Orders voltooien en terugbetalen

U kunt terugbetalingen doen en gedeeltelijke betalingen uitvoeren via het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Een gedeeltelijke betaling voltooien

Een gedeeltelijke betaling voltooien:

1. Tik in het scherm Bestellingen op de bestelling waarvoor u een betaling wilt accepteren.

2. Tik in het gedeelte Openstaand op Betaling accepteren:

Knop Betaling accepteren

3. Tik op Betaling toevoegen en selecteer een betaalmethode.

4. Voer het bedrag in dat de klant moet betalen.

5. Tik op Accepteren of Betaling.

Een bestelling terugbetalen

Je kunt een volledige bestelling of een deel van een bestelling terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Tik op de bestelling van het item dat wordt geretourneerd.

3. Tik op Terugbetalen of ruilen en tik op het artikel dat wordt geretourneerd. Als de klant meer dan één artikel retourneert, gebruikt je de + en - om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt.

4. Optioneel: tik op Meer retourartikelen toevoegen om meer producten toe te voegen aan de retournering.

5. Optioneel: als u de artikelen niet naar uw voorraad wilt retourneren, schakelt u de optie Bijvullen uit. Deze producten worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

6. Optioneel: tik op Verzending toevoegen om de verzendkosten terug te betalen.

7. Optioneel: schakel Restitutiesaldo naar cadeaubon in om een cadeaubon aan de klant te verstrekken voor het terug te betalen bedrag.

8. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kunt u de terugbetaling verdelen tussen dezelfde betaalmethoden die hij/zij heeft gebruikt. Voer in de sectie Restitutiebedrag het bedrag in dat u wilt terugbetalen aan elke betaalmethode.

Bestelling terugbetalen - iPhone

1. Optioneel: voer een reden voor de retour in.

2. Wanneer je klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tikt je op Terugbetaling.

3. Optioneel: geef de klant een ontvangstbewijs.

4. Optioneel: voeg een notitie toe aan de bestelling.

5. Tik op Gereed.

Een bestelling markeren als afgehandeld

Als een voltooide Shopify POS-bestelling in het scherm Bestellingen is gemarkeerd als Niet afgehandeld, kunt u deze niet markeren als afgehandeld vanuit de Shopify POS-app. U moet u aanmelden bij uw Shopify-beheerder om de bestelling af te handelen.

Je kunt een bestelling markeren als afgehandeld wanneer deze nog in de winkelwagen zit:

1. Tik in het scherm met producten van Shopify POS op het pictogram ...:

Knop Winkelwagenvak

2. Schakel de optie Markeren als afgehandeld in.

3. Tik buiten het gebied met het vak om dit te sluiten en ga verder met de bestelling.

Terugbetaling bij het ruilen van een bestelling

Wanneer je een artikel ruilt, wordt de bestelling voor dat artikel een Ruilbestelling. Artikelen die deel uitmaken van een ruilbestelling kunnen alleen worden terugbetaald via de Shopify-beheerder.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Betaalmethodes.

2. Tik op de te ruilen bestelling die u wilt terugbetalen.

3. Tik in de prompt Retourneren op Bekijken op Shopify.

4. Tik in het gedeelte Betaald op Terugbetaling.

5. Stel de hoeveelheid in van elk artikel dat u terugbetaalt.

6. Optionel: Voer een reden voor de terugbetaling in.

7. Tik op Terugbetalen.

Een gedeeltelijke betaling voltooien

Een gedeeltelijke betaling voltooien:

1. Tik in het scherm Bestellingen op de bestelling waarvoor u een betaling wilt accepteren.

2. Tik in de sectie Openstaand op Betaling accepteren:

Knop Betaling accepteren

3. Tik op Betaling toevoegen en selecteer een betaalmethode.

4. Voer het bedrag in dat de klant moet betalen.

5. Tik op Accepteren of Betaling.

Een bestelling terugbetalen

Je kunt een volledige bestelling of een deel van een bestelling terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Tik op de bestelling van het item dat wordt geretourneerd.

3. Tik op Terugbetalen of ruilen en tik op het artikel dat wordt geretourneerd. Als de klant meer dan één artikel retourneert, gebruikt je de + en - om de hoeveelheid in te voeren die je terugbetaalt.

4. Optioneel: tik op Meer retourartikelen toevoegen om meer producten toe te voegen aan de retournering.

5. Optioneel: als u de artikelen niet naar uw voorraad wilt retourneren, schakelt u de optie Bijvullen uit. Deze producten worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

6. Optioneel: tik op Verzending toevoegen om de verzendkosten terug te betalen.

7. Optioneel: schakel Restitutiesaldo naar cadeaubon in om een cadeaubon aan de klant te verstrekken voor het terug te betalen bedrag.

8. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kunt u de terugbetaling verdelen tussen dezelfde betaalmethoden die hij/zij heeft gebruikt. Voer in de sectie Restitutiebedrag het bedrag in dat u wilt terugbetalen aan elke betaalmethode:

Restitutiebedrag - iPhone

1. Optioneel: voer een reden voor de retour in.

2. Wanneer je klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tikt je op Terugbetaling.

3. Optioneel: geef de klant een ontvangstbewijs.

4. Optioneel: voeg een notitie toe aan de bestelling.

5. Tik op Gereed.

Terugbetaling bij het ruilen van een bestelling

Wanneer je een artikel ruilt, wordt de bestelling voor dat artikel een Ruilbestelling. Artikelen die deel uitmaken van een ruilbestelling kunnen alleen worden terugbetaald via de Shopify-beheerder.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Betaalmethodes.

2. Tik op de te ruilen bestelling die u wilt terugbetalen.

3. Tik in de prompt Retourneren op Bekijken op Shopify.

4. Tik in het gedeelte Betaald op Terugbetaling.

5. Stel de hoeveelheid in van elk artikel dat u terugbetaalt.

6. Optionel: Voer een reden voor de terugbetaling in.

7. Tik op Terugbetalen.

Een bestelling terugbetalen

Je kunt een volledige bestelling of een deel van een bestelling terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Bestellingen.

2. Tik op de bestelling van het item dat wordt geretourneerd.

3. Tik op TERJeGBETALEN OF RJeILEN en tik op het artikel dat wordt geretourneerd. Als de klant meer dan één artikel retourneert, gebruikt u de + en - om de hoeveelheid in te voeren die u terugbetaalt.

4. Optioneel: tik op Meer retourartikelen toevoegen om meer producten toe te voegen aan de retournering.

5. Optioneel: als u de artikelen niet naar uw voorraad wilt retourneren, schakelt u de optie Bijvullen uit. Deze producten worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

6. Optioneel: tik op Verzending toevoegen om de verzendkosten terug te betalen.

7. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kunt u de terugbetaling verdelen tussen dezelfde betaalmethoden die hij/zij heeft gebruikt. Voer in de sectie Restitutiebedrag het bedrag in dat u wilt terugbetalen aan elke betaalmethode:

Scherm Resterend bedrag betalen met een volledige terugbetaling verdeeld over twee betaalmethoden

1. Optioneel: voer een reden voor de retour in.

2. Wanneer u klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tikt u op TERJeGBETALING.

3. Optioneel: geef de klant een ontvangstbewijs.

4. Tik op GEREED.

Terugbetaling bij het ruilen van een bestelling

Wanneer je een artikel ruilt, wordt de bestelling voor dat artikel een Ruilbestelling. Artikelen die deel uitmaken van een ruilbestelling kunnen alleen worden terugbetaald via de Shopify-beheerder.

Stappen

1. Tik in Shopify POS op Winkel > Betaalmethodes.

2. Tik op de te ruilen bestelling die u wilt terugbetalen.

3. Tik in de prompt Retourneren op Bekijken op Shopify.

4. Tik in het gedeelte Betaald op Terugbetaling.

5. Stel de hoeveelheid in van elk artikel dat u terugbetaalt.

6. Optionel: Voer een reden voor de terugbetaling in.

7. Tik op Terugbetalen.