apps met POS ingesloten

Je kunt functies aan je Shopify POS toevoegen door ingesloten POS-apps te installeren. Deze apps worden in Shopify POS uitgevoerd, en hiermee kun je de kassa van je winkel op verschillende manieren aanpassen. Je kunt:

• aankopen stroomlijnen door combo's of pakketten toe te voegen met een enkele tik

• geavanceerde verkoopmogelijkheden bieden (zoals 'een halen, twee betalen', gratis geschenken en tijdsafhankelijke kortingen), groothandelsprijzen en andere acties in de winkel

• nieuwe betaalmethoden, loyaliteitsprogramma's en aangepaste bonnen afdrukken bij het afrekenen.

De meeste ingesloten POS-apps worden alleen in Shopify POS uitgevoerd; ze hebben geen invloed op transacties via je onlinewinkel of via andere actieve verkoopkanalen.

Ingesloten POS-apps installeren

Je kunt alle beschikbare ingesloten POS-apps vinden in de Shopify App Store op de pagina POS-collectie .

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.

2. Klik op Ga naar de Shopify App Store.

3. Klik in de Shopify App Store op Collecties en selecteer vervolgens Werkt met Shopify POS.

4. Wanneer je een app vindt die je wilt installeren, klik op App toevoegen om deze te installeren.

Geïnstalleerde ingesloten POS-apps kunnen worden gevonden door te tikken op het hoofdmenu > Instellingen > Alle apps.

Ingesloten apps openen in Shopify POS

Alle apps, inclusief de apps die worden gebruikt nadat een transactie is voltooid (zoals het afdrukken van bonnen), zijn te vinden door te tikken op het hoofdmenu en vervolgens op instellingen > alle apps.

Om toegang te krijgen tot je meest gebruikte apps via je Startscherm, kun je de apps toevoegen als tegel in het Smart Grid. Als de app meer dan één functie heeft, kun je de functie kiezen die met de tegel is geassocieerd.

Apps die je aan het smart grid toevoegt, zijn vanuit de winkelwagen toegankelijk. De meeste apps reageren automatisch op wat er aan de winkelwagen wordt toegevoegd, zodat je ze met het smart grid snel kunt controleren. Apps in het smart grid kunnen ook relevante informatie weergeven die je medewerkers kunnen gebruiken bij de verkoop. Voorbeelden hiervan zijn loyaliteitspunten met loyaliteitsapps of kortingen met kortingsapps.

De instellingen van een ingesloten app bewerken

Om de instellingen van de door jou geïnstalleerde POS-embedded apps te bekijken of te wijzigen:

1. Tik in Shopify POS op > Settings > Alle apps.

2. Tik op het pictogram van een beschikbare app om een beschrijving te lezen van wat die doet of om de instellingen ervan te wijzigen.

Veelgestelde vragen

Kan iedere medewerker ingesloten POS-apps gebruiken?
Ja. Elke medewerker die toegang heeft tot je Shopify POS kan beschikbare ingesloten apps gebruiken.

Hoe kan ik ingesloten POS-apps verwijderen?
Je kunt ingesloten apps verwijderen van de pagina Apps in je Shopify-beheercentrum.

Moet ik betalen voor het gebruik van ingesloten POS-apps? Hoe krijg ik een factuur?
Zoals met alle apps in de Shopify App Store, zijn sommige ingesloten POS-apps gratis en andere niet. Controleer de Shopify App Store-vermelding voor elke app die je installeert om te zien of hieraan kosten zijn verbonden.