Retours en terugbetalingen met Shopify POS

Je kunt een volledige bestelling of een deel van een bestelling terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Terugbetaalde artikelen worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

Een bestelling retourneren of terugbetalen met behulp van Shopify POS

Stappen:

1. Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Bestellingen.
  2. Tik op de bestelling van het artikel dat wordt geretourneerd.
  3. Tik op Retourneren.
  4. Gebruik de + en - om het aantal in te voeren van elk artikel dat je terugbetaalt.
  5. Tik op Volgende.
  6. Optioneel: Klik op Reden selecteren om een lijst met keuzeopties voor de retour weer te geven.

• Als je op Volgende klikt na het scherm met redenen voor retour, wordt je gevraagd een 'Onbekende' reden voor retour te accepteren. Je kunt bij elke reden optioneel een notitie toevoegen.
    • Als je Anders selecteert als reden voor retour, moet je een reden invoeren. Redenen voor retour worden niet weergegeven voor bestellingen waarbij er artikelen zijn die niet zijn afgehandeld. In plaats daarvan is er voorzien in een vrij tekstveld voor opmerkingen over terugbetalingen.
  7. Optioneel: Als je een artikel niet naar je voorraad wilt retourneren, tik je op Herbevoorraden op deze locatie, deactiveer je de optie voor herbevoorraden en tik je op Opslaan.

8. Optioneel: Tik op Fooien terugbetalen om gegeven fooien terug te betalen.

9. Optioneel: Tik op Verzending terugbetalen om de verzendkosten terug te betalen.

10. Optioneel: Activeer Terugstorten op cadeaubon om een cadeaubon aan de klant te verstrekken voor het terug te betalen bedrag. Deze optie is alleen beschikbaar als je de cadeaubon hebt gepubliceerd in het POS-verkoopkanaal.

11. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kun je de terugbetaling verdelen over dezelfde betaalmethoden die zijn gebruikt. Tik op Bewerken in het gedeelte Bedrag om terug te betalen en voer het bedrag in dat je wilt terugbetalen aan elke betaalmethode.

12. Wanneer je klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tik je op Terugbetalen.

13. Optioneel: Geef de klant een ontvangstbewijs.

14. Tik op Gereed.

Een bestelling annuleren met Shopify POS

Als je een bestelling kunt annuleren, wordt de knop hiervoor weergegeven tot vijftien minuten nadat de bestelling is geplaatst. Na vijftien minuten worden de transacties verwerkt en de betalingen vastgelegd. Je kunt alleen bestellingen met de status Geautoriseerd annuleren. Op geannuleerde bestellingen worden geen transactiekosten in rekening gebracht.

De volgende beperkingen zijn van toepassing op het annuleren van bestellingen:

• Bestellingen annuleren is niet beschikbaar in Duitsland of Italië.
  • Bestellingen met gesplitste betalingen kun je niet annuleren.
  • Bestellingen die met de volgende betaalmethoden worden betaald, kun je niet annuleren:

Stappen:

1. Je kunt een bestelling annuleren bij de checkout of via het scherm Bestellingen:

• Tik bij de checkout op Bestelling annuleren.
    • Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Bestellingen, dan op de bestelling die je wilt annuleren en vervolgens op Annuleren.
  2. Optioneel: Als je een artikel niet naar je voorraad wilt retourneren, tik je op de knop Alle artikelen op deze locatie herbevoorraden en vervolgens op Niet herbevoorraden.

3. Tik op Volgende.

4. Selecteer een reden voor het annuleren van de bestelling.

5. Tik op Bevestigen en verwerken. Als je Goedkeuring manager hebt geactiveerd en niet zelf de manager bent, is het aan de manager om een pincode in te voeren en vervolgens op de pijlknop te tikken om de annulering te bevestigen.

6. Tik op Gereed.