Chipkaartlezer

Alleen beschikbaar bij Shopify

De chipkaartlezer van Shopify is een EMV-compatibele creditcardlezer die draadloos verbinding maakt met je iPad of iPhone. Je kunt de chipkaartlezer van Shopify gebruiken om contactloze betalingen en chipkaartbetalingen te accepteren met de Shopify POS-app.

chipkaartlezer voor Shopify POS

Vereisten voor kaartlezers

Voor het gebruik van de chipkaartlezer is het volgende vereist:

• een winkel in de Verenigde Staten en Canada
  • Shopify Payments is geactiveerd als de betalingsprovider van je winkel.
  • het geheel vernieuwde Shopify POS (alleen Canada)
  • een compatibele iPad of iPhone met iOS 11 die Bluetooth 4.2 of nieuwer ondersteunt.
    Apparaten die werken met de chipkaartlezer
    Apparaat Beschrijving
    iPhone iPhone 5 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
    iPad Air Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
    iPad Generatie 4 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
    iPad mini Generatie 2 of nieuwer met iOS 11.4 of hoger
    iPad Pro Alle iPad Pro-modellen met iOS 11.4 of hoger
    Android Android-apparaat met versie 5.0 (Lollipop) of hoger

Ondersteunde betaalmethoden in de Verenigde Staten

Je kunt de chipkaartlezer in de Verenigde Staten gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa en Visa Debit
  • MasterCard en Mastercard Debit
  • American Express
  • Discover
  • Apple Pay
  • Apple Pay Cash
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Ondersteunde betaalmethoden in de Canada

Je kunt de chipkaartlezer in Canada gebruiken om betalingen te accepteren van de volgende betaalmethoden:

• Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • Interac Flash
  • Apple Pay
  • Google Pay
  • Samsung Pay

Voor Visa, Mastercard en American Express is er een limiet van maximaal $ 250 CAD wanneer de kaart direct wordt getikt. Er is geen limiet als de kaart wordt geassocieerd met Apple Pay of Google Pay Wallet.

Voor Interac geldt een limiet van $100 CAD wanneer de kaart rechtstreeks wordt getikt, en tot $200 wanneer de kaart is gekoppeld aan Apple Pay of Google Pay-portemonnee. Ruilen is niet mogelijk voor bestellingen die zijn gemaakt met Interac-afschrijving. Restitutie is beschikbaar voor Interac-debitering als de kaart aanwezig is om fraude te voorkomen (en kan dus niet via de beheerder worden gedaan). Dit is een limiet die wordt opgelegd door Interac-afschrijving en is niet specifiek voor Shopify.

Waar kun je de de chipkaartlezer kopen?

De Tik & Chip-lezer is alleen beschikbaar in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Beveiligingsfuncties

De chipkaartlezer voldoet aan de PCI. Om deze standaarden te handhaven, voeren de kaartlezer en POS-app beide de hele dag veiligheidscontroles uit in winkels in Canada. Deze veiligheidscontroles kunnen niet worden omzeild en kunnen optreden tijdens transacties.

Als bescherming tegen veranderingen gaat de lezer een manipulatiemodus als deze wordt gemanipuleerd of hard op de grond valt. De manipulatiemodus wordt aangeduid met rode leds die aan de linker- en rechterkant van de machine zijn verlicht. Nadat de lezer de gemanipuleerde staat heeft ingevoerd, wordt deze onbruikbaar en moet deze worden vervangen.

Zet de chipkaartlezer aan en uit

Opmerking: Druk op de aan/uit-knop om de chipkaartlezer aan te zetten. De statuslampjes gaan branden. Als je de lezer al hebt gekoppeld en verbonden met je POS-apparaat, maakt de lezer automatisch opnieuw verbinding met het apparaat.

Onderdelen van de chipkaartlezer

Als het een uur niet wordt gebruikt, gaat de chipkaartlezer automatisch in de slaapstand. Druk op de aan/uit-knop en houd deze ingedrukt om de kaartlezer weer te activeren. Als je vier seconden of langer op de aan/uit-knop drukt, reset de lezer alle Bluetooth-koppelingen en moet het opnieuw worden ingesteld.

De chipkaartlezer opladen

Je kunt de chipkaartlezer opladen met de meegeleverde USB-kabel. Om de lezer op te laden, stopt u het kleine deel van de USB-connector in de kaartlezer of de standaard en sluit u het het grotere deel aan op een telefoonoplader of computer.

Het duurt 1-2 uur voordat de chipkaartlezer helemaal is opgeladen. Nadat de lezer volledig is opgeladen, zou de batterij een week lang moeten meegaan voor verkopen.

Druk op de aan/uit-knop om het batterijniveau van de lezer op de vier statuslampjes weer te geven:

Statuslampjes op batterijniveau op de chipkaartlezer
● ● ● ● Volledig opgeladen
● ● ● ○ 75% opgeladen
● ● ○ ○ 50% opgeladen
● ○ ○ ○ 25% opgeladen
● ○ ○ ○ (rood) Lage batterijspanning
● ❂ ○ ○ (knipperend) Opladen

De chipkaartlezer aan je POS-apparaat koppelen.

Om de kaartlezer met Shopify POS te gebruiken, moet je de kaartlezer via Shopify POS aan jouw apparaat koppelen. Nadat de lezer en het apparaat zijn gekoppeld, maakt de lezer automatisch verbinding met het apparaat wanneer beide zijn ingeschakeld en binnen bereik zijn.

Stappen:

1. Druk kort op de aan/uit-knop om de lezer in te schakelen.

2. Tik in Shopify POS op > Instellingen > Hardware instellen.

3. Tik op Kaartlezer.

4. Tik op de pagina Lezer selecteren op Tik en chip.

5. Houd de aan/uit-knop op de kaartlezer 4 seconden ingedrukt en laat het dan los. De 4 LED-indicatielampjes aan de bovenkant knipperen heen en weer om aan te geven dat de lezer klaar is om te koppelen.

1. Wanneer de kaartlezer wordt weergegeven onder Beschikbare kaartlezers, tik daarnaast op Verbinden.

De chipkaartlezer van je POS-apparaat ontkoppelen.

Je kunt de chipkaartlezer met slechts één apparaat tegelijk gebruiken. Koppel de kaartlezer eerst los van het huidige apparaat als je de lezer met een ander apparaat wilt gebruiken.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op = en vervolgens op Instellingen.

2. Tik op Verbonden hardware beheren.

3. Tik op de naam van je verbonden kaartlezer.

4. Tik op Kaartlezer vergeten.

Een contactloze betaling accepteren met de chipkaartlezer

Je kunt de chipkaartlezer gebruiken om contactloze betalingen te accepteren.

Contactloos betalen kan worden beperkt tot aankopen onder een bepaald bedrag, afhankelijk van het betalingstype of het land waarin je bedrijf is gevestigd. Om aankopen voor grotere bedragen te doen, of als je klant hun tik-limiet heeft overschreden, moet je klant een andere betaalmethode kiezen.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Afrekenen. Als de Tik & Chip-lezer is aangesloten en gereed is, komt de optie Tikken of kaart invoegen beschikbaar.

2. Plaats de contactloze betaalkaart of het -apparaat tegen de voorkant van de kaartlezer en houd deze op zijn plaats totdat de vier blauwe meldingslampjes verschijnen. Wanneer Shopify POS een bericht Betaling ontvangen weergeeft, is de transactie voltooid.

Een chip-betaling met de chipkaartlezer accepteren

Je kunt de chipkaartlezer gebruiken om creditcardbetalingen te accepteren.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Afrekenen. Als de Tik & Chip-lezer is aangesloten, wordt Tikken of kaart invoegen bovenaan het scherm weergegeven.

2. Laat de klant zijn kaart in de lezer steken. De chip moet naar het Shopify-logo toe wijzen.

3. Als een pincode verplicht is, kan de klant zijn pincode invoeren. Nadat klanten de inzending van hun pincode hebben voltooid, tikken zij op de groene knop met het vinkje.

1. Laat de klant zijn/haar handtekening op het scherm zetten als er een handtekening vereist is. Wanneer de klant de handtekening heeft geplaatst, tik op Handtekening indienen.

2. Wanneer de transactie is gelukt, kies of je een bon wilt geven en tik vervolgens op Start new order (Nieuwe bestelling starten). De klant kan zijn of haar kaart nu uit de lezer halen.

Problemen met de chipkaartlezer oplossen

Als je kaartlezer niet werkt, kun je proberen het probleem op te lossen door de volgende stappen te doorlopen met een testopdracht:

1. Controleer of je voldoet aan de vereisten voor het gebruik van de chipkaartlezer.

2. Controleer of je verbinding met internet hebt. Shopify POS moet verbinding met internet maken via wifi of de mobiele gegevens van je apparaat om betalingen te kunnen verwerken. Als je geen verbinding met internet kunt maken, kun je geen kaartbetalingen verwerken met de chipkaartlezer.

1. Controleer of Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat en of de kaartlezer als verbonden wordt weergegeven in de hardware-instellingen van Shopify POS. Als de kaartlezer niet als verbonden wordt weergegeven, probeer dan de kaartlezer te koppelen aan je apparaat.

2. Als je ook een Tap, Chip en Swipe-lezer gebruikt (alleen beschikbaar in de VS), tik je op het connectiviteitsmenu in de rechterbenedenhoek en controleer je of je apparaat ook is gekoppeld aan de Tap, Chip and Swipe-kaartlezer.

Wanneer beide kaartlezers aan je apparaat zijn gekoppeld, geeft Shopify POS prioriteit aan de Tap-, Chip- en Swipe-kaartlezer omdat deze de meeste functies heeft. Als je in plaats daarvan de Tap- en Chip-lezer wilt gebruiken, schakel dan de Tap-, Chip- en Swipe-kaartlezer uit.

Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.

Problemen met betalingsacceptatie oplossen

Als je kaartlezer lijkt te werken maar geen betalingen verwerkt, los het probleem dan op door de volgende stappen te doorlopen met een testbestelling:

1. Zorg ervoor dat je de kaart correct plaatst. Als je je in Canada bevind, kun je geen betaalpas plaatsen om een betaling te verwerken. Tik in plaats daarvan met de kaart.

2. Als je je in Canada bevind en de kaartlezer weigert een Interac-contactloze betaling, controleer dan of het bedrag lager is dan $100 CAD voor een kaartbetaling of $200 CAD voor een Apple Pay- of Google Pay-wallet-account.

1. Sluit de Shopify POS-app dan gedwongen af en zet het apparaat uit. Zet het apparaat weer aan, open Shopify POS en zorg dat de kaartlezer weer gekoppeld is. Probeer een nieuwe testbestelling wanneer het statuslampje van de kaartlezer aangeeft dat de lezer is verbonden.

2. Probeer een pinhole-reset van je kaartlezer. Het gaatje bevindt zich bovenaan de lezer, naast de aan/uit-knop. Steek een dun puntig voorwerp, zoals het uiteinde van een paperclip, in het gaatje en druk het vijf seconden in om de kaartlezer te resetten.

3. Als je kaartlezer nog steeds niet werkt, stuur dan een rapport naar Shopify-ondersteuning door te tikken op > Ondersteuning > Een rapport verzenden. Shopify-ondersteuning neemt contact met je op nadat de melding is ingediend.

Shopify Dock for the Tap & Chip Reader

Shopify Dock for the Tap & Chip

The dock for the Tap & Chip Reader provides the following benefits:

• keeps the reader powered on

• elevates the reader

• secures the reader to a countertop

The dock is available from the Shopify Hardware Store in the United States and Canada.

Attach the Tap & Chip Reader

You need to power on and pair the Shopify Tap & Chip card reader before you insert it into the dock.

1. Optional: Mount the dock to a countertop using the M5 (0.8 mm) bolt and nut. You need to drill a hole through the countertop. You then screw the bolt through the bottom of the countertop and into the bottom of the dock.

2. Remove the end cap from the dock.

3. Slide the Tap & Chip Reader into the dock. Make sure that the USB-C connector on the dock connects to the card reader.

4. Replace the end cap.

5. Connect the power cable to the dock and then to a power source that has a USB-A connector, such as the Shopify Retail Stand.

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Telefoonhoesje iPhone voor de tik- en chip-lezer

Het hoesje is ontworpen om de chipkaartlezer van Shopify aan de achterkant van je iPhone te bevestigen. Dit geeft je de mobiliteit en het gemak om betalingen te ontvangen zonder te worden beperkt tot een kassa. Het biedt ook bescherming voor je iPhone en kaartlezer.

De hoes is compatibel met de iPhone X-en iPhone XS-modellen. Je vindt deze in de Shopify Hardware Store in de Verenigde Staten en Canada.

Het hoesje voor de iPhone en chipkaartlezer van Shopify plaatsen

We raden je aan eerst de iPhone in het hoesje te plaatsen voordat je de chipkaartlezer van Shopify plaatst.

Je moet chipkaartlezer van Shopify aanzetten en koppelen voordat je deze in het hoesje plaatst.

Stappen:

1. Zet de kaartlezer aan en koppel de kaartlezer vervolgens met je telefoon.

2. Plaats de iPhone in het hoesje.

3. Plaats de chipkaartlezer van Shopify in het hoesje.

Haal de chipkaartlezer van Shopify uit het hoesje voordat je de iPhone eruit haalt.