Een cadeaubon inwisselen via Shopify POS

Als uw winkel cadeaubonnen verkoopt, kunt u deze als betaling accepteren met Shopify POS. U kunt de cadeaubon van een klant inwisselen, ongeacht of deze online of persoonlijk is gekocht. Lees meer over waar cadeaubonnen kunnen worden ingewisseld.

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS:

1. Voeg producten toe aan de Shopify POS-winkelwagen zoals u dat altijd doet en tik op Betaling.

2. Tik op Cadeaubon (als u de optie Cadeaubon niet ziet, schakelt u deze in via het scherm Betalingsinstellingen).

3. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

- Voer de code in die de klant u geeft. - Gebruik onze ondersteunde 2D-streepjescodescanner om de streepjescode te scannen (de 2D-scanner is de enige ondersteunde scanner die de QR-streepjescode van een cadeaubon kan lezen). - Gebruik de camera aan de voorkant van je iPad.

1. Tik op Inwisselen.

2. Als er een saldo overblijft dat de klant moet betalen, tikt u op een van de volgende opties:

- Tik op Betaling toevoegen om een andere betaalmethode toe te voegen. - Tik op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling als gedeeltelijk betaald te markeren en een extra betaling op een later tijdstip te ontvangen.

1. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan met een van de volgende opties:

- Tik op Bon e-mailen om de klant een kopie van het ontvangstbewijs te e-mailen. - Tik op Bon sms-en om de klant een kopie van het ontvangstbewijs te sturen in een sms. - Tik op Bon afdrukken om een papieren ontvangstbewijs af te drukken als u een printer hebt geïnstalleerd.

1. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.

Op het ontvangstbewijs staan de laatste vier cijfers van de cadeaubon die bij de betaling is gebruikt, samen met het resterende saldo op de cadeaubon:

Saldo cadeaubon - Shopify POS

Het saldo van een cadeaubon bekijken met Shopify POS

Vanuit Shopify POS kunt u het resterende saldo van een cadeaubon bekijken vanuit de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

Het resterende saldo op een cadeaubon bekijken:

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Zoek en tik op de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

3. Tik op het cadeaubonnummer:

Cadeaubonnummer in een scherm met bestelgegevens iPad - Shopify POS

4. In het modaal dialoogvenster dat wordt weergegeven, ziet u het resterende saldo op de cadeaubon. Tik op Annuleren om terug te gaan naar de bestelgegevens.

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS:

1. Voeg producten toe aan de Shopify POS-winkelwagen zoals u dat altijd doet en tik op Betaling.

2. Tik op Cadeaubon (als u de optie Cadeaubon niet ziet, schakelt u deze in via het scherm Betalingsinstellingen).

3. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

- Voer de code in die de klant u geeft. - Gebruik de camera op uw iPhone.

1. Tik op Inwisselen.

2. Als er een saldo overblijft dat de klant moet betalen, tikt u op een van de volgende opties:

- Tik op Betaling toevoegen om een andere betaalmethode toe te voegen. - Tik op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling als gedeeltelijk betaald te markeren en een extra betaling op een later tijdstip te ontvangen.

1. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan met een van de volgende opties:

- Tik op Bon e-mailen om de klant een kopie van het ontvangstbewijs te e-mailen. - Tik op Bon sms-en om de klant een kopie van het ontvangstbewijs te sturen in een sms.

1. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.

Op het ontvangstbewijs staan de laatste vier cijfers van de cadeaubon die bij de betaling is gebruikt, samen met het resterende saldo op de cadeaubon:

Saldo cadeaubon - Shopify POS

Het saldo van een cadeaubon bekijken met Shopify POS

Vanuit Shopify POS kunt u het resterende saldo van een cadeaubon bekijken vanuit de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

Het resterende saldo op een cadeaubon bekijken:

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Zoek en tik op de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

3. Tik op het cadeaubonnummer:

Cadeaubonnummer in een scherm met bestelgegevens iPhone - Shopify POS

4. In het modaal dialoogvenster dat wordt weergegeven, ziet u het resterende saldo op de cadeaubon. Tik op Annuleren om terug te gaan naar de bestelgegevens.

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS

Met Shopify POS kunt u via e-mail verzonden, afgedrukte en fysieke cadeaubonnen inwisselen. Als de cadeaubon een streepjescode heeft, kunt u de code van de cadeaubon invoeren door de streepjescode te scannen met de camera van je apparaat. U kunt de code van een cadeaubon ook handmatig invoeren.

Een cadeaubon inwisselen met Shopify POS:

1. Voeg vanuit de Shopify POS-kassa op de gebruikelijke manier producten toe aan de winkelwagen en tik op SUBTOTAAL.

2. Werk in het scherm Winkelwagen de winkelwagen waar nodig bij en tik op BETALING.

3. Tik in het scherm Betaling selecteren op Cadeaubon.

4. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

- Voer de code in die de klant u geeft. - Gebruik de camera op je Android-apparaat.

1. Tik op INWISSELEN.

2. Tik op BETALING.

3. Optioneel: tik op Bon verzenden om de klant een ontvangstbewijs te sturen per e-mail of sms.

4. Tik op GEREED om terug te keren naar het scherm met producten.