Amazon-vermeldingen beheren

U kunt uw Amazon-vermeldingen bekijken of bewerken en de voorraad voor hen beheren op de pagina Vermeldingen in uw Shopify-beheerder.

Uw vermeldingen bekijken

Op de pagina Vermeldingen in uw Shopify-beheerder kunt u uw huidige vermeldingen bekijken, inclusief actieve vermeldingen, vermeldingen in behandeling en geweigerde vermeldingen.

Wanneer u een vermelding hebt gemaakt, wordt deze naar Amazon verzonden ter goedkeuring. De succesvolste vermeldingen worden binnen een paar uur goedgekeurd. Als uw vermelding is goedgekeurd, wordt deze weergegeven op de Amazon-marktplaats. U kunt zien hoe een vermelding eruitziet op Amazon door op Vermelding bekijken te klikken.

U kunt alle vermeldingen bekijken die fouten bevatten op het tabblad Fouten.

Een vermelding bewerken

U kunt de prijs voor een Amazon-vermelding wijzigen, de productietijd voor een variant aanpassen, varianten toevoegen en verwijderen en voorraadinstellingen aanpassen in uw Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Amazon en klik vervolgens op Vermeldingen.

2. Klik op de vermelding in de kolom Shopify-product om de pagina Vermelding bewerken te openen.

3. Breng wijzigingen aan en klik vervolgens op Publiceren.

Voorraadinstellingen beheren

Klanten die uw vermeldingen en aanbiedingen op Amazon bekijken, zien een beschikbare voorraadhoeveelheid voor elke variant. U kunt de instellingen voor voorraadtracering gebruiken die u voor uw productvariant hebt ingesteld om uw productvoorraad te synchroniseren op Amazon of u kunt de voorraadhoeveelheid handmatig beheren die u op Amazon wilt weergeven.

Voorraad synchroniseren met het Amazon-verkoopkanaal

Als u Shopify-voorraadinstellingen gebruiken kiest, wordt uw Shopify-productvoorraad automatisch gesynchroniseerd met Amazon op basis van het voorraadbeleid van het product:

Shopify volgt de inventaris van dit product Shopify volgt de voorraad van dit product niet

Shopify werkt de Amazon-vermelding automatisch bij zodat deze overeenkomt met de totale voorraad in uw Shopify-beheerder, tenzij u Klanten mogen dit product kopen wanneer het niet op voorraad is hebt geselecteerd.

Als u Klanten mogen dit product kopen wanneer het niet op voorraad is hebt geselecteerd, wordt de voorraad op Amazon automatisch ingesteld op 100. Dit nummer wordt niet weergegeven in Shopify.

De voorraad op Amazon wordt automatisch ingesteld op 100. Dit getal wordt niet weergegeven in Shopify.

Amazon biedt geen ondersteuning voor producten met een onbeperkte of negatieve voorraadhoeveelheid. Daarom fungeert 100 als tijdelijke aanduiding om ervoor te zorgen dat de desbetreffende vermeldingen worden weergegeven op Amazon. De voorraad die wordt weergegeven op Amazon, kan afnemen wanneer u producten verkoopt, maar wordt elke 10 minuten bijgewerkt naar 100.

U kunt het voorraadbeleid van het product wijzigen op de productdetailpagina.

Voorraad handmatig beheren

U kunt de voorraadhoeveelheid die u beschikbaar wilt maken op Amazon, handmatig beheren. De voorraadhoeveelheid die u instelt voor Amazon heeft geen invloed op uw Shopify-voorraad. Wanneer een product op Amazon wordt verkocht, neemt de hoeveelheid af op Amazon en op de pagina met vermeldingsdetails in het Amazon-verkoopkanaal, maar niet in Shopify. U kunt de hoeveelheid op elk moment controleren en de verkoopbare hoeveelheid voor dat product verhogen of verlagen.

Stappen:

1. Wanneer u een vermelding maakt of bewerkt, moet u ervoor zorgen dat Voorraad handmatig beheren is ingeschakeld.

2. Voer de Te verkopen hoeveelheid op Amazon in.

Een aanbieding of vermelding verwijderen

U kunt tijdelijk stoppen met het verkopen van een product op Amazon door handmatig de voorraadhoeveelheid in te stellen op 0. Dit voorkomt Amazon-bestellingen voor dit product zonder de vermelding te verwijderen. Het verwijderen van een vermelding is permanent.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Amazon en klik vervolgens op Vermeldingen.

2. Klik op de vermelding in de kolom Shopify-product om de pagina Vermelding bewerken te openen.

3. Klik op Vermelding verwijderen.

4. Klik op Vermelding verwijderen in het bevestigingsvenster om de vermelding definitief te verwijderen uit het Amazon-verkoopkanaal en Amazon Seller Central.

Als u een vermelding of aanbieding in Amazon Seller Central verwijdert, wordt er een fout weergegeven in het Amazon-verkoopkanaal op de pagina Vermeldingen. U kunt de vermelding in het Amazon-verkoopkanaal verwijderen om deze fout te verwijderen.

Een product loskoppelen

Als u een gekoppeld product op Amazon wilt blijven verkopen, maar dit niet meer wilt synchroniseren met Shopify, kunt u alle varianten van de vermelding loskoppelen. U kunt niet slechts één variant ontkoppelen met behulp van deze methode.

U kunt alleen producten loskoppelen die u eerst op Amazon hebt verkocht en daarna aan uw Shopify-producten hebt gekoppeld.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op Amazon en klik vervolgens op Vermeldingen.

2. Klik op de vermelding in de kolom Shopify-product om de pagina Vermelding bewerken te openen.

3. Klik op Alle varianten loskoppelen:

4. Klik op Alle varianten loskoppelen in het bevestigingsvenster om het synchroniseren van het product met Shopify te stoppen. Uw product blijft nog steeds beschikbaar voor verkoop op Amazon.