Problemen oplossen met de Shopify POS-app

Als je prestatieproblemen ondervindt met de Shopify POS-app, zijn er enkele algemene stappen die je kunt uitvoeren om deze op te lossen.

Shopify raadt aan de Shopify POS-app niet te verwijderen en deze opnieuw te installeren als je problemen ondervindt. Als je de app verwijdert, verlies je de app-logboeken die we gebruiken wanneer we je technische hulp bieden en verlies je alle opgeslagen gegevens zoals kassadiensten en opgeslagen winkelwagens.

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Zorg ervoor dat je software up-to-date is.

Zorg ervoor dat je apparaat de nieuwste versies van het besturingssysteem en de Shopify POS-app gebruikt. Werk de Shopify POS-app bij naar de nieuwste versie om te blijven profiteren van de nieuwste functies, beveiligingsupgrades en bugfixes.

Alle vereiste updates worden weergegeven in de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Meer > Ondersteuning.
  2. Tik op Apparaatgegevens weergeven.
  3. Als er een iOS- of Shopify POS-update moet worden geïnstalleerd, tik je op Laatste update downloaden.

Automatische updates activeren

Activeer automatische updates als je je software eenvoudiger up-to-date wilt houden. Wanneer deze optie actief is, worden software-updates automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Stappen:

Als je de optie voor automatische updates activeert, is deze actief voor alle apps. Activeer de optie voor automatische updates niet en werk apps handmatig bij als je zelf wilt bepalen welke apps of wanneer ze worden bijgewerkt.

Je firewallinstellingen controleren

Als je een firewall hebt ingeschakeld in je netwerk, kan dit interfereren met POS-functionaliteit.

Domeinen aan je acceptatielijst toevoegen

Voeg domeinen toe aan je acceptatielijst zodat Shopify POS juist werkt. Voeg in je firewallinstellingen alle poorten voor alle hostnamen van de volgende domeinen toe aan je acceptatielijst:

• shopify.com
  • myshopify.com
  • shopifyapps.com
  • shopifycs.com
  • shopify.cdn
  • shopifysvc.com
  • stripe.com
  • bbpos.com
  • bugsnag.com
  • clients3.google.com
  • storage.googleapis.com
  • your store's custom domains

Het is nodig dat je de aangepaste domeinen van je winkel aan de acceptatielijst toevoegt, omdat Shopify POS en apps vaak je aangepaste domeinnaam gebruiken om verbinding te maken met Shopify-services.

Als je hulp nodig hebt bij het toevoegen van deze domeinen aan je acceptatielijst, neem je contact op met je netwerkbeheerder.

Filter voor geografische IP-adressen

De updateservers bevinden zich over de hele wereld. Deactiveer dit filter als je firewall IP-adressen uitfiltert op basis van geografische locatie.

Als je hulp nodig hebt bij het wijzigen van je firewallinstellingen, kun je contact opnemen met je netwerkbeheerder.

Shopify POS opnieuw synchroniseren met het Shopify-beheercentrum

De Shopify POS-app wordt automatisch gesynchroniseerd wanneer je de app opent. Dan worden wijzigingen weergegeven die je in het Shopify-beheercentrum hebt aangebracht.

Als je een wijziging aanbrengt in het Shopify-beheercentrum die niet in de POS wordt weergegeven, kun je de POS handmatig synchroniseren met het beheercentrum om het probleem op te lossen.

Stappen:

1. Tik op Meer om het POS-menu te openen en vervolgens op Connectiviteit.
  2. Tik op Gegevenssynchronisatie. Op dit scherm wordt de synchronisatiestatus weergegeven voor de volgende winkelgegevens:

• Apparaat
    • Locaties
    • Producten en voorraad
    • Medewerkers
    • Winkelinstellingen
  3. Afhankelijk van de weergegeven synchronisatiestatus, doe je een van de volgende dingen:

• Tik op Alles vernieuwen om alle gegevens te synchroniseren.
    • Als je specifieke winkelgegevens wilt synchroniseren, tik je op Vernieuwen onder de winkelgegevens die je handmatig opnieuw wilt synchroniseren.

Je kunt de app ook geforceeerd opnieuw laten synchroniseren. Verlaat de app tijdelijk en open deze opnieuw, of sluit de app en open deze daarna opnieuw.

De Shopify-app geforceerd sluiten

Als je vindt dat de Shopify POS-app traag is, niet synchroniseert met het Shopify-beheercentrum of dat soms vastloopt, probeer dan de app te sluiten en daarna opnieuw te openen.

Stappen:

Een rapport verzenden vanuit de Shopify POS-app

Verzend een rapport vanuit de app en neem contact op met Shopify Support voor technische hulp als je de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Meer > Ondersteuning.
  2. Tik op Een bug rapporteren.
  3. Voer in het dialoogvenster Een bug rapporteren een beschrijving in van het probleem dat je ondervindt.
  4. Tik op Verzenden.

Je feedback en de applicatielogboeken van het apparaat worden naar Shopify verzonden zodat we je beter kunnen helpen wanneer je contact opneemt met Shopify Support.