Problemen oplossen met de Shopify POS-app

Als u prestatieproblemen ondervindt met de Shopify POS-app, zijn er enkele algemene stappen die u kunt uitvoeren om deze op te lossen.

Shopify raadt aan de Shopify POS-app niet te verwijderen en deze opnieuw te installeren als u problemen ondervindt. Als u de app verwijdert, verliest u de app-logboeken die we gebruiken wanneer we u technische hulp bieden en verliest u alle opgeslagen gegevens zoals register shifts en opgeslagen winkelwagens.

Zorg ervoor dat uw software up-to-date is.

Zorg ervoor dat op uw iPad de nieuwste versies van iOS en de Shopify-app worden uitgevoerd. Software-updates verbeteren uw ervaring en helpen problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verouderde software.

Je kunt updates voor installatiesoftware instellen vanuit de App Store.

Stappen:

1. Tik op het startscherm van uw iPad op App Store.
  2. Tik op Updates.
  3. Als er een update voor iOS of Shopify POS moet worden geïnstalleerd, tikt u op Bijwerken naast de gewenste update. Tik op Alles bijwerken om alle software-updates tegelijk te installeren.

Automatische updates inschakelen

Als u uw software eenvoudiger up-to-date wilt houden, controleert u of automatische updates zijn ingeschakeld in de hoofdinstellingen van uw iPad. Als de optie is ingeschakeld, worden software-updates gedownload en op de achtergrond geïnstalleerd zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Je kunt automatische updates inschakelen op uw iPad.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van je iPad op Instellingen.
  2. Tik op iTunes en App Store.
  3. Controleer onder AUTOMATISCHE DOWNLOADS of de wisselknop Updates aangeeft dat de optie is ingeschakeld:

Als u de optie voor automatische updates inschakelt, is deze ingeschakeld voor al uw apps. Als u zelf wilt bepalen welke apps worden bijgewerkt of wanneer apps worden bijgewerkt, schakelt u de optie uit en werkt u apps handmatig bij.

Uw firewallinstellingen controleren

Als je een firewall hebt ingesteld op je wifi-netwerk, zet je de hostnamen van de servers die updates voor de Shopify POS-app en kaartlezer ontvangen op de witte lijst en controleert je of geografische IP-adressen niet worden uitgefilterd.

De hostnamen op de witte lijst zetten

Voeg in uw firewallinstellingen alle poorten van de volgende hostnamen toe aan uw witte lijst:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van deze hostnamen aan uw witte lijst, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder.

Filter voor geografische IP-adressen

De updateservers bevinden zich over de hele wereld. Als je firewall IP-adressen uitfiltert op basis van geografische locatie, moet je dit filter uitschakelen.

Als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van je firewallinstellingen, neemt u contact op met je netwerkbeheerder.

Shopify POS opnieuw synchroniseren met uw Shopify-beheerder

De Shopify POS-app wordt automatisch bijgewerkt om wijzigingen weer te geven die u in je Shopify-beheerder hebt aangebracht. Als u een wijziging in je Shopify-beheerder aanbrengt die niet wordt weergegeven in de Shopify POS-app, kun je afdwingen om opnieuw te synchroniseren met je Shopify-beheerder door de app in de achtergrond op de iPad uit te voeren en vervolgens opnieuw te openen.

Stappen:

1. Druk vanuit de Shopify POS-app op de startknop van uw iPad om de app in de achtergrond uit te voeren.
  2. Zoek vanuit het startscherm van uw iPad naar de Shopify POS-app en tik hierop.
  3. Controleer of uw nieuwe wijzigingen zijn doorgevoerd in de Shopify POS-app.

De Shopify-app geforceerd sluiten

Als u merkt dat de Shopify POS-app traag is of dat deze soms vastloopt, kunt u de app geforceerd sluiten en vervolgens opnieuw openen.

Stappen:

1. Druk tweemaal op de startknop van de iPad om alle apps weer te geven die worden uitgevoerd.
  2. Veeg de apps naar links en rechts om de Shopify POS-app te vinden.
  3. Wanneer u de Shopify POS-app hebt gevonden, swipet u deze omhoog om de app geforceerd te sluiten en uit de lijst met apps te verwijderen.
  4. Druk op de startknop om terug te gaan naar het startscherm van de iPad.
  5. Tik op Shopify POS om de app opnieuw te openen.

De grootte van uw catalogus controleren

De catalogus van uw winkel wordt lokaal op uw iPad opgeslagen wanneer je je aanmeldt bij de Shopify POS-app. Er is een limiet voor de grootte van de catalogus die op een iPad kan worden geladen. Als u prestatieproblemen ondervindt met de Shopify POS-app op uw iPad, controleert u of uw catalogus niet te groot is.

Een rapport verzenden vanuit de Shopify POS-app

Als u de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de Shopify POS-app, verzendt u een rapport vanuit de app en neemt u contact op met Shopify-ondersteuning voor technische hulp.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Winkel en tik vervolgens op Ondersteuning.
  2. Tik op Een rapport verzenden:
  3. Voer in het dialoogvenster Rapport verzenden een beschrijving in van de problemen die u ondervindt.
  4. Tik op Gereed.

Je feedback en de applicatielogboeken van de iPad worden naar Shopify verzonden zodat we u beter kunnen helpen wanneer u contact met ons opneemt.

Zorg ervoor dat je software up-to-date is.

Zorg ervoor dat op uw iPhone de nieuwste versies van iOS en de Shopify-app worden uitgevoerd. Software-updates verbeteren uw ervaring en helpen problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verouderde software. U kunt controleren op beschikbare software-updates in de App Store.

Stappen:

1. Tik op het startscherm van uw iPhone op App Store.
  2. Tik op Updates.
  3. Als er een update voor iOS of Shopify POS moet worden geïnstalleerd, tikt u op Update naast de gewenste update. Tik op Alles bijwerken om alle software-updates tegelijk te installeren.

Automatische updates inschakelen

Als je je software eenvoudiger up-to-date wilt houden, schakelt u automatische updates in de hoofdinstellingen van uw iPhone in. Als de optie is ingeschakeld, worden software-updates gedownload en op de achtergrond geïnstalleerd zonder dat u zelf iets hoeft te doen.

Je kunt ook configureren of op je iPhone mobiele gegevens worden gebruikt om software automatisch bij te werken. Als deze optie is uitgeschakeld, werkt je iPhone apps alleen op de achtergrond bij als je iPhone is verbonden met een wifi-netwerk.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van je iPhone op Instellingen.
  2. Tik op iTunes en App Store.
  3. Schakel onder AUTOMATISCHE DOWNLOADS automatische updates in of uit door op de wisselknop Updates te tikken:
  4. Tik op de wisselknop Mobiele data gebruiken om de optie in of uit te schakelen:

Als u de optie voor automatische updates inschakelt, is deze ingeschakeld voor al uw apps. Als u zelf wilt bepalen welke apps worden bijgewerkt of wanneer apps worden bijgewerkt, schakelt u de optie uit en werkt u apps handmatig bij.

Uw firewallinstellingen controleren

Als je een firewall hebt ingesteld op je wifi-netwerk, zet je de hostnamen van de servers die updates voor de Shopify POS-app en kaartlezer ontvangen op de witte lijst en controleert je of geografische IP-adressen niet worden uitgefilterd.

De hostnamen op de witte lijst zetten

Voeg in uw firewallinstellingen alle poorten van de volgende hostnamen toe aan uw witte lijst:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van deze hostnamen aan uw witte lijst, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder.

Filter voor geografische IP-adressen

De updateservers bevinden zich over de hele wereld. Als je firewall IP-adressen uitfiltert op basis van geografische locatie, moet je dit filter uitschakelen.

Als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van je firewallinstellingen, neemt u contact op met je netwerkbeheerder.

Shopify POS opnieuw synchroniseren met uw Shopify-beheerder

De Shopify POS-app wordt automatisch bijgewerkt om wijzigingen weer te geven die u in uw Shopify-beheerder hebt aangebracht. Als u een wijziging in uw Shopify-beheerder aanbrengt die niet wordt weergegeven in de Shopify POS-app, kunt u afdwingen om opnieuw te synchroniseren met uw Shopify-beheerder door de app in de achtergrond op de iPhone uit te voeren en vervolgens opnieuw te openen.

Stappen:

1. Druk vanuit de Shopify POS-app op de startknop van uw iPhone om de app in de achtergrond uit te voeren.
  2. Zoek vanuit het startscherm van je iPhone naar de Shopify POS-app en tik hierop.
  3. Controleer of uw nieuwe wijzigingen zijn doorgevoerd in de Shopify POS-app.

De Shopify-app geforceerd sluiten

Als u merkt dat de Shopify POS-app traag is of dat deze soms vastloopt, kunt u de app geforceerd sluiten en vervolgens opnieuw openen.

Stappen:

1. Druk tweemaal op de startknop van de iPhone om alle apps weer te geven die worden uitgevoerd.
  2. Veeg de apps naar links en rechts om de Shopify POS-app te vinden.
  3. Wanneer u de Shopify POS-app hebt gevonden, swipet u deze omhoog om de app geforceerd te sluiten en uit de lijst met apps te verwijderen.
  4. Druk op de startknop om terug te gaan naar het startscherm van de iPhone.
  5. Tik op Shopify POS om de app opnieuw te openen.

Een rapport verzenden vanuit de Shopify POS-app

Als u de bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt met de Shopify POS-app, verzendt u een rapport vanuit de app en neemt u contact op met Shopify-ondersteuning voor technische hulp.

Stappen:

1. Tik in de Shopify POS-app op Winkel en tik vervolgens op Ondersteuning:
  2. Tik op Een rapport verzenden:
  3. Voer in het scherm Rapport verzenden een beschrijving in van de problemen die u ondervindt.
  4. Tik op de knop met het vinkje.

Je feedback en de applicatielogboeken van de iPhone worden naar Shopify verzonden zodat we je beter kunnen helpen wanneer je contact met ons opneemt.

Opmerking over verschillende Android-apparaten

Android-apparaten van verschillende fabrikanten hebben verschillende gebruikersinterfaces. De stappen op deze pagina zijn slechts een richtlijn en de namen van schermen en knoppen die je op je Android-apparaat ziet, kunnen enigszins verschillen.

Controleren of automatische updates zijn ingeschakeld

Zorg ervoor dat op je Android-apparaat de nieuwste versies van het Android-besturingssysteem en de Shopify POS-app worden uitgevoerd. Software-updates verbeteren je ervaring en helpen problemen te voorkomen die worden veroorzaakt door verouderde software.

Jepdates worden standaard automatisch geïnstalleerd op Android-apparaten, maar u kunt deze optie desgewenst uitschakelen. Als u merkt dat u niet de nieuwste versie van Shopify POS voor Android gebruikt, controleert u of automatische updates zijn ingeschakeld.

Uw firewallinstellingen controleren

Als je een firewall hebt ingesteld op je wifi-netwerk, zet je de hostnamen van de servers die updates voor de Shopify POS-app en kaartlezer ontvangen op de witte lijst en controleert je of geografische IP-adressen niet worden uitgefilterd.

De hostnamen op de witte lijst zetten

Voeg in uw firewallinstellingen alle poorten van de volgende hostnamen toe aan uw witte lijst:

• api.emms.bbpos.com
  • tms.bbpos.com
  • shopify.com
  • shopifycs.com

Als u hulp nodig hebt bij het toevoegen van deze hostnamen aan uw witte lijst, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder.

Filter voor geografische IP-adressen

De updateservers bevinden zich over de hele wereld. Als je firewall IP-adressen uitfiltert op basis van geografische locatie, moet je dit filter uitschakelen.

Als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van je firewallinstellingen, neemt u contact op met je netwerkbeheerder.

Stappen:

1. Tik in het startscherm van uw Android-apparaat op Play Store.
  2. Tik in de Google Play Store op de knop om het menu te openen.
  1. Tik op Instellingen.

2. Tik in het scherm Instellingen van de Play Store op Apps automatisch updaten.

3. U ziet drie opties:

Apps niet automatisch updaten Automatische updates zijn niet ingeschakeld. U moet handmatig controleren op updates en deze installeren.
Apps op elk gewenst moment automatisch bijwerken. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht. Automatische updates zijn ingeschakeld. Op je Android-apparaat worden automatisch app-updates geïnstalleerd via mobiele data of een wifi-netwerk.
Apps automatisch bijwerken alleen via wifi. Automatische updates zijn ingeschakeld. Uw Android-apparaat installeert app-updates automatisch alleen wanneer deze is verbonden met een wifi-netwerk.
Tik op de gewenste optie of tik op ANNULEREN om terug te gaan naar het scherm Instellingen. Als u de optie voor automatische updates inschakelt, is deze ingeschakeld voor al uw apps. Als u zelf wilt bepalen welke apps worden bijgewerkt of wanneer apps worden bijgewerkt, schakelt u de optie uit en werkt u apps handmatig bij.

De Shopify-app geforceerd sluiten

Wanneer u wijzigingen in uw Shopify-beheerder aanbrengt, worden deze binnen een paar minuten automatisch doorgevoerd in de Shopify POS-app. Als een wijziging die u in uw Shopify-beheerder hebt aangebracht, niet in Shopify POS wordt weergegeven of als u niet wilt wachten, kunt u de app geforceerd stoppen en deze vervolgens opnieuw openen om de app met uw Shopify-beheerder te synchroniseren.

Stappen:

1. Tik op Instellingen in het hoofdmenu van je Android-apparaat.
  2. Tik op Apps.
  3. Swipe naar links om te zoeken naar de sectie met alle apps op je apparaat.
  4. Zoek en tik op de Shopify POS-app.
  5. Tik op Geforceerd stoppen.
  6. Tik in het dialoogvenster Geforceerd stoppen? op OK.
  7. Ga terug naar het hoofdmenu van uw Android-apparaat.
  8. Zoek Shopify POS en tik erop om de app opnieuw te openen.