Meldingssjablonen bewerken

Uw winkel heeft veel meldingssjablonen. Meldingen worden getriggerd door gebeurtenissen, zoals een nieuwe bestelling die wordt geplaatst of een bestelling die wordt vervuld. Ze worden naar u, uw medewerkers of uw klanten verzonden, afhankelijk van de gebeurtenis en de instellingen van uw bestelmeldingen.

Je kunt je e-mailmeldingen aanpassen door een logo toe te voegen of het kleurenschema te wijzigen voor alle sjablonen tegelijk. Je kunt ook de inhoud van afzonderlijke e-mail- of sms-meldingen bewerken.

Een logo toevoegen aan uw e-mailsjablonen

Je kunt een logo toevoegen aan al je e-mailsjablonen tegelijk:

1. Klik op Aanpassen:

2. Voeg een logo toe door te klikken op Bestand kiezen. Zoek het bestand en upload het:

Kleuren voor uw e-mailsjablonen kiezen

Je kunt het kleurenschema van je e-mailsjablonen wijzigen:

1. Klik op Aanpassen:

2. Wijzig de accentkleur van uw e-mails door de kleurcode in te voeren of op de kleurkiezer te klikken:

De taal van uw e-mailsjablonen wijzigen

De taal waarin uw e-mailsjablonen verschijnen, is afhankelijk van de taal van uw thema en eventuele bewerkingen die u in de sjablonen hebt aangebracht.

• Als u geen wijzigingen in uw e-mailsjablonen hebt aangebracht, verandert de taal van de e-mailsjabloon ook wanneer u de taal van uw thema wijzigt.
  • Als u zowel de titel als de hoofdtekst van je e-mailsjablonen hebt gewijzigd, verandert de taal van de e-mailsjablonen niet door de taal van je thema te wijzigen.
  • Als u alleen de titel van uw e-mailsjablonen hebt gewijzigd, verandert de taal van de e-mailsjablonen niet als u de taal van uw thema wijzigt.
  • Als u alleen de hoofdtekst van uw e-mailsjablonen hebt gewijzigd, verandert de taal van de titel maar niet de taal van de hoofdtekst van uw e-mailsjablonen door de taal van uw thema te wijzigen.

Specifieke e-mailsjablonen aanpassen

Stappen:

1. Klik op de naam van de melding die u wilt wijzigen.

2. Je kunt het veld E-mailonderwerp en de hoofdtekst van de e-mail bewerken:

3. Klik op Opslaan.

Voorbeeld: een belastingregistratienummer aan een factuur toevoegen

In sommige landen moet u misschien uw belastingregistratienummer op klantfacturen of andere kennisgevingen vermelden.

In Australië, Canada en India, bijvoorbeeld, moeten bedrijven die GST (goederen- en servicebelasting) in rekening brengen wellicht hun registratienummer weergeven. In Europa moet u mogelijk uw btw-nummer vermelden.

Vraag uw belastingadviseur of een overheidsinstantie of u het nummer moet weergeven.

Ga als volgt te werk om uw nummer weer te geven in een e-mailmelding:

1. Open een e-mailsjabloon zoals weergegeven in Specifieke e-mailsjablonen aanpassen.

2. Voer in het gedeelte E-mailtekst (HTML) uw registratie- of identificatienummer op een geschikte locatie in. Neem HTML op om te verzekeren dat de uitvoer correct wordt opgemaakt.

In het volgende voorbeeld heeft de winkeleigenaar zijn adres en btw-nummer vlak naast zijn winkellogo toegevoegd in de melding Bestellingsbevestiging:

Deel van sjabloon met HTML om het belastingregistratienummer toe te voegen

Het voorbeeld toont het volgende:

Voorbeeld van toegevoegd belastingregistratienummer

1. Klik op Opslaan.

Een andere manier om deze gegevens te verstrekken is door een factuur-app te gebruiken. De verschillende apps die u in de Shopify App Store kunt kopen en downloaden, bieden de mogelijkheid om btw-nummers op facturen te vermelden.

Een aangepast bericht aan meldingen toevoegen

Je kunt een aangepast bericht aan verschillende meldingen toevoegen, waaronder:

• afgebroken betaling
  • contact opnemen met de klant
  • klantactivering
  • conceptbestellingsfactuur

Stappen:

1. Voer in het tekstveld een aangepast bericht in (dit bericht is voor meldingen over afgebroken betalingen):
  2. Klik op E-mail bekijken.
  3. Verifieer dat het bericht correct wordt weergegeven en klik op Terug als u wijzigingen wilt aanbrengen.
  4. Klik op Melding versturen wanneer u klaar bent.

E-mailsjablonen opmaken met inline CSS

U kunt inline CSS gebruiken om uw e-mailsjablonen op te maken door het standaard stijlblad te overschrijven, namelijk: <link rel="stylesheet" type="text/css" href="/assets/notifications/styles.css">. De sjabloonbewerker maakt alle stijltags in de sjabloon automatisch inline. Het bewaart mediaquery's om het maken van responsieve e-mails te vergemakkelijken. Externe stijlbladen en stijlbladen waarin thema-assets zijn geüpload, worden niet inline gemaakt. Het is daarom raadzaam CSS-opmaak op te nemen in een <style>-tag in de <head> van uw sjablonen.

Automatische conversie van e-mails met platte tekst

Uw HTML-e-mailsjablonen worden omgezet in platte tekst voor e-mailclients waarin deze versie moet worden weergegeven, zoals Mail voor Apple Watch.

Specifieke sms-sjablonen aanpassen

Je kunt de hoofdtekst en opmaak van elke sms-sjabloon aanpassen.

Stappen:

1. Klik in het gedeelte Sjablonen op de sjabloon die u wilt wijzigen.

2. Klik op Sms.

3. Breng wijzigingen aan in de inhoud van de sms.