Swipe-kaartlezer (audio-ingang)

Alleen beschikbaar bij Shopify

De Swipe-kaartlezer (audio-ingang) is een lichtgewicht, goedkope oplossing voor winkels die vaak mobiel zijn.

Shopify POS - kaartlezer (audio-ingang)

De kaartlezer kan op de audio-ingang van je iPhone of iPad worden aangesloten. Als je een iOS-apparaat gebruikt, kun je de kaartlezer via de General-instellingen uitschakelen om toegang te krijgen tot de audio-ingang voor het afspelen van muziek.

Voor wie is deze kaartlezer bedoeld?

De Swipe-kaartlezer (audio-ingang) is lichtgewicht en goedkoop, waardoor deze een goede optie is voor merchants die net beginnen met het verwerken van creditcardbetalingen. De kaartlezer kan op de audio-ingang van je POS-apparaat worden aangesloten en heeft geen draden, en is dus ideaal voor gebruik op beurzen, markten of pop-uplocaties.

Compatibele apparaten en betalingsproviders

De Swipe-kaartlezer (audio-ingang) verwerkt betalingen via Shopify Payments in de Verenigde Staten en Canada.

De Shopify POS-app werkt op apparaten die aan de volgende vereisten voldoen:

Apparaten die werken met de Shopify POS-app
Apparaat Beschrijving
iPhone iPhone 7 of nieuwer met iOS 15 of hoger
iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Generatie 5 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad mini Generatie 4 of nieuwer met iPadOS 15 of hoger
iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iPadOS 15 of hoger
Android Telefoon of tablet met officiële Android-versie 10.0 of hoger

De Shopify POS-app is alleen beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Deze is niet beschikbaar voor desktopcomputers.

iOS 14-machtiging vereisten

Als je je apparaat hebt bijgewerkt naar iOS 14 of hoger en Shopify-apps van externe partijen gebruikt, kan het nodig zijn om Cross-websitetracking te activeren in de iOS-instellingen. Met Cross-websitetracking kunnen Shopify-apps van externe partijen die je in het Shopify-beheercentrum hebt geïnstalleerd, in verbinding blijven met Shopify Inbox, Shopify Point of Sale en de Shopify-app.

Voer de volgende stappen uit om Cross-websitetracking te activeren:

1. Open de Instellingsapp op je apparaat.
  2. Tik op Shopify, Shopify POS of Shopify Inbox.
  3. Activeer Cross-websitetracking toestaan.

Waar je de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) kunt kopen

De Swipe-kaartlezer (audio-ingang) is verkrijgbaar in de Shopify Hardware Store in ondersteunde landen.

De Swipe-kaartlezer (audio-ingang) installeren

Stappen:

1. Zorg ervoor dat het volume op je apparaat op maximaal staat en niet op stil is ingesteld. Als het volume van je apparaat niet op maximaal staat, wordt de kaartlezer niet gedetecteerd.

2. Sluit de kaartlezer op de koptelefooningang van je apparaat aan. Als je de Windfall-iPad-standaard gebruikt, rust de lezer op het draagvlak van de standaard.

3. Wanneer je tijdens je volgende creditcardbetaling wordt gevraagd toegang te verlenen tot de microfoon van je iPad, tik op OK.

Een kaart swipen

Swipe de creditcard door de kaartlezer met de magneetstrip van de kaart naar jou toe gericht:

Shopify POS - kaartlezer (audio-ingang)

Problemen met de kaartlezer oplossen

Als je problemen ondervindt bij het gebruik van de Swipe-kaartlezer (audio-ingang), probeert u deze probleemoplossingsstappen.

1. Zie je de foutmelding Swipe mislukt?

2. Heb je verbinding met internet?

3. Gebruik je een compatibele betalingsprovider en valuta?

4. Tik je op Credit bij de checkout?

5. Zit je POS-apparaat in een hoes?

6. Wordt je apparaat gebruikt om muziek af te spelen?

7. Heeft Shopify POS machtigingen om de microfoon van je apparaat te gebruiken?

8. Staat het volume op je apparaat op maximaal?

9. Heb je de optie Detecteert automatisch kaartlezer uitgeschakeld (alleen iOS)?

10. Kun je de creditcardbetaling verwerken met een andere kaart?

11. Kun je de betaling verwerken door de creditcardgegevens handmatig in te voeren?

1. Zie je de foutmelding Swipe mislukt?

Als je de foutmelding Swipe mislukt ziet wanneer je een kaart swipet, controleer dan of je de kaart correct swipet.

2. Heb je verbinding met internet?

Om betalingen te kunnen verwerken, moet Shopify POS verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken.

3. Gebruik je een compatibele betalingsprovider en valuta?

Je kunt de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) alleen gebruiken als:

Als je niet aan al deze vereisten voldoet, kun je nog steeds creditcardbetalingen verwerken via een externe creditcardlezer.

4. Tik je op Credit bij de checkout?

Als je betalingen met de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) wilt verwerken, tik op het betaalscherm op Credit. Je moet alleen op Externe terminal tikken als je een externe betaalterminal gebruikt in plaats van een kaartlezer die door Shopify wordt ondersteund.

5. Zit je POS-apparaat in een hoes?

Sommige hoezen voorkomen dat de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) goed in de audio-ingang van het apparaat past. Als je apparaat in een hoes zit, haal het apparaat er dan uit, sluit de kaartlezer aan en probeer de betaling opnieuw te verwerken.

6. Wordt je apparaat gebruikt om muziek af te spelen?

Omdat de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) het audio-framework van je apparaat gebruikt, kun je je POS-apparaat niet gebruiken om muziek af te spelen en tegelijkertijd creditcardbetalingen te verwerken. Ontkoppelt je POS-apparaat van eventuele Bluetooth-luidsprekers, controleer of het apparaat microfoonmachtigingen heeft en probeer vervolgens de betaling opnieuw te verwerken als je een kaartbetaling wilt verwerken.

7. Heeft Shopify POS machtigingen om de microfoon van je apparaat te gebruiken?

Shopify POS heeft toestemming nodig om de microfoon van je apparaat te gebruiken om de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) te kunnen gebruiken voor het verwerken van creditcardbetalingen. Als je de app geen machtigingen hebt verleend, kun je deze verlenen via je apparaatinstellingen.

Stappen:

1. Tik op het startscherm van je apparaat op Instellingen.

2. Zoek de Shopify POS-app op het scherm Settings van je apparaat en tik erop.

3. Zorg onder SHOPIFY POS TOEGANG GEVEN ervoor dat de wisselknop Microphone is ingeschakeld.

8. Staat het volume op je apparaat op maximaal?

Shopify POS herkent de Swipe-kaartlezer (audio-ingang) alleen als je apparaat niet is gedempt en het volume op maximaal staat. Ontkoppel de kaartlezer, controleer of je apparaat niet is gedempt en het volume op maximaal staat, en sluit vervolgens de kaartlezer aan en probeer de betaling opnieuw te verwerken.

9. Heb je de optie Detecteert automatisch kaartlezer uitgeschakeld (alleen iOS)?

Mogelijk heb je de instelling kaartlezer automatisch detecteren in Shopify POS uitgeschakeld, bijvoorbeeld als je het apparaat wilde gebruiken om muziek af te spelen. Je moet de instelling kaartlezer automatisch detecteren inschakelen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op en vervolgens op Verbonden hardware beheren.

2. Schakel kaartlezer automatisch detecteren in.

10. Kun je de creditcardbetaling verwerken met een andere kaart?

Probeer de kaartbetaling te verwerken met een andere creditcard. Als de betaling lukt, is er een probleem met de creditcard van je klant.

11. Kun je de betaling verwerken door de creditcardgegevens handmatig in te voeren?

Probeer de kaartbetaling te verwerken door de kaartgegevens handmatig in te voeren. Als de betaling lukt, is er een probleem met de kaartlezer.

Meer tips voor probleemoplossing voordat je een rapport verstuurt naar Shopify Support

• Blaas nooit in de chipsleuf, want de speekseldeeltjes kunnen de chipcontacten aantasten.
  • Gebruik geen kleefmiddel zoals plakbriefjes of plakband, aangezien dit resten kan achterlaten die vuil opnemen.
  • Gebruik een blik perslucht om eventuele resten in de chipsleuf te verwijderen.
  • Gebruik isopropylalcohol en dunne wattenstaafjes om de contacten in de chipsleuf voorzichtig schoon te maken.