Een blog aan uw online winkel toevoegen

U kunt blogs toevoegen aan uw online winkel en vervolgens de blogs posten om uw klanten te informeren over uw bedrijf of producten. Blogposts zorgen op verschillende manieren voor meer verkeer naar uw site:

• Verbeteren de SEO van uw winkel.
  • Bieden u de mogelijkheid om verhalen te vertellen die bezoekers converteren naar klanten.
  • Vergroten de betrokkenheid van uw klanten.

Een blog toevoegen

Uw online winkel heeft een standaardblog genaamd News. U kunt deze blog behouden, of u kunt uw eigen blog maken met een aangepaste naam.

Stappen:

1. Geef uw blog een titel en kies vervolgens hoe uw reacties wilt beheren.

2. Optioneel: Als u een aangepaste sjabloon voor blogs heeft gemaakt, kunt u een sjabloon selecteren. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Sjabloon de sjabloon die u voor de blog wilt gebruiken. Alle posts in de blog gebruiken de sjabloon.

3. Klik op Blog opslaan.

Nu u uw eigen blog heeft gemaakt, kunt u uw blog toevoegen aan uw hoofdnavigatiemenu.

Een blognaam bewerken

Stappen:

1. Klik op de naam van de blog die u wilt bewerken.

2. Voer op de pagina Blog bewerken de nieuwe naam in voor uw blog in het veld Titel.

3. Klik op Opslaan.

De zoekmachinevermelding voor een blog bewerken

U kunt de tekst bewerken die in de resultaten van zoekmachines voor een blog wordt weergegeven. Gebruik een duidelijke titel en beschrijving om nieuwe klanten te helpen uw online winkel te vinden en ze te overtuigen om op de link te klikken. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines.

U kunt een voorbeeld van de vermelding van uw blog in een zoekmachine weergeven en wijzigingen hierin aanbrengen om nieuwe klanten te helpen uw online winkel te ontdekken.

Stappen:

1. Klik op de naam van de blog die u wilt bewerken.

2. Klik in Voorbeeld zoekmachineoverzicht op Website-SEO bewerken:

Website SEO-knop bewerken

1. Voer een beschrijvende titel in het vel Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. U kunt maximaal 55 tekens invoeren voor de titel.

Paginatitel SEO bewerken

1. Voer een beschrijving in voor zoekmachines. Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden gebruikt om nieuwe klanten te helpen uw link te vinden. Neem ook uw bedrijfsnaam op. U kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

Metabeschrijving bewerken

1. In de sectie URL en handle kunt u het webadres bewerken. In de meeste gevallen kunt u het webadres niet wijzigen. Als u wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat u URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.

URL en handle bewerken

1. Klik op Opslaan.

Klik op de knop Opslaan

Het webadres van een blog wijzigen

U kunt het webadres van uw blog wijzigen in het gedeelte Voorbeeld van zoekmachineoverzicht op de pagina Blog bewerken. Wanneer u een blog maakt, worden automatisch een URL en een handle gegenereerd. U kunt het webadres wijzigen of inkorten, maar in de meeste gevallen kunt u het standaardadres gebruiken.

Het webadres van een blog wijzigen:

1. Klik op de pagina Blog bewerken op Website-SEO bewerken om het Voorbeeld van zoekmachineoverzicht te openen:

Shopify - blog-SEO bewerken

2. Bewerk in Voorbeeld van zoekmachineoverzicht het veld URL en handle:

3. Als u wilt dat de oude blog-URL's klanten doorsturen naar de nieuwe URL's, laat u de opties voor omleidingen ingeschakeld.

4. Klik op Opslaan.

Linken naar een externe blog

U kunt in uw online winkelnavigatie een link toevoegen naar een blog die wordt gehost op een platform van derden, zoals WordPress, Tumblr en Blogger. De link kan in uw hoofdnavigatie of in een menu worden weergegeven, afhankelijk van wat u kiest. U kunt menu's en links instellen in het navigatiegebied van Shopify.

Stappen:

1. Klik op de naam van het menu waaraan u de link wilt toevoegen.

2. Klik op Menu-item toevoegen of kies een bestaand menu-item om te bewerken.

3. Voer de linknaam in, bijvoorbeeld Blog, in het veld Naam.

4. Plak de link naar uw blog in het veld Link.

5. Klik op Menu opslaan.