Klantervaring

Klanten kunnen gesprekken met je beginnen in Messenger door de knop Stuur ons een bericht in je online winkel of de knop Bericht op de Facebook-pagina van je bedrijf te gebruiken. Nadat klanten een gesprek met je zijn begonnen, kunnen ze beginnen met winkelen als ze tikken op:

• de knop Aan de slag;
  • de menuknop;
  • de knop Terugkeren naar winkel in het bericht met hun bestellingsbevestiging.

Collecties die je hebt ingesteld als beschikbaar op het Messenger-kanaal, worden in Messenger weergegeven voor je klanten. Je kunt Messenger-bestellingen bijhouden via het verkoopkanaaloverzicht in de Shopify-beheerder.

Aan de slag

Wanneer uw klanten een gesprek met u beginnen, zien ze als eerste uw welkomstpagina:

De informatie die hier wordt weergegeven, komt uit de sectie Over van de Facebook-pagina van uw bedrijf.

Nadat uw klant op Aan de slag heeft getikt, kan hij kiezen voor Nu winkelen, Website bekijken of Meer informatie:

Uw klanten kunnen ook beginnen met winkelen door op de menuknop in de Messenger-app te tikken of door op Terugkeren naar winkel in het bericht met hun bestellingsbevestiging te tikken:

Door collecties bladeren

Wanneer je klanten in Messenger beginnen te winkelen, kunnen ze door beschikbare collecties bladeren:

Er worden maximaal 10 collecties weergegeven. Nadat een klant een collectie heeft geselecteerd, ziet hij de eerste 10 producten die deze bevat. Wanneer een klant op Nu kopen... tikt, kan hij zijn aankoop voltooien via de afrekeningspagina van uw winkel.

Productopties kiezen

Nadat uw klant een product heeft gevonden, kan hij erop tikken om de productbeschrijving te lezen of een specifieke productoptie te kiezen:

Hij kan antwoorden in Messenger gebruiken om productopties zoals grootte en kleur te kiezen:

Nadat uw klant een specifieke productoptie heeft gekozen, kan hij het product kopen door op de knop Nu kopen... in Messenger te tikken:

Met behulp van de afrekeningspagina kan je klant zijn aankoop rechtstreeks in Messenger voltooien:

Producten delen

Je klanten kunnen links naar je producten delen met hun contactpersonen in Messenger. Nadat ze een specifieke optie voor een product hebben gekozen, kunnen ze op Delen tikken:

Messenger toont een lijst met de contactpersonen van je klant, gesorteerd op hun meest recente gesprekken. Uw klant kan op STUREN tikken naast de naam van de contactpersoon waarmee hij je product wil delen.