Een cadeaubon verzilveren via Shopify POS

Als je winkel cadeaubonnen verkoopt, kun je deze als betaling accepteren met Shopify POS. Je kunt de cadeaubon van een klant verzilveren, ongeacht of deze online of persoonlijk is gekocht.

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS

Een cadeaubon verzilveren met Shopify POS:

1. Voeg producten toe aan de Shopify POS-winkelwagen zoals je dat altijd doet en tik op Checkout.
  2. Tik op Cadeaubon (als je de optie Cadeaubon niet kunt vinden, activeer je deze via het scherm Betaalinstellingen).
  3. Voer op een van de volgende manieren het cadeaubonnummer in:

4. Tik op Verzilveren.

5. Als er een saldo overblijft dat de klant moet betalen, tik op een van de volgende opties:

• Tik op Betaling toevoegen om een andere betaalmethode toe te voegen.
    • Tik op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling als gedeeltelijk betaald te markeren en een extra betaling op een later tijdstip te ontvangen.
  6. Optioneel: biedt de klant op het scherm na betaling een ontvangstbewijs aan.

7. Tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten.

Op de bon worden de laatste vier cijfers weergegeven van de cadeaubon die bij de betaling is gebruikt, samen met het resterende saldo op de cadeaubon.

Het saldo van een cadeaubon bekijken met Shopify POS

Vanuit Shopify POS kun je het resterende saldo van een cadeaubon bekijken vanuit de bestelling waarmee de cadeaubon werd verkocht.

Als je het resterende saldo op een cadeaubon wil bekijken, kun je de bon scannen met de camera aan de voorkant van je iPad.