Een QR-code aanmaken om in te loggen bij POS

Meestal moet een medewerker van Point of Sale inloggen bij de app voordat je de Shopify POS-app kunt gebruiken om verkopen te verwerken met een gebruikersnaam en wachtwoord van een beheerder. Je kunt echter een QR-code genereren, zodat POS-medewerkers die geen inloggegevens op beheerdersniveau hebben, kunnen inloggen op de Shopify POS-app via een enkel apparaat op een specifieke locatie met hun pincode. Om een QR-code te genereren, moet er een rol worden toegewezen met alle toegestane beheerdersmachtigingen.

Genereer een nieuwe QR-code

Verifieer het volgende voordat je een QR-code genereert:

• de POS-medewerker heeft een POS-pincode
  • de locatie heeft een POS Pro-abonnement

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum in het gedeelte VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Locaties.
  2. Selecteer de locatie waar je code voor wilt genereren.
  3. Klik op Aanmelding via QR-code instellen.
  4. Zoek onder de QR-code per e-mail verzenden naar de Point of Sale-medewerker aan wie je de code wilt verzenden en klik vervolgens op QR-code per e-mail verzenden.
  5. Optioneel: klik op Nieuwe QR-code genereren als een medewerker op meerdere apparaten op dezelfde locatie moet inloggen of als de code is verlopen. Het genereren van een nieuwe code heeft geen invloed op vorige codes. Deze blijven nog steeds geldig..

Log in met een QR-code

1. Tik in het inlogscherm van Shopify POS op Inloggen met QR-code.
  2. Scan de QR-code met de camera van je apparaat.
  3. Optioneel: als je de QR-code niet kunt scannen, tik dan op URL gebruiken, voer de URL in en tik op Volgende.