Dagaanbieding

Dagaanbiedingen bieden goede mogelijkheden om in een korte periode een grote hoeveelheid producten te verkopen, maar ze kunnen wel een voorbereiding vereisen als je een grote toename aan betalingen verwacht. In de meeste gevallen worden speciale voorbereidingen alleen aanbevolen als je een flash sale uitvoert en je meer dan tienduizend klanten verwacht die binnen een paar minuten willen afrekenen.

Shadi krijgt bijvoorbeeld gewoonlijk 10.000 bezoekers en 100 bestellingen per dag. Ze houden een flash sale en verwachten 50.000 bezoekers en 1000 bestellingen over een periode van 24 uur. Deze verkoop vereist geen speciale voorbereiding. Later wordt Shadi's bedrijf op een populair tv-station in de schijnwerpers gezet, en hebben ze een flash sale opgezet om hiervan te profiteren. Ze verwachten een aanzienlijke toename van de vraag, met tienduizenden klanten die strijden om voorraad, en elke keer dat de voorraad wordt aangevuld, is deze binnen enkele minuten uitverkocht. Dat is een aanzienlijke toename en vereist enige voorbereiding om ervoor te zorgen dat de flash sale soepel verloopt.

Plan van tevoren

Als je bepaalt dat je flash sale genoeg bestellingen genereert die je van tevoren moet voorbereiden, begin dan zo snel mogelijk. Begin zo nodig je voorbereidingen van tevoren om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt.

Voorbeeld producten voorbereiden

Als je een voorbeeld wilt geven van de producten die je aanbiedt tijdens je flash-uitverkoop, maak dan unieke voorbeeldproducten die los staan van de producten die je daadwerkelijk te koop aanbiedt wanneer het evenement begint. Wanneer je producten in je webshop publiceert met beschikbare voorraad, kunnen klanten die producten kopen. Hoewel sommige themawijzigingen de acties Aan winkelwagen toevoegen kunnen verbergen, moeten deze niet worden gebruikt om te voorkomen dat klanten aankopen doen.

Bekijk productinformatie voor internationale verkoop

Als je internationaal verkoopt en douane- en invoerrechten int, overweeg dan om het innen van douane- en invoerrechten uit te schakelen totdat je uitverkoop voltooid is. Als je douane- en invoerrechten int tijdens je uitverkoop, controleer dan je uitverkoopproducten en zorg ervoor dat de volgende informatie gespecificeerd is:

Zorg ervoor dat je deze velden in je verkoopproducten hebt ingevuld, zodat je de douane- en invoerrechten kunt inschatten. Als je product geen HS-code of een producttype heeft, worden douane- en invoerrechten niet voor dat product berekend.

Maak een merkwachtwoordpagina

In het geval dat een technisch probleem met een derde partij je vermogen om je klanten te bedienen beïnvloedt, kun je het beste je winkel op slot doen om te voorkomen dat het probleem erger wordt. Als je je wachtwoordpagina activeert, kunnen nieuwe bezoekers geen aankopen doen in je winkel, maar klanten die al aan het afrekenen zijn, kunnen hun aankopen voltooien. Wanneer je je webwinkel vergrendelt, kun je wijzigingen aanbrengen en het probleem op de achtergrond oplossen en kun je gebruikers ervan verzekeren dat je bezig bent het probleem op te lossen en je verkoop te hervatten.

Maak een thema met specifieke collecties en productpagina's van evenementen

Maak een collectie aan die speciaal is bedoeld voor je verkoopartikelen en, indien mogelijk, een thema dat je productpagina's markeert en vereenvoudigt. Het weergeven van gestroomlijnde collecties en productpagina's tijdens de aanbieding biedt een gemakkelijker en snellere betaalervaring voor je klanten. Je kunt met name overwegen het volgende uit te schakelen:

• Menu's voor het filteren van collecties
  • Aanbevolen producten
  • Sociale-netwerkfeeds
  • Diavoorstellingen of carrouselweergaven
  • Pop-ups of upsell-functies

Fulfilmentlocaties deactiveren

Als er meer dan één fulfilmentlocatie actief is, deactiveer je alle locaties, met uitzondering van de locatie waar voorraad aan is toegewezen voor de verkoop. Wanneer er tijdens een flash sale meer dan één actieve voorraadlocatie is, kan je winkel traag reageren of kunnen er fouten optreden waardoor je klanten niet kunnen afrekenen.

Betalingen handmatig vastleggen

Als je betalingen automatisch vastlegt, kun je overwegen om je instellingen te wijzigen in betalingen handmatig vastleggen voor de duur van je flash sale. Door betalingen handmatig vast te leggen, vermijd je mogelijk hoge creditcardkosten in het geval van overselling of geannuleerde bestellingen en kun je controleren of bestellingen legitiem zijn voordat de betaling is voltooid en het fulfilmentproces begint.

Nieuwe loginmethode voor klantaccounts uitschakelen

Er zijn twee versies van klantaccounts: klassieke en nieuwe klantaccounts. Bij klassieke klantaccounts kunnen klanten inloggen met een e-mailadres en een wachtwoord. Bij nieuwe klantaccounts kunnen klanten inloggen met een eenmalige verificatiecode van zes cijfers die naar hun e-mailadres wordt gestuurd. Wanneer je een flash sale houdt, kun je de inlogmethode voor klassieke klantaccounts gebruiken voor de winkel, maar niet de inlogmethode voor nieuwe klantaccounts. Tijdens een flash sale kun je de login voor nieuwe klantaccounts verbergen. Shopify koppelt tijdens het afrekenen nog steeds bestellingen aan klanten, ook als de klant niet is ingelogd bij diens klantaccount.

Externe functies controleren

Zorg ervoor dat je externe integraties het verkeer naar je winkel kunnen verhogen bij grote flash sales.

Apps

Als je externe apps hebt als onderdeel van het checkout-proces, moet je contact opnemen met de ontwikkelaars met een schatting van het volume van de bestellingen die je verwacht en de duur van je aanbieding. Zij kunnen informatie verstrekken over wat hun app aankan. Als ze er niet zeker van zijn dat de app het aantal verwachte betalingen kan ondersteunen, overweeg dan om de app te deactiveren voor de duur van je verkoop.

Apps verzenden

Verzendapps presteren over het algemeen slecht tijdens periodes met hoge volumes verzendingen. Omdat een betaling niet kan worden voltooid als er geen verzendkosten zijn opgegeven, kun je overwegen om verzendapps en door de vervoerder berekende tarieven uit te schakelen voor de duur van je verkoop. In plaats daarvan kun je aangepaste vaste tarieven instellen in je Shopify-beheercentrum. Als je bijvoorbeeld een verzendapp hebt geïnstalleerd in je Shopify-beheercentrum die berekende verzendtarieven aan je klanten biedt, kun je overwegen om de app uit te schakelen en je eigen vaste tarieven gebruiken. Met behulp van je eigen aangepaste vaste tarieven kunnen je klanten de checkout voltooien zonder te hoeven wachten op verzendtarieven die moeten worden berekend.

Gepersonaliseerde apps

Als er gepersonaliseerde apps zijn geïnstalleerd in je winkel, loop je ze goed na om er zeker van te zijn dat ze zo efficiënt mogelijk werken en dat de API-aanroepsnelheid toereikend is. Als je niet zeker weet of een app het verwachte volume aankan, denk er dan over deze gedurende de gebeurtenis uit te schakelen. Zie onze handleiding over het maximaliseren van het gebruik van de Shopify API voor meer informatie.

Betalingsproviders

Als je Shopify Payments niet gebruikt, neem dan contact op met je betalingsprovider om ervoor te zorgen dat ze het volume van de verwachte verkoop kunnen ondersteunen. Denk erover na om een tweede betalingsprovider in te stellen voor het geval je primaire provider niet in staat is om je bestellingen bij te houden. Zorg ervoor dat je je providers van tevoren test om ervoor te zorgen dat je klanten bij de checkout geen problemen ondervinden.

Externe betalingsproviders

Een externe betalingsprovider is een service die klanten hun betaling laat voltooien buiten Shopify en omvat betalingsopties waarmee het betalen van latere of gedeeltelijke betalingen wordt toegestaan. Deze betalingsopties kunnen resulteren in overselling van goederen, vanwege de tijd die nodig is om de checkout naar een service van een externe partij te sturen en weer terug met voltooide betaalgegevens. Als je een betalingsoptie zoals deze aanbiedt, kun je deze uitschakelen voor de duur van je aanbieding.