Een cadeaubon verkopen via Shopify POS

Je kunt de cadeaubonfunctie toevoegen aan je winkel. Cadeaubonnen worden automatisch aan de productlijst toegevoegd en je kunt deze vervolgens persoonlijk met Shopify POS verkopen.

Een type cadeaubon kiezen

Met Shopify POS kun je deze typen cadeaubonnen verkopen:

• Een digitale cadeaubon die je naar de klant e-mailt.
  • Een papieren kopie van een digitale cadeaubon die je afdrukt vanaf je bonprinter.
  • Een fysieke cadeaubon met een vooraf toegewezen code.

Als je fysieke cadeaubonnen verkoopt met reeds bestaande codes daarop, activeer dan eerst uitgifte van fysieke cadeaubonnen.

Lees meer over de vereisten voor het gebruik van cadeaubonnen in Shopify POS.

Een cadeaubon verkopen met een vooraf ingesteld of aangepast bedrag

Er zijn meerdere manieren om een cadeaubon aan de winkelwagen toe te voegen:

• vanaf een tegel op het smart grid van de Shopify POS-app;
  • het cadeaubonproduct zoeken via de POS-zoekbalk;
  • tik op Meer acties > Cadeaubon toevoegen;
  • Door te tikken op Producten en de cadeaubon te kiezen. Met deze methode kun je geen aangepast bedrag voor de cadeaubon instellen.

Stappen:

1. Tik in een van de bovenstaande methoden op het cadeaubonproduct.
  2. Kies indien van toepassing Digitale cadeaubon of Fysieke cadeaubon.
  3. Je kunt het volgende doen:

• Kies een vooraf ingestelde waarde voor de cadeaubon.
    • Tik op Aangepaste cadeaubon. Voer de aangepaste waarde van de cadeaubon in en tik op Volgende.
  4. Als je een fysieke cadeaubon verkoopt, activeer je de cadeaubon via een van de volgende opties:

5. Tik op Toevoegen.

6. De cadeaubon wordt toegevoegd aan de winkelwagen. Tik op Checkout om door te gaan met betalen.

7. Selecteer de betaalmethode van de klant en voltooi de transactie.

8. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

Op de afgedrukte of per e-mail ontvangen bon voor de cadeaubon wordt de volgende informatie weergegeven:

• De naam van je winkel.
  • de geldwaarde van de cadeaubon;
  • de validatiecode;
  • een tweedimensionale barcode.

De aankoop van een cadeaubon terugbetalen op Shopify POS

Je kunt de aankoop van een cadeaubon terugbetalen vanuit Shopify POS, maar deactiveer de cadeaubon eerst voordat je de terugbetaling doet:

1. Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op de bestelling met de cadeaubon die je wilt terugbetalen.
  2. Tik op het cadeaubonnummer.
  3. Tik op Cadeaubon uitschakelen en tik op Bevestigen.
  4. Tik in het scherm met bestelgegevens op Retourneren.
  5. Gebruik de knoppen + en - naast elk product in de bestelling om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt.
  6. Tik op Terugbetalen.
  7. Wanneer de terugbetaling is uitgevoerd, tik op Gereed.