Producten publiceren op Facebook

Nadat je het Facebook-verkoopkanaal hebt ingesteld en Facebook de sectie Winkelen op je Facebook-pagina heeft geactiveerd, kunt je productcollecties op Facebook publiceren, speciale collecties maken die alleen voor Facebook zijn bestemd, of afzonderlijke producten verbergen op Facebook.

Producten die u beschikbaar stelt voor het Facebook-verkoopkanaal, verschijnen in de sectie Winkelen van uw Facebook-pagina. Je kunt in Shopify producten op het kanaal publiceren, en alle wijzigingen die u in producten aanbrengt, worden automatisch bijgewerkt op Facebook. Hoewel uw producten mogelijk al in de sectie Winkelen worden weergegeven voordat Facebook uw gegevens heeft geverifieerd, kunnen klanten uw producten pas zien zodra het instellingsproces is voltooid. Zorg ervoor dat u de commerce-merchantovereenkomst van Facebook doorneemt, inclusief het commercebeleid, waarin staat welke producten niet op Facebook mogen worden verkocht, voordat u begint met verkopen op Facebook.

Je kunt ook uw producten op Facebook delen zonder ze op Facebook te verkopen.

Productvereisten

Om op Facebook te verschijnen, moet een product aan enkele vereisten voldoen:

Uw producten beschikbaar stellen voor Facebook

Je kunt de producten die beschikbaar zijn voor Facebook, bekijken op de pagina Publiceren van het Facebook-verkoopkanaal in de Shopify-beheerder.

Stappen:

1. Als u geen producten in je winkel hebt, klikt u op Product toevoegen om producten aan je winkel toe te voegen. Als u wel producten in je winkel hebt maar deze niet beschikbaar zijn voor Facebook, klikt u op Producten beschikbaar stellen om naar de pagina Producten in de Shopify-beheerder te gaan.

2. Klik op de naam van het product dat je in je Facebook-sectie Winkelen wilt weergeven.

3. Klik in de sectie Productbeschikbaarheid van de pagina met productdetails op Beheren.

4. Schakel in het dialoogvenster Beschikbaarheid van verkoopkanalen beheren het selectievakje Facebook in en klik vervolgens op Gereed.

5. Klik op Opslaan.

Uw collecties beschikbaar stellen voor Facebook

Je kunt de collecties die beschikbaar zijn voor Facebook, bekijken op de pagina Publiceren van het Facebook-verkoopkanaal in de Shopify-beheerder. Als u geen collecties hebt, kunt u de collectie Alle producten beschikbaar stellen voor Facebook. Je kunt ook een handmatige collectie maken die speciaal voor Facebook is bestemd, om te bepalen welke producten worden weergegeven in uw Facebook-sectie Winkelen.

Je kunt maximaal 50 collecties beschikbaar hebben voor uw Facebook-winkel.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Collecties.

2. Klik op de naam van de collectie die u in uw Facebook-sectie Winkelen wilt weergeven.

3. Klik in de sectie Productbeschikbaarheid van de pagina met collectiedetails op Beheren.

4. Schakel in het dialoogvenster Beschikbaarheid van verkoopkanalen beheren het selectievakje Facebook in en klik vervolgens op Gereed.

5. Klik op Opslaan om uw wijziging aan de collectie op te slaan.

Herhaal deze stappen voor alle andere collecties die u in je Facebook-sectie Winkelen wilt weergeven. De banner met de uitgelichte collectie in je Facebook-sectie Winkelen toont de eerste 10 producten van die collectie.

Facebook-publicatiestatus

In uw Facebook-verkoopkanaal toont de pagina Publiceren een lijst met fouten die kunnen voorkomen dat een product op uw Facebook-pagina wordt gepubliceerd. U kunt de informatie in de kolom Problemen gebruiken om problemen met het product dat u op uw Facebook-pagina probeert te publiceren, op te lossen.

Producten en collecties verbergen op Facebook

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Collecties.

2. Klik op de naam van de collectie die of het product dat u in uw Facebook-sectie Winkelen wilt verbergen.

3. Klik in de sectie Productbeschikbaarheid van de pagina met collectie- of productdetails op Beheren.

4. Schakel in het dialoogvenster Beschikbaarheid van verkoopkanalen beheren het selectievakje Facebook uit en klik vervolgens op Gereed.

5. Klik op Opslaan.

U kunt verborgen producten bekijken op de pagina Publiceren van het Facebook-verkoopkanaal.

Verborgen collecties

Wanneer u een collectie beschikbaar stelt voor het Facebook-verkoopkanaal, gebruikt Facebook deze om een nieuwe productcatalogus voor de sectie Winkelen te maken. Wanneer u een product in Shopify verbergt of verwijdert, ziet u het mogelijk nog steeds op Facebook. In dit geval is het alleen zichtbaar voor de eigenaar van de Facebook-pagina en kunnen klanten het niet zien. Je kunt producten op Facebook verwijderen om ze uit de productcatalogus te verwijderen.

Productdetails wijzigen

Als u in de Shopify-beheerder wijzigingen in productdetails aanbrengt, worden die producten automatisch bijgewerkt op uw Facebook-pagina. U kunt wijzigen hoe de afbeelding, titel of prijs van een product op Facebook wordt weergegeven door het product te bewerken in de Shopify-beheerder. U ziet uw wijzigingen op Facebook verschijnen nadat uw producten zijn gesynchroniseerd, wat meestal een paar minuten duurt.

Bekijk de producten die worden gedeeld met Facebook

In Shopify ziet je een lijst met alle producten en collecties die beschikbaar zijn op Facebook, evenals eventuele productfouten.

1. Klik op Publiceren.