Een koopknop maken

Wanneer je het Koopknop-verkoopkanaal hebt toegevoegd aan je Shopify-beheercentrum, kan je een koopknop maken voor een product of collectie.

Voorbeeld van koopknop

Nadat je een koopknop hebt gemaakt, kopieer je de automatisch gegenereerde code en voeg je de code toe aan de webpagina of blogpost waar je de knop wil weergeven. Je kan bijvoorbeeld de koopknop toevoegen aan je Wordpress-blog of Squarespace-website.

Het uiterlijk van de koopknop kan niet meer worden gewijzigd nadat je deze op je website hebt ingesloten. Als je het wil wijzigen, moet je een nieuwe knop in het kanaal maken en de oorspronkelijke code vervangen door de nieuwe code.

Koopknoppen aanpassen

Je kunt de kleur, de grootte en het uiterlijk van een koopknop aanpassen en de actie selecteren die wordt uitgevoerd wanneer op de knop wordt geklikt.

Wanneer je de knop aanpast, kan je een voorbeeld van je wijzigingen bekijken. Je kan het gedrag van de koopknop testen door op het voorbeeld te klikken.

Layout-stijl

Je kan de layout van de koopknop kiezen.

Pictogram van een ronde knop Selecteer deze layout om een koopknop toe te voegen zonder productafbeelding. Misschien wil je dit doen als je je producten al ergens anders online weergeeft, maar gewoon een knop wil toevoegen om de aankoop te doen.
Pictogram van een productafbeelding met een knop Selecteer deze layout om een productafbeelding en prijs weer te geven naast de koopknop. Deze layout is handig voor een snel productvoorbeeld, zoals in een blogpost.
Pictogram van een productafbeelding met tekst en een knop aan de rechterkant Selecteer deze layout om een productafbeelding, prijs en beschrijving naast de koopknop weer te geven. Deze layout emuleert een pagina met productdetails in je online winkel.

Acties voor koopknop

Wanneer je een koopknop maakt, kan je de actie selecteren die plaatsvindt wanneer op de knop wordt geklikt.

Als de koopknop voor een collectie geldt, is de actie van toepassing op elk product in de verzameling.

• Met Product toevoegen aan winkelwagen wordt het product toegevoegd aan een winkelwagen. Klanten kunnen doorgaan met winkelen en extra producten aan de winkelwagen toevoegen.
  • Met Naar kassa leiden gaat de klant rechtstreeks naar de kassa, waar deze het product kan afrekenen. Klanten kunnen geen extra producten aan hun bestelling toevoegen.
  • Productgegevens openen geeft een knop Product bekijken weer. Wanneer de klant op de knop klikt, kan deze de beschrijving van het product zien, beschikbare productvarianten selecteren en het product aan de winkelwagen toevoegen. Als een product meerdere productafbeeldingen heeft, worden deze ook weergegeven.

Deze optie is niet beschikbaar wanneer je de layout Volledige weergave kiest, omdat de layout Volledige weergave al alle productdetails weergeeft.

Uiterlijk van de Koopknop

• De Knopstijl bevat vorm, kleur en typografie voor het knopgedeelte van de koopknop.
  • Layout Afhankelijk van de layout-stijl die je kiest, kan je instellingen aanpassen zoals knopuitlijning, afbeeldingsgrootte, knoptekst, lettertype, kleur en grootte.
  • Winkelwagen bevat tekst- en kleuropties voor de ingesloten winkelwagen. Je kan het label ook inschakelen en aanpassen voor het veld Bestellingsnotitie. Je kan bestellingsnotities gebruiken om speciale instructies van klanten te verzamelen over het voorbereiden en bezorgen van een bestelling. In het veld Aanvullende informatie kan je een bericht aan je klanten communiceren.

Je kan de instellingen voor de winkelwagen alleen bewerken als je Product toevoegen aan winkelwagen of Productgegevens openen hebt gekozen als actie van de knop.

• Gedetailleerd pop-up bevat de instellingen voor het pop-upvenster met productdetails. Je kan de tekst van de knop aanpassen, al dan niet het aantalveld, de kleuren die worden gebruikt voor de achtergrond en labels en het lettertype en de tekengrootte van de labels. Je kan deze instellingen alleen wijzigen als je Productgegevens openen hebt gekozen als actie van de knop.

Een koopknop voor één product maken

Je kan een koopknop voor één product maken. De koopknop kan één of alle varianten van het product bevatten. Wanneer je de koopknop maakt, kies je een layout-stijl en de kleur, de tekst en het uiterlijk van de knop aanpassen en de actie die wordt uitgevoerd wanneer een klant hierop klikt. Lees meer over het aanpassen van koopknoppen.

Voordat je een koopknop voor een product maakt, moet je het product hebben toegevoegd in je Shopify-beheercentrum en het beschikbaar hebben gemaaktvoor het verkoopkanaal van de koopknop. Als je bovendien een koopknop voor een collectie wil maken, moet je ook de collectie hebben gemaakt.

Stappen:

Een koopknop maken voor een collectie

Wanneer je een koopknop voor een collectie maakt, maak je eigenlijk een knop voor elk product in de collectie.

Wanneer je de koopknop maakt, kies je een layout-stijl en de kleur, de tekst en het uiterlijk van de knop aanpassen en de actie die wordt uitgevoerd wanneer een klant hierop klikt. Lees meer over het aanpassen van koopknoppen.

Voordat je een koopknop voor een collectie maakt, moet je het product hebben toegevoegd aan je Shopify-beheercentrum, het beschikbaar hebben gemaakt voor het koopknop-verkoopkanaal en de collectie hebben gemaakt.