Een koopknop maken

Wanneer u het Koopknop-verkoopkanaal hebt toegevoegd aan uw Shopify-beheercentrum, kunt u een koopknop maken voor een product of collectie.

Voorbeeld van koopknop

Nadat je een koopknop hebt gemaakt, kopieer je de automatisch gegenereerde code en voeg je de code toe aan de webpagina of blogpost waar je de knop wil weergeven. U kunt bijvoorbeeld de koopknop toevoegen aan je Wordpress-blog of Squarespace-website.

Het uiterlijk van de koopknop kan niet meer worden gewijzigd nadat je deze op je website hebt ingesloten. Als u het wilt wijzigen, moet u een nieuwe knop in het kanaal maken en de oorspronkelijke code vervangen door de nieuwe code.

Koopknoppen aanpassen

U kunt het uiterlijk van een knop kopen aanpassen en de manier waarop deze zich gedraagt:

• de kleur
  • zijn grootte
  • het lettertype
  • de actie die wordt uitgevoerd wanneer op de knop wordt geklikt
  • of de kassa wordt geopend in een nieuw browservenster

Wanneer u de knop aanpast, kunt u een voorbeeld van je wijzigingen bekijken. U kunt het gedrag van de koopknop testen door op het voorbeeld te klikken.

Layout-stijl

U kunt de layout van de koopknop kiezen.

Beschikbare indelingen voor Koopknoppen
Basis Selecteer deze layout om een koopknop toe te voegen zonder productafbeelding. Misschien wil je dit doen als u uw producten al ergens anders online weergeeft, maar gewoon een knop wil toevoegen om de aankoop te doen.
Klassiek Selecteer deze layout om een productafbeelding en prijs weer te geven naast de koopknop. Deze layout is handig voor een snel productvoorbeeld, zoals in een blogpost.
Volledige weergave Selecteer deze layout om een productafbeelding, prijs en beschrijving naast de koopknop weer te geven. Deze layout emuleert een pagina met productdetails in uw online winkel.

Acties voor koopknop

Wanneer u een koopknop maakt, kan je de actie selecteren die plaatsvindt wanneer op de knop wordt geklikt.

Als de koopknop voor een collectie geldt, is de actie van toepassing op elk product in de verzameling.

• Met Product toevoegen aan winkelwagen wordt het product toegevoegd aan een winkelwagen. Klanten kunnen doorgaan met winkelen en extra producten aan de winkelwagen toevoegen.
  • Met Naar kassa leiden gaat de klant rechtstreeks naar de kassa, waar deze het product kan afrekenen. Klanten kunnen geen extra producten aan hun bestelling toevoegen.
  • Productgegevens openen geeft een knop Product bekijken weer. Wanneer de klant op de knop klikt, kan deze de beschrijving van het product zien, beschikbare productvarianten selecteren en het product aan de winkelwagen toevoegen. Als een product meerdere productafbeeldingen heeft, worden deze ook weergegeven.

Deze optie is niet beschikbaar wanneer u de layout Volledige weergave kiest, omdat de layout Volledige weergave al alle productdetails weergeeft.

U kunt ook kiezen of het afrekenen wordt geopend in een nieuw browservenster of als het wordt geopend op hetzelfde tabblad als uw website. De standaardinstelling is dat de kassa in een nieuw venster wordt geopend.

Uiterlijk van de Koopknop

• De Knopstijl bevat vorm, kleur en typografie voor het knopgedeelte van de koopknop.
  • Layout Afhankelijk van de layout-stijl die je kiest, kunt u instellingen aanpassen zoals knopuitlijning, afbeeldingsgrootte, knoptekst, lettertype, kleur en grootte.
  • Winkelwagen bevat tekst- en kleuropties voor de ingesloten winkelwagen. U kunt het label ook inschakelen en aanpassen voor het veld Bestellingsnotitie. U kunt bestellingsnotities gebruiken om speciale instructies van klanten te verzamelen over het voorbereiden en bezorgen van een bestelling. In het veld Aanvullende informatie kunt u een bericht aan uw klanten communiceren.

U kunt de instellingen voor de winkelwagen alleen bewerken als u Product toevoegen aan winkelwagen of Productgegevens openen hebt gekozen als actie van de knop.

• Gedetailleerd pop-up bevat de instellingen voor het pop-upvenster met productdetails. U kunt de tekst van de knop aanpassen, al dan niet het aantalveld, de kleuren die worden gebruikt voor de achtergrond en labels en het lettertype en de tekengrootte van de labels. U kunt deze instellingen alleen wijzigen als u Productgegevens openen hebt gekozen als actie van de knop.

Een koopknop voor één product maken

U kunt een koopknop voor één product maken. De koopknop kan één of alle varianten van het product bevatten. Wanneer u de koopknop maakt, kies je een layout-stijl en de kleur, de tekst en het uiterlijk van de knop aanpassen en de actie die wordt uitgevoerd wanneer een klant hierop klikt. Lees meer over het aanpassen van koopknoppen.

Voordat u een Koopknop voor een product maakt, moet u het product in uw Shopify-beheercentrum hebben toegevoegd en beschikbaar gemaakt voor het verkoopkanaal Koopknop.

Stappen:

Een koopknop maken voor een collectie

Wanneer u een koopknop voor een collectie maakt, maak uw eigenlijk een knop voor elk product in de collectie.

Wanneer u de koopknop maakt, kies je een layout-stijl en de kleur, de tekst en het uiterlijk van de knop aanpassen en de actie die wordt uitgevoerd wanneer een klant hierop klikt. Lees meer over het aanpassen van koopknoppen.

Voordat u een Koopknop voor een collectie maakt, moet u: