Een overdracht maken van een leverancier (Shopify-beheercentrum)

Nadat je een bestelling bij je leverancier hebt ingediend en een bevestiging hebt ontvangen, kun je een overdracht maken om de binnenkomende voorraad te registreren.

Let op het verschil tussen een leverancier en een producent:

• Je bestelt je producten bij een leverancier. Je kunt meerdere leveranciers hebben.
  • Een producent wordt geassocieerd met het merk van het product, dus er kan slechts één producent zijn. Je geeft de producent op in de gegevens van het product.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten > Overdrachten. Al je overdrachten worden op deze pagina weergegeven.

2. Klik op Overdracht toevoegen.

3. Als je de naam van je leverancier wilt invoeren, selecteer er een in het gedeelte Leveranciers.

Je kunt een leverancier toevoegen door te klikken op Nieuwe leverancier aanmaken en vervolgens de contact- en locatiegegevens van je leverancier in te voeren.

4. Als je meerdere locaties gebruikt en de locatie voor de overdracht wilt wijzigen, wijzig deze in het gedeelte Bestemming.

5. Voer in het gedeelte Verzending een datum in het veld Verwachte aankomst in.

6. Als je een referentienummer of tag aan de overdracht wilt toewijzen, voer dit in het gedeelte Aanvullende gegevens in. Tags kunnen tot 255 tekens bevatten.

Je kunt referentienummers en tags gebruiken om je overdrachten te filteren en te ordenen op de pagina Overdrachten. Je kunt bijvoorbeeld een tag Urgent maken om aan te geven dat dit een dringend verzoek is.

7. Voer in het gedeelte Producten de naam in van het product dat je aan je overdracht wilt toevoegen of klik op Door producten bladeren om een lijst met de producten en collecties van je winkel te bekijken. Gebruik de selectievakjes om individuele producten of varianten te selecteren:

De producten of varianten selecteren

1. Nadat je de producten hebt toegevoegd die je wilt toevoegen aan de overdracht, klik op Producten toevoegen.

2. Voer op de pagina Overdracht toevoegen de hoeveelheden in voor elk product dat je van je leverancier verwacht te ontvangen:

Te ontvangen hoeveelheden

1. Klik op Overdracht opslaan.

Nadat je een overdracht hebt gemaakt, kun je de hoeveelheden van binnenkomende voorraad bekijken op de pagina met productgegevens:

Binnenkomende voorraad