Personeelsbeheer vanuit het beheercentrum

Wanneer je meerdere mensen in je winkel hebt werken, moet je ze toevoegen als POS-medewerkers, zodat ze de Shopify POS-app kunnen gebruiken om je winkel te runnen. Afhankelijk van het toegangsniveau dat elke medewerker nodig heeft, moet je hen de juiste machtigingen geven. Om een of meer machtigingen aan een medewerker te geven, moet je hen een POS-rol toewijzen.

Als je de winkeleigenaar bent of als je een account hebt met volledige beheerderstoegang, kun je de rol van je medewerkers bekijken en wijzigen in de Shopify POS-app of het Shopify-beheercentrum. Als je geen rol aan je medewerker toewijst, wordt er automatisch de standaard rol (partner) toegewezen.

Je kunt op drie manieren POS-medewerkers aanmaken:

• Via het menu Personeel van de Shopify POS-app.
  • Vanuit de instellingenpagina Abonnement en toestemmingen in je Shopify-beheercntrum.
  • Vanuit het Point of Sale-kanaal in je Shopify-beheercentrum.

Voordat je medewerkers aanmaakt, kun je rollen opgeven voor elke machtigingenset waartoe je medewerker toegang heeft. Er wordt een standaard rol met de naam Associate gemaakt voor alle medewerkers, maar je kunt wel aanvullende rollen maken, afhankelijk van de machtigingen die je wilt toewijzen.

Medewerkers maken met beheerders- en Shopify POS-toegang

Als je de winkeleigenaar of een medewerker bent met volledige machtigingen, kun je medewerkers aanmaken die toegang hebben tot zowel Shopify POS als het Shopify-beheercentrum. Medewerkers die op deze manier zijn aangemaakt, krijgen de standaard rol met alle POS-machtigingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen en vervolgens op Abonnement en machtigingen.

2. Klik in de sectie Medewerkers van Toestemmingen op Medewerkers toevoegen.

3. Voer een voornaam, een achternaam en een e-mailadres in voor de nieuwe medewerker. Zorg ervoor dat het selectievakje voor Medewerker heeft volledige machtigingen is ingeschakeld.

4. Klik op Uitnodiging verzenden.

Een e-mailuitnodiging om een account aan te maken, wordt naar de nieuwe medewerker gestuurd.

Medewerkers instellen

De medewerker dat de e-mail met de uitnodiging ontvangt, moet zijn medewerkers-account instellen om toegang te krijgen tot het Shopify-beheercentrum en POS.

Stappen:

1. Klik op de koppeling in de uitnodigingsmail om de uitnodiging te accepteren.

2. Vul het formulier op de configuratiepagina van de medewerker in met de volgende gegevens:

- E-mailadres - Voornaam en achternaam - Telefoonnummer (optioneel) - Wachtwoord

1. Klik op Account maken.

Het personeelslid kan zich nu inloggen bij het Shopify-beheercentrum met zijn of haar e-mailadres en wachtwoord. Bovendien kan het personeelslid de details van zijn/haar account bewerken.

POS-medewerkers maken

Als je de winkeleigenaar bent of een medewerker met volledige machtigingen, kun je alleen POS-medewerkers maken in het Shopify-beheercentrum. Je kunt ook de machtigingen voor de POS-app bepalen door hen een vooraf gedefinieerde rol toe te wijzen.

Stappen:

1. Klik vanuit het Shopify-beheercentrum onder VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op Medewerkers toevoegen.

3. Voer de contactgegevens van de medewerker in.

4. Selecteer de POS-rol die je aan de medewerker wilt toewijzen.

5. Klik onder de sectie Pincode op Nieuwe pincode genereren om een unieke pincode toe te wijzen aan je medewerker. De medewerker gebruikt deze pincode om toegang te krijgen tot de Shopify POS-app.