Geautomatiseerde berichten aanpassen in Messenger

Nadat u het Messenger-kanaal hebt toegevoegd, kunt u de geautomatiseerde berichten bewerken die uw klanten in Messenger ontvangen, evenals het Messenger-menu dat in chats wordt weergegeven.

Uw geautomatiseerde berichten aanpassen in Messenger

Wanneer u het Messenger-verkoopkanaal gebruikt, ontvangen klanten geautomatiseerde bestellingsbevestigingen en -updates in Messenger. Je kunt deze geautomatiseerde berichten aanpassen via de pagina Aanpassingen in Shopify.

Stappen:

1. Zoek op de pagina Aanpassingen het gedeelte Berichtsjablonen en selecteer de naam van de sjabloon die u wilt wijzigen: - Bestellingsbevestiging
    • Verzendingsupdate
    • Verzending klaar voor bezorging
    • Verzending afgeleverd
    • Welkomstbericht
    • Introductie tot collecties
    • Productberichten
    • Introductie tot opties
    • Geen producten
  1. Voer op de pagina Bericht bewerken de tekst in die u in het geautomatiseerde bericht wilt weergeven. In dit voorbeeld ziet u het bericht voor Bestellingsbevestiging:
    Met sommige opties, zoals de Verzendingsupdate, kunt u de knoptekst aanpassen die in de chat wordt weergegeven:
  2. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Het Messenger-menu aanpassen

Je kunt het menu aanpassen dat in Messenger wordt weergegeven wanneer een klant een gesprek met uw winkel begint. Het standaardmenu bevat knoppen met de tekst Nu winkelen, Website bekijken en Meer informatie. Je kunt de knopnamen wijzigen, de knoppen Websitelink bekijken en Aangepast bericht in- of uitschakelen en de instellingen voor de knoppen aanpassen via de pagina Aanpassingen in Shopify.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Messenger-menu op Menu aanpassen.
  2. Breng de wijzigingen aan:

- Als u de tekst van een knop wilt wijzigen, voert je je tekst in een van de velden Knopnaam in. - Als u de websitelinkknop naar een JeRL wilt leiden, voert u de JeRL in het veld Websitelink in. - Als u een geautomatiseerd bericht voor uw klanten wilt instellen, voert u het bericht in het gedeelte AANGEPAST BERICHT in. - Schakel de selectievakjes in de gedeelten WEBSITELINK BEZOEKEN en AANGEPAST BERICHT in of uit om deze knoppen in of uit te schakelen. De knop NJe WINKELEN kunt u niet uitschakelen.