Streepjescodescanners

Je kunt door Shopify ondersteunde Bluetooth-streepjescodescanners gebruiken om bij het afrekenen snel kortingscodes in te voeren en producten aan de winkelwagen toe te voegen. Draadloze streepjescodescanners kunnen op maximaal 100 meter afstand van je iPad worden gebruikt.

Shopify ondersteunt de volgende Bluetooth-streepjescodescanners:

1D-streepjescodes versus 2D-streepjescodes

Welke streepjescodescanner je kiest, is afhankelijk van of je 1D- of 2D-streepjescodes wilt scannen. De twee soorten streepjescodes zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden en hebben verschillende doeleinden. Je kunt de Socket Mobile S740 en CHS 7Qi 2D-streepjescodescanner gebruiken om zowel 1D- als 2D-streepjescodes te scannen.

1D-streepjescodes

Een 1D-streepjescode is een rij evenwijdige lijnen met verschillende diktes:

Shopify POS - voorbeeld van streepjescode

Je kunt streepjescodelabels met 1D-streepjescodes voor je producten maken en vervolgens de Socket Mobile S700 en CHS 7Ci 1D-streepjescodescanner of de camera aan de voorkant van je apparaat gebruiken om snel producten aan de Shopify POS-winkelwagen toe te voegen wanneer je een klant laat afrekenen.

2D-streepjescodes

Een 2D-streepjescode is een patroon van zwarte en witte blokjes in een vierkant:

Shopify POS - voorbeeld van 2D-streepjescode

Met Shopify POS kun je 2D-streepjescodes op verschillende manieren gebruiken:

• Scan de streepjescode van een cadeaubon om deze aan de winkelwagen toe te voegen wanneer je een fysieke cadeaubon verkoopt.
  • Scan een fysieke of papieren streepjescode bij het afrekenen wanneer je een cadeaubon inwisselt.
  • Scan een kortingscode om deze toe te passen op de bestelling.
  • Gebruik de bonprinter om papieren cadeaubonnen met een 2D-streepjescode af te drukken.
  • Neem 2D-streepjescodes op klantbonnen op, zodat je ze in de toekomst kunt scannen om de bijbehorende bestelling te vinden.

De Shopify POS-app toegang tot de camera van je apparaat verlenen

Je kunt de camera van je apparaat gebruiken om de volgende 1D- en 2D-streepjescodes te scannen:

• producten
  • ontvangstbewijzen
  • cadeaubonnen (alleen 2D)

Geef de Shopify POS-app toegang tot de camera als je streepjescodes wilt scannen met de camera aan de voorkant van je iPad. Je wordt gevraagd de app toegang te verlenen wanneer je voor het eerst op de streepjescodeknop tikt of een cadeaubon scant, maar je kunt dit ook handmatig doen via de privacyinstellingen van je iPad.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van je iPad op Instellingen.

2. Tik op Shopify POS.

3. Camera inschakelen.