Swipe-kaartlezer (30-pins)

Shopify POS - 30-pins kaartlezer

Compatibele apparaten en betaalproviders

Om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te gebruiken, moet Shopify Payments of een POS-ondersteunde betalingsprovider zijn ingeschakeld.

Opmerking: Je POS-apparaat heeft een internetverbinding nodig om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te kunnen gebruiken. Waar je ook verkoopt, zorg ervoor dat je apparaat tijdens transacties verbinding met internet kan maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat.

De volgende tabel toont welke apparaten en betalingsproviders compatibel zijn met de Swipe-kaartlezer (30-pins):

Apparaten en betalingsproviders die compatibel zijn met de swipe-kaartlezer (30-pins)
Apparaat Ondersteunde betaalproviders
  • iPad 2/3
  • iPhone 4/4S
Shopify Payments (Verenigde Staten en Canada)
Authorize.net (Verenigde Staten en Canada)
First Data Payeezy (Verenigde Staten)

De Swipe-kaartlezer (30-pins) is niet compatibel met Android-apparaten. Als je een Android-apparaat hebt, kun je de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) of een externe betaalterminal gebruiken.

De Swipe-kaartlezer (30-pins) installeren

Bevestig de connector aan je iPad of iPhone om de Swipe-kaartlezer (30-pins) te installeren. Je kunt de meegeleverde plastic adapters gebruiken om te verzekeren dat de lezer stevig is aangesloten.

De kaartlezer heeft een pass-through micro-USB-poort, zodat je je iPhone of iPad op een voedingsbron aangesloten kunt laten. Hiervoor leveren we een micro-USB-kabel bij de kaartlezer.

Een kaart swipen

Swipe de creditcard door de kaartlezer met de magneetstrip van de kaart van je af gericht:

Problemen oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, voer de volgende stappen uit met een testbestelling voor een artikel voor snelle verkoop van $ 1,00 (je kunt de bestelling later terugbetalen):

Stappen:

1. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken.

2. Gebruik je een compatibele betalingsprovider en valuta? Je kunt de Swipe-kaartlezer (30-pins) alleen gebruiken als:

- je winkel zich in de Verenigde Staten of Canada bevindt; - je een compatibele betaalprovider gebruikt - de valuta van je winkel USD of CAD is.

Als je niet aan al deze vereisten voldoet, kun je nog steeds creditcardbetalingen verwerken via een externe betaalterminal.

1. Zorg ervoor dat je op het betaalscherm op Credit tikt. De betaaloptie Externe terminal is alleen bedoeld voor als je een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een door Shopify ondersteunde kaartlezer.

2. Controleer of de lezer correct op je POS-apparaat is aangesloten en of de behuizing van het apparaat niet in de weg zit.

3. Zorg ervoor dat je de kaart correct swipet, met de magneetstrip van je af gericht.

4. Ontkoppel de kaartlezer en sluit deze weer op het POS-apparaat aan nadat je op het betaalscherm op Credit hebt getikt. Controleer of je de melding Kaartlezer verbonden ziet.

5. Voer de creditcardgegevens handmatig in. Als dit werkt, is er een probleem met de kaartlezer.

6. Als de handmatige invoer niet werkt, sluit de Shopify POS-app dan geforceerd af, zet het apparaat uit en ontkoppel de kaartlezer. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS, sluit de kaartlezer aan en probeer nog een testbestelling.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, kun je ook de Installatie- en gebruikshandleiding van de fabrikant raadplegen. Je kunt ook upgraden naar een ondersteunde kaartlezer.