Betaalmethoden selecteren bij de Shopify POS-kassa

Wanneer je de winkelwagen van de klant hebt voltooid, kun je betalingen accepteren van diverse betaalmethoden in het dialoogvenster Betaling selecteren. Je kunt kiezen welke betaalmethoden worden weergegeven in het dialoogvenster Betaling selecteren vanuit de Shopify POS-instellingen.

Als je klant met meerdere betaalmethoden betaalt of niet de hele bestelling in één keer kan betalen, kan deze een gedeeltelijke betaling doen.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer je op Betaling tikt in het scherm Winkelwagen.

In het dialoogvenster Betaling selecteren kun je een van de betaalmethoden selecteren die je hebt ingeschakeld in je instellingen voor Betaaltypen.

Je kunt de klant later laten betalen door op Onbetaald te tikken. De bestelling wordt verwerkt als een betaling van $ 0,00 en kan later worden betaald.

Als je creditcards accepteert en je kaartlezer niet is verbonden, word je gevraagd de instructies op het Shopify POS-scherm te volgen om verbinding te maken.

Contante betaling

Je kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

3. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, kun je het bedrag dat je ontvangt, op twee manieren invoeren:

- Tik op een van de voorgestelde bedragen onder het veld Contant. - Tik op het veld Contant om het toetsenbord te openen, voer het juiste bedrag in en tik op Gereed.

1. Wanneer je de bestelling wilt voltooien, tik op Accepteren.

2. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde swipe-kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm als je kaartlezer niet is aangesloten om verbinding te maken. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Haal de creditcard van de klant door, zoals wordt weergegeven in de afbeelding.

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt.

4. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als je de chipkaartlezer of het pinapparaat gebruikt, kunt je contactloze betalingen accepteren, waaronder contactloze creditcards, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm als je kaartlezer niet is aangesloten om verbinding te maken. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken.

- Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden. - Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.

Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

1. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik op het veld Credit/debit bedrag.

3. Tik op Creditcardgegevens handmatig invoeren.

4. Voer de creditcardgegevens in.

5. Tik op Betaling om de betaling te verwerken.

6. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Betalingen via externe terminals

Als je een externe kaartterminal gebruikt, kun je Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Externe terminal.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of je de betaling heeft verwerkt met de externe terminal en tik op Betaling.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Betaling met een cadeaubon

Je kunt betaling met een cadeaubon accepteren. Als je Shopify POS gebruikt, kun je betaling via een fysieke cadeaubon accepteren door de streepjescode van de cadeaubon te scannen met de camera aan de voorkant van de iPad of met een 2D-streepjescodescanner.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Cadeaubon.

3. Voer de code van de cadeaubon op een van de volgende twee manieren in:

- Houd de streepjescode 10-15 inches (25-35 cm) verwijderd van de camera aan de voorkant van de iPhone of scan de streepjescode met een 2D-streepjescodescanner als het een fysieke cadeaubon betreft. - Tik op Code handmatig invoeren en voer de code van de cadeaubon in.

1. Tik op Verzilveren.

2. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Aangepaste betaalmethode

In Shopify POS kun je aangepaste betaalmethoden maken, zoals Cheque, en deze vervolgens selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om de bestelling als betaald te markeren en de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op je aangepaste betaalmethode.

3. Tik op Betaling.

4. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Handtekeningen verzamelen met je iPad

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op je iPad. Nadat je een verkoop hebt afgerond, kun je in de bestellingstijdlijn bevestigen dat je de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Laat de klant een handtekening in het vak schrijven met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor iPad

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan de klant op Handtekening wissen tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op Handtekening indienen. Nadat de betaling is geautoriseerd, wordt de klant gevraagd om de iPad terug te geven.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer je op Betaling tikt op het scherm Winkelwagen.

In het dialoogvenster Betaaltype selecteren kun je een van de betaalmethoden selecteren die je hebt ingeschakeld in je instellingen voor Betaaltypen.

Je kunt de klant later laten betalen door op Onbetaald te tikken. De bestelling wordt verwerkt als een betaling van $ 0,00 en kan later worden betaald.

Als je creditcards accepteert en je kaartlezer niet is verbonden, word je gevraagd de instructies op het Shopify POS-scherm te volgen om verbinding te maken.

Contante betaling

Je kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

3. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, tik op het totale contante bedrag en voer het bedrag in dat je van de klant ontvangt:

4. Wanneer je de transactie wilt voltooien, tik op Accepteren.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde swipe-kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm als je kaartlezer niet is aangesloten om verbinding te maken. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Haal de creditcard van de klant door, zoals wordt weergegeven in de afbeelding.

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt. > Opmerking: Als je Shopify Payments gebruikt en je winkel is gevestigd in de Verenigde Staten, kun je swipe-kaartbetalingen zonder handtekening accepteren.

4. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als je de chipkaartlezer of het pinapparaat gebruikt, kun je contactloze betalingen en betalingen met chip accepteren. Contactloze betalingen omvatten contactloze creditcards, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

Volg de instructies op het Shopify POS-scherm als je kaartlezer niet is aangesloten om verbinding te maken. Je kunt de creditcardgegevens ook handmatiginvoeren.

2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken:

- Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden. - Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.

Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

1. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op Credit/debet.

3. Tik op Creditcardgegevens handmatig invoeren.

4. Voer de creditcardgegevens in en tik op Betaling om de betaling te verwerken.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betalingen via externe terminals

Als je een externe kaartterminal gebruikt, kun je Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaaltype selecteren op Externe terminal.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of je de betaling heeft verwerkt met de externe terminal en tik op Betaling.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betaling met een cadeaubon

Je kunt betalingen met een cadeaubon accepteren. Als je Shopify POS gebruikt, kun je betaling per fysieke cadeaubon accepteren door de streepjescode van de cadeaubon te scannen met de camera aan de voorkant van de iPhone.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaling selecteren op Cadeaubon.

3. Voer de code van de cadeaubon op een van de volgende twee manieren in:

- Als het een fysieke cadeaubon betreft, houd de streepjescode 10‑15 inches (25–35 cm) verwijderd van de camera aan de voorkant van de iPhone. - Tik op Code handmatig invoeren en voer de code van de cadeaubon in.

1. Tik op Verzilveren.

2. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten in Shopify POS.

Aangepaste betaalmethode

In Shopify POS voor iPhone kun je aangepaste betaalmethoden maken, zoals Cheque, en deze vervolgens selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren op de iPhone om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op je aangepaste betaalmethode.

3. Voer het bedrag in waarvoor de aangepaste betaalmethode moet worden gebruikt en tik op Betaling.

4. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handtekeningen verzamelen met je iPhone

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op je iPhone. Nadat je een verkoop hebt afgerond, kun je in de bestellingstijdlijn bevestigen dat je de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Zorg dat de klant een handtekening kan schrijven in het vak met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor iPhone

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan de klant op Handtekening wissen tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op Handtekening indienen. Nadat de betaling is geautoriseerd, wordt de klant gevraagd om de iPhone terug te geven.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer je op Betaling tikt vanuit het scherm Winkelwagen.

Contante betaling

Je kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

2. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, tik op het totale contante bedrag en voer het bedrag in dat je van de klant ontvangt:

Scherm Contante betaling — Shopify POS voor Android

3. Wanneer je de transactie wilt voltooien, tik op Accepteren.

4. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetaling met doorhalen

Je kunt een kredietbetaling accepteren met de Swipe-kaartlezer (audio-ingang).

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Krediet.

2. Haal de creditcard van de klant door, zoals wordt weergegeven in de afbeelding:

Scherm Kaart swipen — Shopify POS voor Android

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die je gebruikt.

1. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als je geen kaartlezer hebt of als je problemen ondervindt bij het gebruik van je kaartlezer, kun je de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling te accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Creditcard.

2. Tik op Creditcardgegevens handmatig invoeren:

Knop Handmatig creditcardgegevens invoeren

3. Voer de creditcardgegevens in en tik op Gereed:

Scherm Creditcard van Android POS

1. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betalingen via externe terminals

Als je betaling via externe kaartterminal heeft ingeschakeld in het scherm Instellingen, kun je Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Externe terminal.

2. Tik op het kaarttype dat de klant gebruikt:

Scherm Extern terminal — Shopify POS voor Android

3. Controleer of je de betaling met de externe terminal hebt verwerkt.

4. Tik op het vinkje om te bevestigen dat je de betaling hebt ontvangen met de externe terminal.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betaling met een cadeaubon

Je kunt cadeaubonbetalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Cadeaubon.

2. Gebruik de camera van je apparaat om de cadeauboncode van de klant te scannen of voer deze handmatig in.

3. Tik op INWISSELEN.

4. Tik op BETALING.

5. Bepaal of je de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handtekeningen verzamelen met je Android-apparaat

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op je Android-apparaat. Nadat je een verkoop hebt afgerond, kun je in de bestellingstijdlijn bevestigen dat je de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Laat de klant een handtekening in het vak schrijven met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor Android

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan deze op WISSEN tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op ACCEPTEREN.