Producten weergeven via het Amazon-verkoopkanaal

Met het Amazon-verkoopkanaal kunt u vermeldingen maken en beheren om uw producten te verkopen op Amazon. Je Shopify-producten worden niet automatisch vermeld op Amazon wanneer u het Amazon-verkoopkanaal activeert. In plaats daarvan kunt u Shopify koppelen aan uw bestaande Amazon-vermeldingen, een aanbieding maken voor een product dat u verkoopt en dat al wordt verkocht op Amazon of een nieuwe aanbieding maken voor een product dat nieuw is op Amazon.

Amazon-voorbeeldvermelding

Wanneer u een vermelding hebt gemaakt, wordt deze naar Amazon verzonden ter goedkeuring. De succesvolste vermeldingen worden binnen een paar uur goedgekeurd. Als uw vermelding is goedgekeurd, wordt deze weergegeven op de Amazon-marktplaats. Je kunt uw vermeldingen op het Amazon-verkoopkanaal beheren in uw Shopify-beheerder.

Goedkeuring krijgen om te verkopen in een categorie

Voor bepaalde productcategorieën is goedkeuring van Amazon vereist vóór de verkoop. Als voor uw product goedkeuring is vereist, wordt u gevraagd u aan te melden voordat je je vermelding kunt verzenden:

Aanmelden voor goedkeuring door Amazon

Op dit moment kunt je alleen vermeldingen voor nieuwe producten maken door het Amazon-verkoopkanaal in deze categorieën te gebruiken:

• Kleding, schoenen en sieraden
  • Knutselspullen en naaigerei
  • Huis en keuken
  • Balkon, gazon en tuin
  • Sport en outdoor
  • Gezondheid en huishouden
  • Speelgoed en spellen
  • Schoonheid
  • Elektronica

Je kunt nog steeds rechtstreeks in Amazon Seller Central nieuwe vermeldingen voor producten in andere categorieën maken en deze vervolgens aan Shopify koppelen.

Een nieuwe vermelding voor een product maken

Als u merkeigenaar bent of als u een product verkoopt dat nog niet op Amazon wordt vermeld, moet u een nieuwe vermelding voor uw product maken.

Voordat u een vermelding via het Amazon-verkoopkanaal maakt, hebt u een JePC- of EAN-code nodig voor elke productvariant die u wilt weergeven, tenzij uw merk is geregistreerd. Amazon gebruikt de JePC of EAN om een ASIN te maken, waarmee uw product wordt geïdentificeerd op Amazon.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in uw Shopify-catalogus dat u op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren:

Knop Product selecteren

3. Klik op de pagina Zoeken op Vermelding maken:

Knop Vermelding maken

4. Zoek in de categorielijst de categorie die overeenkomt met uw product:

Categorie selecteren

Nadat u een categorie hebt geselecteerd, moet u uw productdetails bewerken voordat u deze publiceert naar Amazon. Bepaalde productdetails worden automatisch gesynchroniseerd en de bijbehorende velden in de vermeldingsdetails worden automatisch ingevuld. Details die u invoert op de pagina met Amazon-vermeldingsdetails, hebben geen invloed op uw productdetails elders in Shopify.

Uw productdetails bewerken:

1. Vul de velden in Amazon-vermeldingsdetails in:

Velden Amazon-vermeldingsdetails

2. Selecteer in de sectie Varianten de productopties die van toepassing zijn op je product. Als u bijvoorbeeld een wit T-shirt verkoopt dat in verschillende maten wordt geleverd, selecteert u Maat. Je kunt de productopties niet wijzigen nadat u de vermelding hebt gepubliceerd naar Amazon, maar u kunt wel meer varianten toevoegen binnen de opties die u hebt geselecteerd.

1. Vul de velden Details in (inclusief de Product-id), kies Instellingen voorraadbeheer, voer indien van toepassing de Productietijd in en selecteer een afbeelding voor uw variant. Herhaal deze stap voor alle varianten die u aan de lijst wilt toevoegen.

2. Klik op Publiceren.

Een UPC- of EAN-code toevoegen

Op Amazon moeten alle nieuwe vermeldingen een GTIN (Global Trade Item Number) hebben, een unieke product-id voor elke productvariant die wordt gebruikt om een ASIN te maken. Wanneer u een vermelding maakt via het Amazon-verkoopkanaal, kunt u een UPC- of EAN-code aan uw productvariantgegevens toevoegen om aan deze vereiste te voldoen. De product-ID die u toevoegt, wordt automatisch opgenomen wanneer u een Amazon-vermelding maakt.

U kunt meer lezen over het gebruik van GTIN-product-id's in het Amazon Helpcentrum. Het is belangrijk dat u geen valse GTIN-gegevens voor uw producten opgeeft. Lees meer over streepjescodes en GTIN's.

Je kunt voor een productvariant de JePC- of EAN-code toevoegen in het veld Streepjescode wanneer je een nieuwe vermelding maakt in het Amazon-verkoopkanaal.

De streepjescode toevoegen door een product te bewerken

Stappen:

1. Ga in Shopify naar een productpagina.

2. Klik in de sectie Voorraad op Bewerken naast een variant.

3. Voer in het veld Streepjescode het GTIN in voor de productvariant.

4. Klik op Opslaan.

Uw geregistreerde merk toevoegen

Als uw merk is geregistreerd op Amazon, kunt u vermeldingen zonder GTIN's maken. U kunt op de pagina Account een geregistreerd merk toevoegen aan het Amazon-verkoopkanaal. U moet dezelfde merknaam gebruiken die u op Amazon Seller Central gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Account.

2. Klik in de sectie Amazon-merkregister op Geregistreerd merk toevoegen.

3. Voer je merknaam in en selecteer de vermeldingscategorie en het vermeldingskenmerk voor het merk.

4. Klik op Merk toevoegen.

Nadat je je geregistreerde merk hebt toegevoegd, kunt je dit selecteren wanneer je een vermelding maakt en hoeft je geen GTIN voor de vermelding toe te voegen.

Een aanbieding voor een product maken op Amazon

Als u een product wilt verkopen dat al beschikbaar is op Amazon, kunt u een aanbieding maken.

Je kunt het Amazon-verkoopkanaal gebruiken om het product te zoeken op Amazon en dit vervolgens aan een product in je Shopify-beheerder koppelen en de details voor de aanbieding bewerken.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in uw Shopify-catalogus dat u op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren:

Knop Product selecteren

3. Klik op de pagina Zoeken op Product zoeken:

Lijst met vergelijkbare producten in Amazon
    Hiermee wordt een lijst met vergelijkbare producten in de Amazon-catalogus weergegeven. Je kunt op Bekijken op Amazon klikken om de volledige productdetails te bekijken. Als je Shopify-product niet overeenkomt met een van deze producten, moet je een nieuwe vermelding op Amazon maken.

4. Zoek het product op Amazon dat overeenkomt met uw product en klik op Selecteren:

De producten vergelijken

Nadat je je product hebt vergeleken met een product op Amazon, kunt u kiezen welke varianten u wilt aanbieden en de vermelding bewerken:

1. Kies op de pagina Vermelding bewerken welke varianten u aan uw aanbieding wilt toevoegen door de Amazon-varianten te vergelijken met uw Shopify-productvarianten:

Amazon-varianten vergelijken met Shopify-varianten
    Als u geen specifieke variant aan uw vermelding wilt toevoegen, selecteert u Variant niet aanbieden in de vervolgkeuzelijst SHOPIFY-VARIANTEN.

2. Voor elke variant die je aan de vermelding toevoegt, voert je een catalogusprijs in en kiest je voorraadinstellingen.

3. Klik op Publiceren wanneer u klaar bent.

Shopify aan uw bestaande Amazon-vermeldingen koppelen

Als je al op Amazon verkoopt, kunt je je bestaande Amazon-vermeldingen aan je Shopify-producten koppelen. Als je je Shopify-producten aan je Amazon-aanbiedingen koppelt, kunt je je bestaande aanbiedingen beheren via je Shopify-beheerder. Als je je bestaande vermeldingen koppelt, kunt je ook voorkomen dat je per ongeluk twee aanbiedingen voor hetzelfde product maakt.

Stappen:

1. Als er koppelbare producten worden gedetecteerd door het Amazon-verkoopkanaal, wordt er een banner weergegeven. Producten die worden afgehandeld via Afhandeling door Amazon in Amazon Seller Central, kunnen niet aan uw Shopify-producten worden gekoppeld omdat het Amazon-verkoopkanaal geen FBA-aanbiedingen ondersteunt. Klik op Producten koppelen op de pagina Vermeldingen:

Knop Producten koppelen

2. Klik op Door producten bladeren naast het product dat u aan je Shopify-product wilt koppelen:

Knop Door producten bladeren

3. Klik in het dialoogvenster Selecteer een product op het product waarnaar u een koppeling wilt maken en klik op Product selecteren:

Dialoogvenster Selecteer een product

4. Selecteer hoe u de voorraad wilt beheren voor de producten die u koppelt:

Voorraadinstellingen

5. Voer zo nodig een productietijd in. Als u Niet vereist voor deze producten kiest, wordt de standaardproductietijd ingesteld op 2 dagen. Als u meer tijd nodig hebt om het artikel te produceren voordat u het verzendt, voert u het aantal dagen in tijdens het koppelen, zelfs als u al een andere productietijd hebt ingesteld in Amazon Seller Central. Anders wordt de productietijd in Amazon ingesteld op de standaardwaarde van 2 dagen.

6. Selecteer de variant die je wilt koppelen aan je Amazon-vermelding:

Lijst met varianten

7. Klik op Producten koppelen om uw bestaande Amazon-vermelding aan uw Shopify-product te koppelen.

Nadat u een product aan een vermelding hebt gekoppeld, wordt dit weergegeven op de pagina Vermeldingen van uw Shopify-beheerder:

De pagina Amazon-vermeldingen in Shopify

Je kunt voor een productalle gekoppelde varianten loskoppelen op de pagina Vermelding bewerken.