Blogposts schrijven

Nadat u een blog hebt gemaakt, kunt u beginnen met het schrijven van blogposts. Uw posts kunnen zowel tekst als afbeeldingen bevatten. U kunt ervoor kiezen om een post onmiddellijk te publiceren of een specifieke publicatiedatum voor de post instellen.

Een post aan uw blog toevoegen

Stappen:

1. Voer op de pagina Blogpost toevoegen een titel in voor uw blogpost. U moet een titel hebben om de post op te kunnen slaan.

2. Voer de inhoud van de blogpost in. In dit veld wordt de rich text editor gebruikt, zodat u de inhoud van uw post kunt opmaken. U kunt ook een afbeelding toevoegen, een video of andere media insluiten of een koppeling invoegen.

3. Kies de instellingen voor uw blogpost:

• Auteur: Selecteer in het vervolgkeuzemenu de naam van de persoon die de post schrijft. Alleen de namen van de accounteigenaar en personeelsleden verschijnen in het vervolgkeuzemenu.

• Blog: Selecteer de naam van de blog waarin de post wordt gepubliceerd. Als u niet wilt publiceren naar een van uw bestaande blogs, kunt u een nieuwe blog maken in het vervolgkeuzemenu.

1. Optioneel: Plaats een afbeelding op de openingspagina van de blog. Klik op Afbeelding uploaden in het gedeelte Uitgelichte afbeelding en selecteer vervolgens een afbeelding om te uploaden.

2. Optioneel: Voeg een fragment uit uw blogpost toe aan de openingspagina van de blog.

3. Optioneel: Voeg tags toe aan uw blogposts om ze te rangschikken op categorie of onderwerp. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in uw online winkel zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten. Voer tags in, gescheiden door komma's, in het veld Tags:

Veld **Tags** van blogposts

4. Optioneel: Als u een aangepaste sjabloon voor blogposts hebt gemaakt, kunt u een sjabloon selecteren. Selecteer in het vervolgkeuzemenu Sjabloon de sjabloon die u voor de post wilt gebruiken.

5. Optioneel: Bewerk de zoekmachinevermelding voor uw blogpost in het gedeelte Voorbeeld van een zoekmachineoverzicht.

6. Blogposts zijn standaard verborgen en worden niet in uw online winkel weergegeven. Als u klaar bent om de post te publiceren, selecteert u Zichtbaar in het gedeelte Zichtbaarheid of stelt u een specifieke publicatiedatum in voor de post. U kunt op elk gewenst moment een gepubliceerde blogpost bewerken of verwijderen.

7. Klik op Opslaan.

Een blogpost bewerken

Het is mogelijk dat u de inhoud, publicatiedatum, auteur of andere gegevens van een blogpost wilt bewerken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de blog die u wilt bewerken.

2. Breng uw wijzigingen aan in de bestaande inhoud en instellingen.

3. Klik op Opslaan.

Een blogpost verbergen

Stappen:

1. Klik op de blogpost die u wilt verbergen.

2. Selecteer Verborgen in het gedeelte Zichtbaarheid.

3. Klik op Opslaan.

Een blogpost verwijderen

Stappen:

Een afbeelding aan een blogpost toevoegen

Met afbeeldingen kunt u de inhoud van uw blogpost boeiender maken. U kunt afbeeldingen toevoegen die u hebt geüpload naar Shopify, inclusief productafbeeldingen, of een nieuwe afbeelding voor de post uploaden. JPG is het beste bestandstype voor blogpostafbeeldingen.

Stappen:

1. Maak een nieuwe blogpost of selecteer een bestaande blogpost.

2. Klik op de knop Afbeelding invoegen in het gedeelte Inhoud.

Knop voor afbeelding invoegen in de sectie **Inhoud** van de blogpost

3. Selecteer de afbeelding die u in de blogpost wilt gebruiken of klik op Bestand uploaden om een nieuwe afbeelding aan Shopify toe te voegen.

4. Selecteer de grootte van de afbeelding in het vervolgkeuzemenu Grootte.

5. Klik op Afbeelding invoegen.

Een fragment uit een blogpost weergeven

U kunt fragmenten uit een blogpost weergeven op de openingspagina van de blog. Fragmenten kunnen afbeeldingen, tekstopmaak en links bevatten. Als u geen blogfragment toevoegt, wordt in plaats hiervan een deel van de inhoud van uw blogpost weergegeven, zonder afbeeldingen, opmaak of links.

Stappen:

1. Selecteer een van uw blogposts.

2. Klik onder de rich text editor op Fragment toevoegen:

3. Voeg in de richt text editor van Fragment de inhoud toe die u als fragment wilt weergeven op de openingspagina van uw blog. Het hele fragment wordt weergegeven op uw blogpagina, met daaronder de link Meer informatie. Alle afbeeldingen, links en stijlen die u gebruikt, worden niet door uw thema verwijderd.

4. Klik op Opslaan.

Tags aan een blogpost toevoegen

U kunt tags gebruiken om uw blogposts in te delen op categorie of op onderwerp. U kunt bijvoorbeeld een tag aan alle posts over de zomer toevoegen om de categorie summer te maken. Klanten kunnen op tags klikken om andere blogposts in dezelfde categorie te vinden. Wanneer een klant naar een tag in uw online winkel zoekt, worden overeenkomende blogposts weergegeven in de zoekresultaten.

Tags aan een blogpost toevoegen:

1. Klik op de naam van de blogpost.

2. Voer in het veld Tags de tags in, gescheiden door komma's. U kunt ook bestaande tags selecteren:

Veld **Tags** van blogposts

3. Klik op Opslaan.

De zoekmachinevermelding voor een blogpost bewerken

U kunt de tekst bewerken die in de resultaten van zoekmachines voor een blogpost wordt weergegeven. Gebruik een duidelijke titel en beschrijving om nieuwe klanten te helpen uw online winkel te vinden en ze te overtuigen om op de link te klikken. Meer informatie over optimalisatie voor zoekmachines.

U kunt een voorbeeld van de vermelding van uw blogpost in een zoekmachine weergeven en wijzigingen hierin aanbrengen om nieuwe klanten te helpen uw online winkel te ontdekken.

Stappen:

1. Klik op de naam van de blogpost die u wilt bewerken.

2. Klik in Voorbeeld zoekmachineoverzicht op Website-SEO bewerken:

Website SEO-knop bewerken

1. Voer een beschrijvende titel in het vel Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. U kunt maximaal 55 tekens invoeren voor de titel.

Paginatitel SEO bewerken

1. Voer een beschrijving in voor zoekmachines. Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden gebruikt om nieuwe klanten te helpen uw link te vinden. Neem ook uw bedrijfsnaam op. U kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

Metabeschrijving bewerken

1. In de sectie URL en handle kunt u het webadres bewerken. In de meeste gevallen kunt u het webadres niet wijzigen. Als u wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat u URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.

URL en handle bewerken

1. Klik op Opslaan.

Klik op de knop Opslaan

Het webadres van een blog wijzigen

U kunt het webadres van uw blogpost wijzigen in het gedeelte Voorbeeld van zoekmachineoverzicht. Wanneer u een blogpost maakt, worden automatisch een URL en een handle gegenereerd. U kunt het webadres wijzigen of inkorten, maar in de meeste gevallen kunt u het standaardadres gebruiken.

Stappen:

1. Klik op Website-SEO bewerken om Voorbeeld van zoekmachineoverzicht te openen:

Shopify - blog-SEO bewerken

2. Bewerk in Voorbeeld van zoekmachineoverzicht het veld URL en handle:

3. Als u wilt dat de oude blogpost-URL's klanten doorsturen naar de nieuwe URL, laat u de optie voor omleiding ingeschakeld.