Een Shopify POS-bestelling markeren als afgehandeld of openstaand

Je kunt bestellingen handmatig als afgehandeld markeren in je Shopify-beheercentrum, maar dit betekent dat je de bestellingsstatus voor elke aankoop in je winkel moet wijzigen. Als je klanten hun aankopen meenemen wanneer ze weggaan, is het eenvoudiger om vanuit de Shopify POS-app automatisch je bestellingen te markeren als afgehandeld.

De werking van automatische afhandeling

De werking van automatische afhandeling in Shopify POS is afhankelijk van je afhandelingsinstelling:

Afhandelingsgedrag in Shopify POS op basis van instellingen
Als afgehandeld markeren Fulfilmentstatus
Aan Bestelling gemarkeerd als Afgehandeld
(Met uitzondering van bestellingen voor verzending naar de klant en afhalen ter plaatse voor online bestellingen. Deze moeten altijd handmatig worden gemarkeerd als Afgehandeld.)
Uit Bestelling gemarkeerd als Openstaand

De fulfilmentstatus handmatig instellen

In sommige gevallen kun je de voorkeuren voor afhandeling overschrijven en de status van een bestelling handmatig instellen op afgehandeld. Je kunt de status van een bestelling niet handmatig wijzigen in Niet afgehandeld nadat de bestelling is geplaatst. Dus als je een bestelling wilt instellen als Niet afgehandeld, ook al is het artikelen op voorraad, dan moet je Markeren als afgehandeld inschakelen in de voorkeuren voor afhandeling voordat je de transactie verwerkt.

Een bestelling markeren als afgehandeld

Als een voltooide Shopify POS-bestelling in het scherm Bestellingen is gemarkeerd als Openstaand, kun je deze niet markeren als afgehandeld vanuit de Shopify POS-app. Je moet inloggen bij je Shopify-beheercentrum om de bestelling af te handelen.

Je kunt een bestelling markeren als afgehandeld wanneer deze nog in de winkelwagen zit.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van de Shopify POS-app op Meer acties.

2. Schakel onder Winkelwagen Markeren als afgehandeld in.

3. Tik op Sluiten en ga vervolgens verder met de bestelling.