Verkopen in meerdere talen

Klanten over de hele wereld bekijken inhoud graag in hun moedertaal. Het vertalen van de inhoud van uw winkel kan leiden tot meer verkopen omdat uw internationale klanten uw productdetails en uw marketing-, verzend- en retourbeleid beter begrijpen.

U kunt meerdere talen inschakelen in uw Shopify-beheercentrum om afzonderlijke URL's te maken voor uw vertaalde inhoud. Wanneer klanten op een vertaalde URL komen, wordt in uw winkel automatisch de vertaalde versie weergegeven als er vertalingen bestaan.

Wanneer er geen vertalingen bestaan, toont uw winkel inhoud in de primaire taalvan de winkel. U kunt de inhoud van uw onlinewinkel vertalen met behulp van een compatibele app van derden. Nadat u de winkel heeft vertaald, kunnen klanten door uw winkel bladeren, afrekenen en meldingen ontvangen in hun lokale taal.

Vereisten

Als u in meerdere talen wilt verkopen, heb je het volgende nodig:

Voeg nieuwe talen toe

Voordat u begint, moet u ervoor zorgen dat uw winkel voldoet aan de Vereisten voor het verkopen in meerdere talen.

Stappen:

1. Klik op Talen opslaan.

2. Klik in Vertaalde talen op Talen toevoegen.

3. Kies een taal in het vervolgkeuzemenu en klik vervolgens op Toevoegen. Klik op Ga naar de Shopify App Store en volg de stappen om een vertaal-app in uw winkel te installeren.

4. Volg de stappen in de app om de inhoud van uw winkel te vertalen en nieuwe talen te publiceren.

5. Klik op Voorbeeld om verschillende talen in uw onlinewinkel te bekijken. U kunt een voorbeeld van zowel gepubliceerde als niet-gepubliceerde talen bekijken.

Talen beheren

Nadat u andere talen heeft toegevoegd, kunt u beheren welke worden gepubliceerd in uw Shopify-beheercentrum. U kunt ook een taal ongedaan maken, die de taal voor uw klanten verbergt. Alle links naar de winkel in die bepaalde taal, resulteren in de 404-foutmelding "pagina niet gevonden".

Als u zeker weet dat u geen vertalingen in die taal nodig heeft, kunt u de taal ook verwijderen. Als u de taal verwijdert, worden de vertalingen niet verwijderd. Als het in de toekomst opnieuw wordt ingeschakeld, worden de vertalingen hersteld.

Stappen:

1. Klik op Talen opslaan.

2. In Vertaalde talen, klik op Taal publiceren om al uw vertalingen in uw winkel beschikbaar te maken. Klik op Publicatie van taal ongedaan maken om elke taal die u niet beschikbaar wilt in uw winkel te verwijderen. Klik op Verwijderen om alle vertaalde inhoud van een taal uit uw onlinewinkel te verwijderen.

3. Klik op Opslaan.

Vertaald brontypen en -velden

De volgende brontypen en -velden kunnen worden vertaald:

Lijst met brontypen die via deze functie kunnen worden vertaald
Type bron Velden
Collectie titel, beschrijving
Bezorgoptie naam
E-mailsjabloon titel, beschrijving
Link titel, beschrijving
Metavelden (alleen klantgericht) waarde
Artikel onlinewinkel titel, beschrijving, samenvatting
Blog onlinewinkel titel
Pagina onlinewinkel titel, beschrijving
Thema onlinewinkel dynamische toetsen op basis van themagegevens
Betalingsgateway naam
Product titel, beschrijving
Productoptie naam
Productvariant titel, optie 1, optie 2, optie 3
Winkel meta_title, meta_description
Winkelbeleid inhoud
sms-sjabloon inhoud

Op dit moment kunnen tags zoals producttags, artikel-tags en blog-tags niet worden vertaald.

Checkout en e-mailmeldingen

Nadat u een taal heeft toegevoegd en gepubliceerd, kunnen klanten vertaalde inhoud zien bij het afrekenen en e-mailmeldingen. Klanten zien de checkout in dezelfde taal die ze gebruikten om door uw winkel te bladeren. De checkout heeft standaardvertalingen voor sommige talen, maar u kunt elke vertaalde inhoud aanpassen met een compatibele vertaal-app van derden.

Als je je e-mailmeldingen heeft aangepast, kunnen deze ook worden vertaald. Als vertalingen beschikbaar zijn voor een e-mailmelding, ontvangt een klant automatisch e-mailmeldingen in de taal waarin hij zijn bestelling heeft geplaatst.

URL's en SEO

Een belangrijk onderdeel van verkopen in meerdere talen is ervoor zorgen dat klanten en zoekmachines de juiste taalversie van je site kunnen vinden. Wanneer u een taal publiceert, worden unieke URL's gemaakt voor elke vertaalde pagina in je winkel. Dit wordt gedaan door de taalcode toe te voegen aan de URL's.

Stel, uw hoofddomein is shop.com. Als u twee extra talen publiceert, Frans (fr) en Duits (de), veranderen uw winkel-Url's in shop.com/fr en shop.com/de.

De rest van het domein blijft in alle talen hetzelfde. Op dit moment kun je geen verschillende domeinen voor verschillende talen hebben.

Het is belangrijk dat zoekmachines uw site kunnen indexeren in alle vertaalde talen. Shopify voegt automatisch meta tags en hreflang-tags toe die zoekmachines helpen de verschillende talen in uw winkel te detecteren. Sitemaps worden alleen gegenereerd in de primaire taal van uw winkel.

Vertalingen in apps

Als u apps van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze apps standaard het verkopen in meerdere talen niet ondersteunen. Neem contact op met de ontwikkelaar van de app om te zien of een app meerdere talen ondersteunt.

Beperkingen van verkopen in meerdere talen

• De zoekfunctie werkt alleen in de primaire taal van de winkel.

• Deze functie ondersteunt geen verschillende domeinen per taal.

• Alleen compatibele externe vertaal-apps worden door deze functie ondersteund.

• Tags (zoals producttags, artikel-tags en blog-tags) kunnen niet worden vertaald.

Meertalig voor ontwikkelaars

Om Shopify Partners te helpen een volledig meertalige ervaring te bieden en app-workflows te lokaliseren, lanceert Shopify een reeks nieuwe platformmogelijkheden om in meerdere talen te verkopen.