Meerdere en gedeeltelijke betalingen

Als een klant de volledige bestelling niet kan betalen, kunt u met de Shopify POS-app gedeeltelijke betalingen in de winkel accepteren. U kunt de bestelling later ophalen en het resterende saldo van de klant innen door een betaalmethode van hun keuze te gebruiken.

Meerdere betaalmethoden accepteren

U kunt meerdere betaalmethoden voor een bestelling accepteren.

Stappen:

1. Tik in het dialoogvenster Betaling selecteren op de eerste betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt met de geselecteerde betaalmethode en tik op Accepteren of Betaling om de betaling toe te voegen.

3. Tik op Betaling toevoegen en kies een tweede betaalmethode. Het scherm toont het nog openstaande bedrag.

4. Als de klant nog een derde betaalmethode wil gebruiken, tikt u op het betalingsbedrag om het toetsenbord te openen en een kleiner bedrag in te voeren.

5. Wanneer het volledige bedrag van de bestelling is ingevoerd, tikt u op Gereed.

Een gedeeltelijke betaling accepteren

U kunt een gedeeltelijke betaling accepteren voor een bestelling.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op de gekozen betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt en tik op Accepteren of Betaling.

3. Tik op Markeren als gedeeltelijk.

4. In het dialoogvenster Betaling onvolledig dat wordt geopend, tikt u op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling te voltooien met slechts een gedeeltelijke betaling.

Het saldo voor een gedeeltelijk betaalde bestelling innen

Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op een bestelling om de status hiervan te bekijken. Alle gedeeltelijk betaalde bestellingen worden duidelijk aangegeven.

U kunt bepaalde of alle openstaande betalingen voor een gedeeltelijk betaalde bestelling verwerken.

Stappen:

1. Tik op het scherm Bestellingen op een bestelling met het label Gedeeltelijk betaald:

Label Gedeeltelijk betaald - Shopify POS voor iPad

2. Tik op Betaling accepteren om nog een betaling voor de bestelling te accepteren:

Knop Betaling accepteren — Shopify POS voor iPad

3. Tik op Betaling toevoegen.

4. Tik op een betaalmethode.

5. Het volledige saldo wordt automatisch weergegeven. Tik zo nodig op het betalingsbedrag om dit te bewerken en tik op Accepteren of Betaling.

6. Wanneer het volledige saldo is betaald, tikt u op Gereed.

Meerdere betaalmethoden accepteren

U kunt meerdere betaalmethoden voor een bestelling accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op de eerste betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt met de geselecteerde betaalmethode en tik op Accepteren of Betaling om de betaling toe te voegen.

3. Tik in het scherm Betaling splitsen op Betaling toevoegen om nog een betaalmethode toe te voegen:

Knop Betaling toevoegen

4. Als de klant nog een derde betaalmethode wil gebruiken, tikt u op het betalingsbedrag om het toetsenbord te openen en een kleiner bedrag in te voeren.

Wanneer het volledige bedrag is ingevoerd, wordt de bestelling automatisch voltooid.

Een gedeeltelijke betaling accepteren

U kunt een gedeeltelijke betaling accepteren voor een bestelling.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaling selecteren op de gekozen betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt en tik op Accepteren of Betaling om de betaling toe te voegen.

3. Tik in het scherm Betaling splitsen op Markeren als gedeeltelijk:

Scherm Betaling splitsen iPhone - Shopify POS voor iPhone

4. Tik bij de prompt Betaling onvolledig op Markeren als gedeeltelijk om de bestelling te voltooien met slechts een gedeeltelijke betaling.

Het saldo voor een gedeeltelijk betaalde bestelling innen

Tik in het scherm Bestellingen van Shopify POS op een bestelling om de status hiervan te bekijken. Alle gedeeltelijk betaalde bestellingen worden duidelijk aangegeven.

U kunt bepaalde of alle openstaande betalingen voor een gedeeltelijk betaalde bestelling verwerken.

Stappen:

1. Tik in het scherm Bestellingen op een bestelling met het label Gedeeltelijk betaald:

Label Gedeeltelijk betaald - Shopify POS voor iPad

2. Tik op Betaling accepteren om nog een betaling voor de bestelling te accepteren:

Knop Betaling accepteren — Shopify POS voor iPad

3. Tik op Betaling toevoegen.

4. Tik op een betaalmethode.

5. Het volledige saldo wordt automatisch weergegeven. Tik zo nodig op het betalingsbedrag om dit te bewerken en tik op Accepteren of Betaling.

6. Wanneer het volledige saldo is betaald, tikt u op Gereed.

Meerdere betaalmethoden accepteren

U kunt meerdere betaalmethoden voor een bestelling accepteren.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op de eerste betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt met de geselecteerde betaalmethode en tik op Accepteren of Betaling.

3. Tik op Betaling toevoegen en kies een tweede betaalmethode:

Knop Betaling toevoegen — Shopify POS voor Android

4. Als de klant nog een derde betaalmethode wil gebruiken, tikt u op het betalingsbedrag om het toetsenbord te openen en een kleiner bedrag in te voeren en tikt u op Accepteren of Betaling.

Wanneer het volledige bedrag is ingevoerd, wordt de bestelling automatisch voltooid.

Een gedeeltelijke betaling accepteren

U kunt een gedeeltelijke betaling accepteren voor een bestelling.

Stappen:

1. Tik in het scherm Betaaltype selecteren op de gekozen betaalmethode van de klant.

2. Voer het bedrag in dat de klant betaalt en tik op Accepteren of Betaling.

3. U ziet het resterende bedrag dat moet worden betaald. Tik op MARKEREN ALS GEDEELTELIJK:

Scherm met resterend te betalen bedrag en de knop MARKEREN ALS GEDEELTELIJK —- Shopify POS voor Android

4. In het dialoogvenster Betaling onvolledig dat wordt geopend, tikt u op Voltooien om de bestelling te voltooien met slechts een gedeeltelijke betaling.

Wanneer de bestelling is voltooid, kunt u het openstaande saldo later ophalen in het scherm Bestellingen van Shopify POS voor iPad of iPhone.