Menu-items in uw online winkel toevoegen, verwijderen of bewerken

Je kunt menu-items toevoegen aan de menu's van je online winkel om zo de navigatie van je winkel op te bouwen. Menu-items zijn links naar producten, collecties, webpagina's, blogposts, beleid of andere websites. Je kunt ook menu-items verwijderen of bewerken.

In de meeste gevallen moet u een item maken voordat u ernaar kunt linken. Je moet bijvoorbeeld een collectie maken voordat u deze aan een menu kunt toevoegen.

Je kunt de navigatie in uw online winkel bekijken en wijzigen vanaf de pagina Navigatie in uw Shopify-beheerder.

Een menu-item toevoegen

Je kunt menu-items toevoegen om te linken naar:

• webpagina's
  • collecties
  • producten
  • blogs of blogposts
  • winkelbeleid
  • externe websites
  • e-maillinks

Stappen:

1. Klik op de pagina Navigatie op de titel van het menu dat u wilt bewerken.

2. Klik op Menu-item toevoegen.

3. Voer een titel in voor het menu-item. Deze titel wordt weergegeven in het menu en kan speciale tekens of emoji bevatten.

4. Klik op het veld Link en selecteer een type link of voer een webadres in van een externe website:

- Startpagina: de startpagina van je online winkel - Collecties: een specifieke collectie of alle collecties - Producten: een specifiek product of alle producten - Pagina: een webpagina in je online winkel - Blogs: een blog in je online winkel - Blogposts: een blogpost in uw online winkel - Beleid: een van de beleidsregels voor uw winkel

Wanneer u een e-maillink maakt, gebruikt u de opmaak mailto:youremail@example.com.

1. Als u een type link hebt geselecteerd, selecteert u een specifieke bestemming. Wanneer u Startpagina selecteert, wordt de bestemming automatisch ingesteld op de startpagina van uw online winkel.

2. Klik op Menu opslaan.

Een menu-item bewerken

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu dat het item bevat.

2. Klik in het gedeelte Menu-items op Bewerken naast de naam van het item.

3. Breng zo nodig wijzigingen aan:

- Als u de naam van het menu-item wilt wijzigen, voert u tekst in het veld Naam in. - Wilt u de bestemming van het menu-item te wijzigen, dan klikt u op x in het veld Link en typt of selecteert u een nieuwe bestemming.

1. Klik op Wijzigingen toepassen.

2. Klik op Menu opslaan.

De weergavevolgorde van menu-items wijzigen

Je kunt de weergavevolgorde van menu-items wijzigen op de pagina Navigatie. De menu-items worden in uw online winkel weergegeven in de volgorde die u hebt opgegeven.

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu waarvan u de weergavevolgorde wilt wijzigen.

2. Klik op het handgreeppictogram naast het menu-item, houd vast, en sleep het menu-item naar een andere positie:

Menu-items met gemarkeerd handgreeppictogram

3. Klik op Menu opslaan.

Een menu-item verwijderen

Je kunt een menu-item verwijderen om het uit de navigatie van uw online winkel te verwijderen. Wanneer u een menu-item verwijdert waaraan een vervolgkeuzemenu hangt met geneste menu-items, worden de geneste menu-items ook verwijderd. En het vervolgkeuzemenu wordt uit de navigatie van uw online winkel verwijderd.

Stappen:

1. Klik op de titel van het menu waarvan u de weergavevolgorde wilt wijzigen.

2. Klik op de prullenbak naast het menu-item dat u wilt verwijderen.

3. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.