Producten weergeven via het Amazon-verkoopkanaal

Met het Amazon-verkoopkanaal kunt u vermeldingen maken en beheren om uw producten te verkopen op Amazon. Uw Shopify-producten worden niet automatisch vermeld op Amazon wanneer u het Amazon-verkoopkanaal activeert. In plaats daarvan kunt u Shopify koppelen aan uw bestaande Amazon-vermeldingen, een aanbieding maken voor een product dat u verkoopt en dat al wordt verkocht op Amazon of een nieuwe aanbieding maken voor een product dat nieuw is op Amazon.

Amazon-voorbeeldvermelding

Wanneer u een vermelding hebt gemaakt, wordt deze naar Amazon verzonden ter goedkeuring. De succesvolste vermeldingen worden binnen een paar uur goedgekeurd. Als uw vermelding is goedgekeurd, wordt deze weergegeven op de Amazon-marktplaats. U kunt uw vermeldingen op het Amazon-verkoopkanaal beheren in uw Shopify-beheerder.

Goedkeuring krijgen om te verkopen in een categorie

Voor bepaalde productcategorieën is goedkeuring van Amazon vereist vóór de verkoop. Als voor uw product goedkeuring is vereist, wordt u gevraagd u aan te melden voordat u uw vermelding kunt verzenden:

Aanmelden voor goedkeuring door Amazon

Op dit moment kunt u alleen vermeldingen voor nieuwe producten maken door het Amazon-verkoopkanaal in deze categorieën te gebruiken:

• Kleding, schoenen en sieraden
  • Knutselspullen en naaigerei
  • Huis en keuken
  • Balkon, gazon en tuin
  • Sport en outdoor
  • Gezondheid en huishouden
  • Speelgoed en spellen
  • Schoonheid
  • Elektronica

U kunt nog steeds rechtstreeks in Amazon Seller Central nieuwe vermeldingen voor producten in andere categorieën maken en deze vervolgens aan Shopify koppelen.

Een nieuwe vermelding voor een product maken

Als u merkeigenaar bent of als u een product verkoopt dat nog niet op Amazon wordt vermeld, moet u een nieuwe vermelding voor uw product maken.

Voordat u een vermelding via het Amazon-verkoopkanaal maakt, heeft u een UPC- of EAN-code nodig voor elke productvariant die u wilt weergeven, tenzij uw merk is geregistreerd. Amazon gebruikt de UPC of EAN om een ASIN te maken, waarmee uw product wordt geïdentificeerd op Amazon.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in uw Shopify-catalogus dat u op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren:

Knop Product selecteren

3. Klik op de pagina Zoeken op Vermelding maken:

Knop Vermelding maken

4. Zoek in de categorielijst de categorie die overeenkomt met uw product:

Categorie selecteren

Nadat u een categorie hebt geselecteerd, moet u uw productdetails bewerken voordat u deze publiceert naar Amazon. Bepaalde productdetails worden automatisch gesynchroniseerd en de bijbehorende velden in de vermeldingsdetails worden automatisch ingevuld. Details die u invoert op de pagina met Amazon-vermeldingsdetails, hebben geen invloed op uw productdetails elders in Shopify.

Uw productdetails bewerken:

1. Vul de velden in Amazon-vermeldingsdetails in:

Velden Amazon-vermeldingsdetails

2. Selecteer in de sectie Varianten de productopties die van toepassing zijn op uw product. Als u bijvoorbeeld een wit T-shirt verkoopt dat in verschillende maten wordt geleverd, selecteert u Maat. U kunt de productopties niet wijzigen nadat u de vermelding heeft gepubliceerd naar Amazon, maar u kunt wel meer varianten toevoegen binnen de opties die u heeft geselecteerd.

1. Vul de velden Details in (inclusief de Product-id), kies Instellingen voorraadbeheer, voer indien van toepassing de Productietijd in en selecteer een afbeelding voor uw variant. Herhaal deze stap voor alle varianten die u aan de lijst wilt toevoegen.

2. Klik op Publiceren.

Een UPC- of EAN-code toevoegen

Op Amazon moeten alle nieuwe vermeldingen een GTIN (Global Trade Item Number) hebben, een unieke product-id voor elke productvariant die wordt gebruikt om een ASIN te maken. Wanneer u een vermelding maakt via het Amazon-verkoopkanaal, kunt u een UPC- of EAN-code aan uw productvariantgegevens toevoegen om aan deze vereiste te voldoen. De product-ID die u toevoegt, wordt automatisch opgenomen wanneer u een Amazon-vermelding maakt.

U kunt meer lezen over het gebruik van GTIN-product-id's in het Amazon Helpcentrum. Het is belangrijk dat u geen valse GTIN-gegevens voor uw producten opgeeft. Lees meer over streepjescodes en GTIN's.

U kunt voor een productvariant de UPC- of EAN-code toevoegen in het veld Streepjescode wanneer u een nieuwe vermelding maakt in het Amazon-verkoopkanaal.

De streepjescode toevoegen door een product te bewerken

Stappen:

1. Ga in Shopify naar een productpagina.

2. Klik in de sectie Voorraad op Bewerken naast een variant.

3. Voer in het veld Streepjescode het GTIN in voor de productvariant.

4. Klik op Opslaan.

Uw geregistreerde merk toevoegen

Als uw merk is geregistreerd op Amazon, kunt u vermeldingen zonder GTIN's maken. U kunt op de pagina Account een geregistreerd merk toevoegen aan het Amazon-verkoopkanaal. U moet dezelfde merknaam gebruiken die u op Amazon Seller Central gebruikt.

Stappen:

1. Klik op Account.

2. Klik in de sectie Amazon-merkregister op Geregistreerd merk toevoegen.

3. Voer uw merknaam in en selecteer de vermeldingscategorie en het vermeldingskenmerk voor het merk.

4. Klik op Merk toevoegen.

Nadat u uw geregistreerde merk hebt toegevoegd, kunt u dit selecteren wanneer u een vermelding maakt en hoeft u geen GTIN voor de vermelding toe te voegen.

Een aanbieding voor een product maken op Amazon

Als u een product wilt verkopen dat al beschikbaar is op Amazon, kunt u een aanbieding maken.

U kunt het Amazon-verkoopkanaal gebruiken om het product te zoeken op Amazon en dit vervolgens aan een product in uw Shopify-beheerder koppelen en de details voor de aanbieding bewerken.

Stappen:

1. Klik op Vermelding maken.

2. Selecteer het product in uw Shopify-catalogus dat u op Amazon wilt vermelden en klik vervolgens op Product selecteren:

Knop Product selecteren

3. Klik op de pagina Zoeken op Product zoeken:

Lijst met vergelijkbare producten in Amazon
    Hiermee wordt een lijst met vergelijkbare producten in de Amazon-catalogus weergegeven. U kunt op Bekijken op Amazon klikken om de volledige productdetails te bekijken. Als u Shopify-product niet overeenkomt met een van deze producten, moet u een nieuwe vermelding op Amazon maken.

4. Zoek het product op Amazon dat overeenkomt met uw product en klik op Selecteren:

De producten vergelijken

Nadat u uw product hebt vergeleken met een product op Amazon, kunt u kiezen welke varianten u wilt aanbieden en de vermelding bewerken:

1. Kies op de pagina Vermelding bewerken welke varianten u aan uw aanbieding wilt toevoegen door de Amazon-varianten te vergelijken met uw Shopify-productvarianten:

Amazon-varianten vergelijken met Shopify-varianten
    Als u geen specifieke variant aan uw vermelding wilt toevoegen, selecteert u Variant niet aanbieden in de vervolgkeuzelijst SHOPIFY-VARIANTEN.

2. Voor elke variant die u aan de vermelding toevoegt, voert u een catalogusprijs in en kiest u voorraadinstellingen.

3. Klik op Publiceren wanneer u klaar bent.

Shopify aan uw bestaande Amazon-vermeldingen koppelen

Als u al op Amazon verkoopt, kunt u uw bestaande Amazon-vermeldingen aan uw Shopify-producten koppelen. Als u uw Shopify-producten aan uw Amazon-aanbiedingen koppelt, kunt u uw bestaande aanbiedingen beheren via uw Shopify-beheerder. Als u uw bestaande vermeldingen koppelt, kunt u ook voorkomen dat u per ongeluk twee aanbiedingen voor hetzelfde product maakt.

Stappen:

1. Als er koppelbare producten worden gedetecteerd door het Amazon-verkoopkanaal, wordt er een banner weergegeven. Producten die worden afgehandeld via Afhandeling door Amazon in Amazon Seller Central, kunnen niet aan uw Shopify-producten worden gekoppeld omdat het Amazon-verkoopkanaal geen FBA-aanbiedingen ondersteunt. Klik op Producten koppelen op de pagina Vermeldingen:

Knop Producten koppelen

2. Klik op Door producten bladeren naast het product dat u aan uw Shopify-product wilt koppelen:

Knop Door producten bladeren

3. Klik in het dialoogvenster Selecteer een product op het product waarnaar u een koppeling wilt maken en klik op Product selecteren:

Dialoogvenster Selecteer een product

4. Selecteer hoe u de voorraad wilt beheren voor de producten die u koppelt:

Voorraadinstellingen

5. Voer zo nodig een productietijd in. Als u Niet vereist voor deze producten kiest, wordt de standaardproductietijd ingesteld op 2 dagen. Als u meer tijd nodig hebt om het artikel te produceren voordat u het verzendt, voert u het aantal dagen in tijdens het koppelen, zelfs als u al een andere productietijd hebt ingesteld in Amazon Seller Central. Anders wordt de productietijd in Amazon ingesteld op de standaardwaarde van 2 dagen.

6. Selecteer de variant die u wilt koppelen aan uw Amazon-vermelding:

Lijst met varianten

7. Klik op Producten koppelen om uw bestaande Amazon-vermelding aan uw Shopify-product te koppelen.

Nadat u een product aan een vermelding hebt gekoppeld, wordt dit weergegeven op de pagina Vermeldingen van uw Shopify-beheerder:

De pagina Amazon-vermeldingen in Shopify

U kunt voor een productalle gekoppelde varianten loskoppelen op de pagina Vermelding bewerken.