Shopify POS offline gebruiken

Shopify POS heeft een internetverbinding nodig om te synchroniseren met uw Shopify-beheerder, ontvangstbewijzen per e-mail te verzenden en kaartbetalingen te accepteren. De internetverbinding kan tot stand worden gebracht via een wifi-netwerk of mobiele data.

Als de internetverbinding wordt verbroken of als je vanaf een pop-uplocatie zonder internettoegang verkoopt, kunt je bepaalde typen transacties nog steeds verwerken. In deze handleiding wordt uitgelegd voor welke functies en hardware een internetverbinding nodig is en hoe je je Shopify POS en Shopify-beheerder synchroniseert nadat je offline bent geweest.

Functionaliteit waarvoor een internetverbinding nodig is

Voor de volgende Shopify POS-functionaliteit is een internetverbinding vereist.

Functie Gegevens
Aanmelden De Shopify POS-app heeft een internetverbinding nodig om de producten van je winkel te importeren wanneer je je aanmeldt. Als je je internetverbinding verliest na het inloggen, kunt u de app blijven gebruiken zolang u niet uitlogt.
Nieuwe producten maken Je kunt een nieuw product niet opslaan zonder internetverbinding.
Shopify POS opnieuw synchroniseren met uw Shopify-beheerder In Shopify POS kunnen bestellingen en voorraad niet worden gesynchroniseerd met je Shopify-beheerder wanneer je offline bent. Wanneer je opnieuw verbinding maakt met internet nadat je offline bent geweest, worden je bestellingen en voorraad automatisch gesynchroniseerd. Je kunt ook de synchronisatie van de Shopify POS-app met je Shopify-beheerder handmatig afdwingen.
Kaarttransacties verwerken Je kunt geen creditcard-, betaalpas- of cadeaubontransacties verwerken als je geen internetverbinding hebt. Je kunt echter wel contante betalingen en aangepaste betaalmethoden accepteren.

Shopify POS handmatig synchroniseren met je Shopify-beheerder

Wanneer u opnieuw verbinding maakt met internet nadat u offline bent geweest, worden uw POS en Shopify-beheerder automatisch gesynchroniseerd. Als uw POS en Shopify-beheerder niet worden gesynchroniseerd, kunt je je POS en beheerder dwingen om te synchroniseren.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op de knop van het hoofdmenu en tik op Bestellingen.

2. Swipe in het scherm Bestellingen de lijst met bestellingen omlaag om deze te vernieuwen. In uw Shopify-beheerder en POS worden de bestellingen en voorraad gesynchroniseerd.

Als de Shopify POS-app nog steeds niet wordt gesynchroniseerd met uw Shopify-beheerder of als de app vastloopt, moet u de app volledig sluiten en opnieuw openen:

1. Druk tweemaal op de startknop van het apparaat om alle apps weer te geven die worden uitgevoerd.

2. Zoek het Shopify POS-venster en veeg dit naar boven om de app te sluiten.

3. Druk opnieuw op de startknop van je apparaat.

4. Tik in het startscherm van je apparaat op Shopify POS om de app opnieuw te openen.

POS-hardware offline gebruiken

Voor sommige onderdelen van POS-hardware is een internetverbinding nodig om met Shopify POS te werken, maar andere onderdelen van de hardware werken ook offline.

Hardware Internetverbinding vereist? Gegevens
Kaartlezer Ja De meeste kaartlezers hebben een internetverbinding nodig voor de verwerking van een betaling. Als u een externe creditcardterminal gebruikt, kunt u bij je provider nagaan of je terminal met internet verbonden moet zijn.
Streepjescodeprinter Nee - beperkt De streepjescodeprinter moet met internet zijn verbonden bij het afdrukken vanuit de Shopify-beheerder met behulp van de Barcode Printer-app. Als u streepjescodes afdrukt met de Dymo Label-software, hebt u geen internetverbinding nodig.
Kassalade Nee De kassalade kan handmatig worden geopend met behulp van de bijbehorende sleutel. Om de kassalade automatisch te openen, moet deze via een kabel zijn aangesloten op een bonprinter en moet de bonprinter via Bluetooth met het POS-apparaat zijn verbonden.
Bonprinter Nee Afhankelijk van uw type bonprinter, hebt u een Bluetooth- of LAN-verbinding nodig.
Streepjescodescanner Nee De streepjescodescanner moet via Bluetooth zijn verbonden met Shopify POS.