Bestellingsupdates en -antwoorden verzenden

Nadat je het Messenger-verkoopkanaal in de Shopify-beheerder hebt toegevoegd, kunnen je klanten zich bij het afrekenen aanmelden om Messenger-updates van je winkel te ontvangen. Ze ontvangen een bestellingsbevestiging, een melding wanneer hun bestelling klaar is voor aflevering en verzendingsupdates. Ze hebben ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanuit je gesprekken in Messenger naar andere producten te zoeken.

Meldingen over bestellingen en verzending sturen

Wanneer klanten afrekenen in je winkel, zien ze een Messenger-widget op je betaalpagina waar ze zich kunnen aanmelden om updates van Messenger te ontvangen. Om de Messenger-widget te kunnen zien, moeten klanten via hun browser bij hun Facebook-account zijn aangemeld wanneer ze afrekenen in je winkel.

Nadat klanten zich hebben aangemeld voor updates, ontvangen ze hun bestellingsbevestiging, een melding wanneer hun bestelling klaar is voor aflevering en leveringsupdates in Messenger. Elke volgende keer dat klanten iets bij u bestellen, moeten ze zich weer aanmelden voor updates.

Klanten kunnen de optie om updates te ontvangen uitschakelen door Instellingen voor updates over bestellingen in het Messenger-menu te selecteren. Je klanten ontvangen een nieuw bericht met de vraag om Updates over bestellingen uitschakelen of Updates blijven ontvangen te selecteren.

Meldingen voor een Facebook-gebruiker uitschakelen

Als een klant per ongeluk een bestelling plaatst terwijl hij is aangemeld bij het verkeerde Facebook-account en zich aanmeldt voor bestellingsupdates, worden de bestellingsupdates via Messenger mogelijk naar de verkeerde Facebook-gebruiker verzonden. Dit kan verwarring veroorzaken bij de Facebook-gebruiker, die niets van de bestelling af weet. Bestellingsupdates die naar de verkeerde Facebook-gebruiker worden verzonden, kunt u uitschakelen.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Bestellingen.

2. Klik op de bestelling waarover meldingen naar de verkeerde Facebook-gebruiker worden verzonden.

3. Klik op de pagina met bestelgegevens op Meer acties en selecteer vervolgens Bestelstatuspagina bekijken:

4. Klik in de sectie Klant van de bestelstatuspagina op Uitschakelen om Messenger-updates uit te schakelen.

De Facebook-gebruiker ontvangt geen meldingen meer voor deze bestelling.

Berichten beantwoorden

Je kunt berichten van klanten in Messenger beantwoorden. Om het eenvoudiger voor je te maken je inkomende berichten bij te houden, kunt je op Facebook opgeslagen antwoorden maken. Ontdek hoe je opgeslagen antwoorden voor je berichten kunt maken en gebruiken.

Als je merkt dat je overweldigd raakt door inkomende berichten, kunt je het Messenger-kanaal verwijderen totdat je bij bent met je huidige berichten. Nieuwe klanten kunnen zich niet aanmelden voor updates of je rechtstreeks berichten sturen via Messenger, maar bestaande klanten blijven Messenger-updates ontvangen van je winkel. Wanneer je klaar bent om weer berichten te ontvangen, kunt je het Messenger-kanaal toevoegen. Als je besluit het Messenger-kanaal opnieuw toe te voegen met dezelfde Facebook-pagina, kunt je doorgaan met de gesprekken die je eerder had gestart.

Facebook-berichtenbeleid

Als een klant meer dan 24 uur lang geen Facebook-bericht naar de Facebook-pagina van je bedrijf heeft verzonden, beperkt Facebook de berichten die je naar die klant kunt sturen. Om te verzekeren dat de berichten met de bestellingsbevestiging en verzendingsupdates worden afgeleverd, worden sommige berichtaanpassingen mogelijk niet weergegeven. Lees meer over het beleid voor 24 uurs-standaardberichten van Facebook.