Bestanden naar uw website uploaden

U kunt bestanden uploaden, beheren en verwijderen vanaf de pagina Bestanden in Shopify.

Er zijn een paar redenen om bestanden naar Shopify te uploaden:

• Je wilt een afbeelding toevoegen aan de inhoud van een webpagina, blogpost, productpagina of collectiepagina.

• Je wilt een afbeelding of logo toevoegen om uw thema aan te passen.

• Je wilt aan uw klanten een bestand beschikbaar stellen om te downloaden.

In de meeste gevallen is het eenvoudiger om afbeeldingsbestanden te uploaden op het moment dat je inhoud aan een webpagina, blogpost, productpagina of collectiepagina toevoegt. U kunt afbeeldingen ook rechtstreeks uploaden wanneer u uw thema aan het aanpassen bent.

Nadat u een afbeelding hebt geüpload, kunt u de bijbehorende URL kopiëren vanaf de pagina Bestanden. Als u een bestand beschikbaar wilt stellen om te downloaden, moet u het uploaden op de pagina Bestanden in Shopify en vervolgens een link ernaar toevoegen in de inhoud van een pagina of in de navigatie van uw online winkel.

Bestandsvereisten en bestandstypen

Shopify accepteert de bestandstypen .jpg, .png en .gif voor afbeeldingen en alle veelgebruikte videobestandstypen, zoals .mp4 en .mov. Als u afbeeldingsbestanden van het type .svg uploadt, worden ze geconverteerd naar .png. Het beste bestandstype voor productafbeeldingen, pagina's en blogposts is .jpg. Het beste bestandstype voor logo's, randen en bijsnijdingen is .png.

U kunt geen videobestanden uploaden als u een proeflidmaatschap hebt.

Een bestand dat u uploadt naar Shopify, moet kleiner zijn dan 20 MB.

Een bestand uploaden op de pagina Bestanden

U kunt bestanden uploaden naar Shopify op de pagina Bestanden.

Als u een bestand aan klanten beschikbaar wilt stellen om te downloaden, moet u het uploaden op de pagina Bestanden in Shopify en vervolgens een link ernaar toevoegen in de inhoud van een pagina of in de navigatie van uw online winkel.

Stappen:

1. Klik op Bestanden uploaden.

2. Selecteer één of meer bestanden om te uploaden. Klik op Openen.

Een afbeeldingsbestand naar de inhoud van uw online winkel uploaden

Wanneer u een afbeelding uploadt met behulp van de RTF-editor, wordt deze weergegeven in de pagina-inhoud voor een product- of collectiebeschrijving, webpagina of blogpost. U kunt bijvoorbeeld een logo voor een bepaalde leverancier uploaden naar een productbeschrijving. Wanneer u een afbeelding uploadt met behulp van de richt text editor, kunt u deze beheren op de pagina Bestanden in Shopify.

U kunt ook een eerder geüploade productafbeelding of een eerder geüpload afbeeldingsbestand toevoegen aan de pagina-inhoud.

Stappen:

1. Klik in uw Shopify-beheerder op het product, de collectie, de webpagina of de blogpost waaraan u een afbeelding wilt toevoegen.

2. In de RTF-editor plaatst je de cursor op de locatie in de inhoud waar je wilt dat de afbeelding wordt weergegeven.

3. Klik op Afbeelding invoegen:

Shopify - afbeelding van bestand uploaden

4. Klik op Bestand uploaden.

5. Selecteer de afbeelding en selecteer dan de grootte van de afbeelding.

6. Optioneel: voeg alt-tekst voor de afbeelding toe ten behoeve van SEO.

7. Klik op Afbeelding invoegen om uw afbeelding toe te voegen aan de inhoud op de locatie van de cursor.

Nadat u een afbeelding hebt toegevoegd aan een product- of collectiebeschrijving, webpagina of blog, kunt u de afbeelding verplaatsen naar een andere locatie in de inhoud met behulp van de RTF-editor. U kunt ook de grootte, tekstomloop en uitlijning van een afbeelding wijzigen, de afbeeldings-URL bewerken of alternatieve afbeeldingstekst toevoegen of bewerken. Lees meer over de RTF-editor.

Een bestand zoeken

U kunt zoeken naar een bestand op de pagina Bestanden. U kunt niet alleen zoeken op bestandsnaam, maar ook op een bepaald bestandstype, zoals .jpg of .pdf.

Stappen:

1. Voer in de zoekbalk een volledige of gedeeltelijke bestandsnaam in of voer de bestandsextensie in waarnaar u op zoek bent (bijvoorbeeld .jpg of .pdf). Bestanden die overeenkomen met de zoekopdracht, worden in alfanumerieke volgorde weergegeven.

2. Als u zoekresultaten wilt opslaan, klik u op Deze zoekopdracht opslaan.

Bestanden filteren op grootte

Stappen:

1. Klik op het vervolgkeuzemenu Bestanden filteren.

2. Selecteer MB in het eerste vervolgkeuzemenu.

3. Selecteer groter dan of kleiner dan in het tweede en derde filterveld en voer een waarde in.

4. Klik op Filter toevoegen om alle bestanden weer te geven die overeenkomen met het filter.

De sorteervolgorde van de bestandenlijst wijzigen

Standaard worden de nieuwste bestanden eerst weergegeven en de oudste als laatste.

Als u de sorteervolgorde wilt wijzigen, kunt u uw bestanden sorteren op alfabetische volgorde of op grootte.

Stappen:

1. Kies een sorteeroptie:

- Klik op Bestand om de bestanden in alfabetische volgorde op naam te sorteren, van A tot Z. - Klik op Grootte om de bestanden op grootte te sorteren, van grootste tot kleinste.

1. Als u de sorteervolgorde wilt omkeren, klikt u opnieuw op Bestand of Grootte.

Bestanden bewerken

Als u wijzigingen in een afbeelding of een document wilt aanbrengen, doet u dit in de software waarmee u het document hebt gemaakt en uploadt u het bestand opnieuw.

Een bestand verwijderen

Stappen:

1. Klik op de prullenbak naast het bestand dat u wilt verwijderen.

2. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.