mPOP alles-in-één

Je kunt de alles-in-één Star mPOP gebruiken, een bonprinter met een geïntegreerde kassalade en optionele USB-streepjescodescanner. Je kunt ook een Heckler Windfall iPad-standaard gebruiken met de mPOP door de Heckler PopTop-bevestigingstafel toe te voegen.

De alles-in-één Star mPOP wordt niet ondersteund op iPhones.

Waar je de mPOP kunt kopen of huren

De mPOP en bijbehorende accessoires zijn te koop in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Je kunt de mPOP ook afzonderlijk in de Verenigde Staten huren in de Shopify Hardware Rental-winkel of als onderdeel van de Alles-in-éénbundel. Zie Shopify hardware huurpakketten voor meer informatie over huurbundels.

De mPOP is ook verkrijgbaar bij externe verkopers over de hele wereld.

De mPOP aan je iPad koppelen

Nadat de mPOP en je iPad zijn gekoppeld, werken de kassalade, bonprinter en streepjescodescanner allemaal met Shopify POS.

Stappen:

1. Controleer of de printer op een stopcontact is aangesloten en aanstaat. Controleer of de USB-streepjescodescanner op de mPOP is aangesloten als je de die hebt.

2. Tik in de hoofdinstellingen van je iPad op Bluetooth.

3. Tik onder ANDERE APPARATEN op de mPOP om deze met je iPad te koppelen. De mPOP wordt weergegeven onder Mijn apparaten op het scherm Bluetooth-instellingen wanneer deze is gekoppeld en verbonden.

4. Tik in Shopify POS op > Hardware en zorg ervoor dat de mPOP-bonprinter wordt weergegeven onder Verbonden hardware beheren. Als je de streepjescodescanner hebt, wordt deze apart weergegeven op hetzelfde scherm.

5. Optioneel: nadat de mPOP op het Hardware-instellingenscherm van de Shopify POS-app verschijnt, kun je deze instellen als de standaardprinter.

De mPOP van je iPad ontkoppelen

De mPOP maakt automatisch verbinding met het laatste apparaat waaraan het was gekoppeld. Als je de mPOP met een ander apparaat wilt gebruiken, moet je de mPOP van je iPad ontkoppelen.

Stappen:

1. Tik in de hoofdinstellingen van je iPad op Bluetooth.
  2. Tik op het pictogram ⓘ naast de mPOP.
  3. Tik op Disconnect.
  4. Tik op Forget this device.
  5. Tik op OK om te bevestigen dat je wilt dat de iPad de mPOP vergeet.
  6. In Shopify POS kun je de mPOP-bonprinter en -scanner verwijderen uit het Hardware-instellingenscherm door beide naar links te swipen en vervolgens op Verwijderen te tikken.

Gebruikershandleiding van de fabrikant

Raadpleeg de gebruikershandleiding van de fabrikant voor meer informatie over het instellen en gebruiken van de mPOP, waaronder hoe je bonpapier installeert, de Star-scanner koppelt en problemen met de mPOP oplost.

Bonpapier kopen voor je mPOP-printer

Alle rollen thermisch papier met de volgende specificaties werken met de mPop:

Papierspecificaties voor mPOP-printer
Breedte Tussen 57 mm en 58 mm
Dikte Tussen de 0,053 mm en 0,075 mm
Roldiameter Tot 50 mm

Bonpapier voor de alles-in-één Star mPOP kun je kopen in de Shopify Hardware Store.

Problemen oplossen

• Auto Connection inschakelen
  • Ondersteunde soorten streepjescodes
  • Probleemoplossingsgids van de fabrikant

Auto Connection inschakelen

Als je je mPOP ergens anders dan in de Shopify Hardware Store koopt, of als je het apparaat terugzet op de fabrieksinstellingen, is de optie Auto Connection mogelijk uitgeschakeld. In dit geval moet je de mPOP handmatig met je iPad verbinden wanneer ze zijn losgekoppeld.

Als de optie Auto Connection is uitgeschakeld, kun je de app mPOP Utility gebruiken om deze in te schakelen. Nadat je de optie hebt ingeschakeld, maakt de mPOP automatisch verbinding met de laatste iPad waaraan deze was gekoppeld wanneer beide apparaten aanstaan.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de mPOP aan je iPad hebt gekoppeld en dat ze zijn verbonden.

2. Installeer en open de mPOP Utility-app op je iPad.

3. Controleer in de mPOP Utility-app of je mPOP is geselecteerd onder Selected Device.

4. Tik in het menu onderaan het scherm op Setting.

5. Tik in het scherm Setting op Bluetooth Settings.

6. Schakel de optie New Pairing Permission uit door op de wisselknop te tikken.

7. Schakel de optie Auto Connection in door op de wisselknop te tikken.

8. Tik op Apply en vervolgens op Yes.

9. Tik op OK.

10. Om de wijzigingen toe te passen op je mPOP, zet deze uit en weer aan. De mPOP maakt nu automatisch verbinding met je iPad wanneer ze beide aanstaan en zich binnen het bereik bevinden.

Ondersteunde soorten streepjescodes

De Star-streepjescodescanner ondersteunt de volgende soorten 1D-streepjescodes:

• Bookland EAN
  • Codabar/NW7
  • Code 11, 39, 93, 128
  • Interleaved 2 of 5 (ITF)
  • Industrial 2 of 5
  • Matrix 2 of 5
  • MSI/Plessey
  • UK/Plessey
  • Telepen
  • RSS (Limit, Stack, Expansion limit, Expansion stack)
  • UPC/EAN (UPC-A, UPC-E, EAN-13, EAN-8)

Probleemoplossingsgids van de fabrikant

Star Micronics heeft een probleemoplossingsgids die je kunt raadplegen als je problemen met de mPOP ondervindt. Als je een probleem niet kunt oplossen, kun je ook contact opnemen met Shopify-ondersteuning.