Betaalmethoden selecteren bij de Shopify POS-kassa

Wanneer u de winkelwagen van de klant hebt voltooid, kunt u betalingen accepteren van diverse betaalmethoden in het dialoogvenster Betaling selecteren. U kunt kiezen welke betaalmethoden worden weergegeven in het dialoogvenster Betaling selecteren vanuit de Shopify POS-instellingen. Als uw klant met meerdere betaalmethoden betaalt of niet de hele bestelling in één keer kan betalen, kan deze een gedeeltelijke betaling doen.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer u op Betaling tikt in het scherm Winkelwagen:

Dialoogvenster Betaling selecteren — Shopify POS voor iPad

In het dialoogvenster Betaling selecteren kunt u een van de betaalmethoden selecteren die u hebt ingeschakeld in uw instellingen voor Betaaltypen.

Contante betaling

U kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

3. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, kunt u het bedrag dat u ontvangt, op twee manieren invoeren:

- Tik op een van de voorgestelde bedragen onder het veld Contant. - Tik op het veld Contant om het toetsenbord te openen, voer het juiste bedrag in en tik op Gereed.

1. Wanneer u de bestelling wilt voltooien, tikt u op Accepteren.

2. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetaling met doorhalen

U kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Haal de creditcard van de klant door zoals wordt weergegeven in de afbeelding:

Scherm Kaart swipen — Shopify POS voor iPad

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die u gebruikt.

4. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als u de Tap & Chip-lezer of de Tap, Chip en Swipe-kaartlezer gebruikt, kunt u contactloze betalingen accepteren, waaronder contactloze creditcards, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken.

- Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden. - Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.

Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

1. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Handmatige kredietbetaling

Als u geen kaartlezer hebt of als er een probleem is met het doorhalen van de kaart van een klant, kunt u de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling uit te voeren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Krediet.

3. Voer de creditcardgegevens in en tik op Gereed.

4. Tik op Betaling om de betaling te verwerken.

5. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Betalingen via externe terminals

Als u een externe kaartterminal gebruikt, kunt u Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Externe terminal.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of u de betaling hebt verwerkt met de externe terminal en tik op Betaling.

5. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Betaling met een cadeaubon

Als uw winkel het Shopify-abonnement of hoger heeft, kunt u betaling met een cadeaubon accepteren. Als u Shopify POS in het Shopify-abonnement of hoger gebruikt, kunt u betaling via een fysieke cadeaubon accepteren door de streepjescode van de cadeaubon te scannen met de camera aan de voorkant van de iPad of met een 2D-streepjescodescanner.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op Cadeaubon.

3. Voer de code van de cadeaubon op een van de volgende twee manieren in:

- Als het een fysieke cadeaubon betreft, houdt u de streepjescode 25-35 cm verwijderd van de camera aan de voorkant van de iPhone of scant u de streepjescode met een 2D-streepjescodescanner. - Tik op Code handmatig invoeren en voer de code van de cadeaubon in.

1. Tik op Inwisselen.

2. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Aangepaste betaalmethode

In Shopify POS kunt u aangepaste betaalmethoden maken, zoals Cheque, en deze vervolgens selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om de bestelling als betaald te markeren en de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op uw aangepaste betaalmethode.

3. Tik op Betaling.

4. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met producten in Shopify POS.

Handtekeningen verzamelen met uw iPad

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op uw iPad. Nadat u een verkoop hebt afgerond, kunt u in de bestellingstijdlijn bevestigen dat u de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Laat de klant een handtekening in het vak schrijven met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor iPad

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan de klant op Handtekening wissen tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op Handtekening indienen. Nadat de betaling is geautoriseerd, wordt de klant gevraagd om de iPad terug te geven.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer u op Betaling tikt in het scherm Winkelwagen:

Scherm Betaling selecteren — Shopify POS voor iPhone

In het dialoogvenster Betaaltype selecteren kunt u een van de betaalmethoden selecteren die u hebt ingeschakeld in uw instellingen voor Betaaltypen.

Contante betaling

U kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

3. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, tikt u op het totale contante bedrag en voert u het bedrag in dat u van de klant ontvangt:

4. Wanneer u de transactie wilt voltooien, tikt u op Accepteren.

5. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetaling met doorhalen

U kunt een creditcardbetaling accepteren met een ondersteunde kaartlezer.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Haal de creditcard van de klant door, zoals wordt weergegeven in de afbeelding:

Scherm Kaart swipen — Shopify POS voor iPhone

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die u gebruikt. > Opmerking: Als u Shopify Payments gebruikt en uw winkel is gevestigd in de Verenigde Staten, kunt u swipe-kaartbetalingen zonder handtekening accepteren.

4. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetalingen met chippen en tikken

Als u de Tap, Chip en Swipe-kaartlezer gebruikt, kunt u chipbetalingen en contactloze betalingen accepteren. Contactloze betalingen omvatten contactloze creditcards, Android Pay en Apple Pay.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik op Betaling starten.

3. Laat de klant de kaart in de lezer steken of met de kaart tikken:

- Als de klant een tikbetaalmethode gebruikt, moet deze de contactloze creditcard of het contactloze apparaat binnen 2,5 cm van de kaartlezer houden, totdat de vier groene lampjes gaan branden. - Als de klant een creditcard met chip gebruikt, moet de klant de kaart in de kaartlezer steken en de instructies opvolgen.

Wanneer in Shopify POS het bericht Betaling goedgekeurd wordt weergegeven, is de transactie voltooid.

1. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als u geen kaartlezer hebt of als er een probleem is met het doorhalen van de kaart van een klant, kunt u de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling uit te voeren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op Credit/debet.

3. Tik op creditcardgegevens handmatig invoeren:

Scherm Kredietbetaling met "koppeling Handmatig creditcardgegevens invoeren" — Shopify POS voor iPhone

4. Voer de creditcardgegevens in en tik op Betaling om de betaling te verwerken.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betalingen via externe terminals

Als u een externe kaartterminal gebruikt, kunt u Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het dialoogvenster Betaaltype selecteren op Externe terminal.

3. Tik op het creditcardtype dat wordt verwerkt.

4. Controleer of u de betaling hebt verwerkt met de externe terminal en tik op Betaling.

5. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betaling met een cadeaubon

Als uw winkel het Shopify-abonnement of hoger heeft, kunt u betaling met een cadeaubon accepteren. Als u Shopify POS gebruikt, kunt u betaling per fysieke cadeaubon accepteren door de streepjescode van de cadeaubon te scannen met de camera aan de voorkant van de iPhone.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaling selecteren op Cadeaubon.

3. Voer de code van de cadeaubon op een van de volgende twee manieren in:

- Als het een fysieke cadeaubon betreft, houdt u de streepjescode 25–35 cm verwijderd van de camera aan de voorkant van de iPhone. - Tik op Code handmatig invoeren en voer de code van de cadeaubon in.

1. Tik op Inwisselen.

2. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten in Shopify POS.

Aangepaste betaalmethode

In Shopify POS voor iPhone kunt u aangepaste betaalmethoden maken, zoals Cheque, en deze vervolgens selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren op de iPhone om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Winkelwagen op Betaling.

2. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op uw aangepaste betaalmethode.

3. Voer het bedrag in waarvoor de aangepaste betaalmethode moet worden gebruikt en tik op Betaling.

4. Stuur een ontvangstbewijs naar de klant via e-mail of sms en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handtekeningen verzamelen met uw iPhone

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op uw iPhone. Nadat u een verkoop hebt afgerond, kunt u in de bestellingstijdlijn bevestigen dat u de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Zorg dat de klant een handtekening kan schrijven in het vak met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor iPhone

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan de klant op Handtekening wissen tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op Handtekening indienen. Nadat de betaling is geautoriseerd, wordt de klant gevraagd om de iPhone terug te geven.

Scherm Betaling selecteren

Het dialoogvenster Betaling selecteren wordt weergegeven wanneer u op BETALING tikt in het scherm Winkelwagen:

Scherm Betaling selecteren — Shopify POS voor ANDROID

Contante betaling

U kunt contante betalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Contant. Standaard wordt het juiste bedrag van de bestelling ingevoerd.

2. Als de klant niet met gepast contant geld betaalt, tikt u op het totale contante bedrag en voert u het bedrag in dat u van de klant ontvangt:

Scherm Contante betaling — Shopify POS voor Android

3. Wanneer u de transactie wilt voltooien, tikt u op Accepteren.

4. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Kredietbetaling met doorhalen

U kunt een kredietbetaling accepteren met de Swipe-kaartlezer (audio-ingang).

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Krediet.

2. Haal de creditcard van de klant door, zoals wordt weergegeven in de afbeelding:

Scherm Kaart swipen — Shopify POS voor Android

3. De klant autoriseert de betaling met zijn/haar handtekening of pincode, afhankelijk van het kaarttype en de kaartlezer die u gebruikt.

1. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handmatige kredietbetaling

Als u geen kaartlezer hebt of als er een probleem is met het doorhalen van de kaart van een klant, kunt u de creditcardgegevens handmatig invoeren om de betaling uit te voeren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Creditcard.

2. Tik op Creditcardgegevens handmatig invoeren:

Knop Handmatig creditcardgegevens invoeren

3. Voer de creditcardgegevens in en tik op Gereed:

Scherm Creditcard van Android POS

1. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betalingen via externe terminals

Als u betaling via externe kaartterminal hebt ingeschakeld in het scherm Instellingen, kunt u Externe terminal selecteren in het dialoogvenster Betaling selecteren om aan te geven dat de bestelling is betaald en om de transactie te voltooien.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Externe terminal.

2. Tik op het kaarttype dat de klant gebruikt:

Scherm Extern terminal — Shopify POS voor Android

3. Controleer of u de betaling met de externe terminal hebt verwerkt.

4. Tik op het vinkje om te bevestigen dat u de betaling hebt ontvangen met de externe terminal.

5. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Betaling met een cadeaubon

U kunt cadeaubonbetalingen accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op Cadeaubon.

2. Gebruik de camera van uw apparaat om de cadeauboncode van de klant te scannen of voer deze handmatig in.

3. Tik op INWISSELEN.

4. Tik op BETALING.

5. Bepaal of u de klant een ontvangstbewijs wilt geven en tik op Gereed om terug te gaan naar het scherm met producten.

Handtekeningen verzamelen met uw Android-apparaat

De handtekening van een klant kan worden ingevoerd op uw Android-apparaat. Nadat u een verkoop hebt afgerond, kunt u in de bestellingstijdlijn bevestigen dat u de handtekening hebt ontvangen.

Stappen:

1. Laat de klant een handtekening in het vak schrijven met een vinger of stylus:

Scherm Handtekening — Shopify POS voor Android

2. Als de klant zijn of haar handtekening wil wijzigen, kan deze op WISSEN tikken om het opnieuw te proberen.

3. Wanneer de klant tevreden is met de handtekening, tikt deze op ACCEPTEREN.