werkt niet). - Voer het nummer van de cadeaubon in.

1. Tik op Maken.

2. De cadeaubon wordt toegevoegd aan de winkelwagen. Tik op Betaling om door te gaan met betalen.

3. Selecteer de betaalmethode van de klant en tik op Accepteren of Betaling.

4. Wanneer het scherm Post-Checkout wordt weergegeven, voltooi de verkoop via een van de volgende opties:

- Tik op Bon en cadeaubon e-mailen, voer het e-mailadres van de klant in en tik op Bon verzenden. - Tik op Bon en cadeaubon afdrukken om een papieren ontvangstbewijs af te drukken als je een printer hebt geïnstalleerd.

De afgedrukte of per e-mail ontvangen bon voor de cadeaubon bevat de volgende informatie:

• de naam van je winkel
  • de geldwaarde van de cadeaubon
  • de validatiecode
  • een tweedimensionale streepjescode.

De aankoop van een cadeaubon terugbetalen op Shopify POS

Je kunt de aankoop van een cadeaubon terugbetalen vanuit Shopify POS, maar je moet de cadeaubon uitschakelen voordat je de terugbetaling doet:

1. Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op de bestelling met de cadeaubon die je wilt terugbetalen.

2. Tik op het cadeaubonnummer:

Cadeaubonnummer in het scherm met bestelgegevens — Shopify POS voor iPad

3. Tik op Cadeaubon uitschakelen en tik op Bevestigen.

4. Tik in het scherm met bestelgegevens op Artikelen terugbetalen:

5. Gebruik de knoppen + en - naast elk product in de bestelling om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt:

Knoppen + en - in het scherm Terugbetaling — Shopify POS voor iPad

6. Tik op Terugbetalen.

7. Wanneer de terugbetaling is uitgevoerd, tik op Gereed.

Gerelateerde onderwerpen

Een type cadeaubon kiezen

Met Shopify POS voor iPhone kun je deze typen cadeaubonnen verkopen:

• een fysieke cadeaubon
  • een onlinecadeaubon die je naar de klant e-mailt

Zie Vereisten voor het verkopen en verzilveren van cadeaubonnen met Shopify POS voor meer informatie over de vereisten voor het gebruik van cadeaubonnen in Shopify POS.

Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Een cadeaubon verkopen via Shopify POS:

1. Tik in het scherm met producten en de winkelwagen van Shopify POS op de cadeaubon.

2. Kies een vooraf ingestelde waarde voor de cadeaubon in het vervolgkeuzemenu of maak een Aangepaste hoeveelheid:

Cadeaubonvarianten iPhone - Shopify POS

3. Als je een aangepaste waarde instelt voor de cadeaubon, voer het bedrag in het bedragvak in en tik op Volgende.

4. Activeer de cadeaubon met een van de volgende opties als je fysieke cadeaubonnen hebt ingeschakeld:

- Scan de kaart met de camera aan de voorkant van je iPhone. - Voer het nummer van de cadeaubon in.

1. Tik op Maken.

2. De cadeaubon wordt toegevoegd aan de winkelwagen. Tik op Betaling om door te gaan met betalen.

3. Selecteer de betaalmethode van de klant en tik op Accepteren of Betaling.

4. Tik in het scherm na de betaling op Bon en cadeaubon e-mailen, voer het e-mailadres van de klant in en tik op Bon verzenden.

De cadeaubon bevat de volgende gegevens:

• de naam van je winkel
  • de geldwaarde van de cadeaubon
  • de validatiecode
  • een tweedimensionale streepjescode

De aankoop van een cadeaubon terugbetalen op Shopify POS

Je kunt de aankoop van een cadeaubon terugbetalen vanuit Shopify POS, maar je moet de cadeaubon uitschakelen voordat je de terugbetaling doet:

1. Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op de bestelling met de cadeaubon die je wilt terugbetalen.

2. Tik op het cadeaubonnummer:

Cadeaubonnummer in het scherm met bestelgegevens — Shopify POS voor iPhone

3. Tik op Cadeaubon uitschakelen en tik op Bevestigen.

4. Tik in het scherm met bestelgegevens op Artikelen terugbetalen:

5. Gebruik de knoppen + en - naast elk product in de bestelling om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt:

Knoppen + en - in het scherm Terugbetaling — Shopify POS voor iPad

6. Tik op Terugbetalen.

7. Wanneer de terugbetaling is uitgevoerd, tik op Gereed.

Gerelateerde onderwerpen

Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Wanneer je een cadeaubon verkoopt, koppel je een klant aan de bestelling tijdens het afrekenen. Nadat de transactie is voltooid, ontvangt de klant een e-mail met een link naar de cadeaubon, die hij/zij online of persoonlijk kan verzilveren.

Momenteel kun je alleen via e-mail verzonden cadeaubonnen verkopen met Shopify POS voor Android. Hoewel je geen gedrukte of fysieke cadeaubonnen kunt verkopen, kun je deze als betaling accepteren. Zie Een cadeaubon verzilveren in Shopify POS voor meer informatie over het verzilveren van cadeaubonnen.

Een cadeaubon verkopen in Shopify POS:

1. Zoek vanuit de Shopify POS-kassa een cadeaubon en tik hierop.

2. Tik op het bedrag van de cadeaubon.

3. Tik op SUBTOTAAL.

4. Tik op Klant toevoegen:

Knop Klant toevoegen in het scherm Winkelwagen — Shopify POS voor Android

5. Selecteer een bestaande klant of tik op de knop + om een nieuwe klant te maken.

6. Tik op het scherm Winkelwagen nadat je een klant hebt toegevoegd, tik op BETALING en verwerk de betaling van de klant.

7. Tik op Bon en cadeaubon verzenden wanneer de betaling is geslaagd:

Knop Bon en cadeaubon verzenden in het scherm Totaal betaald

8. Controleer of de gegevens van de klant correct zijn ingevoerd en tik op het vinkje om het ontvangstbewijs en de cadeaubon te verzenden.

9. Tik op GEREED om terug te keren naar het afrekenscherm van Shopify POS.