URL-omleidingen

URL-omleidingen kunnen worden gebruikt om verkeer van de ene naar de andere webpagina om te leiden. Wanneer u een URL in uw Shopify-winkel wijzigt, kunt u een URL-omleiding maken om ervoor te zorgen dat uw klanten nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Als u bijvoorbeeld een product verwijdert, kunt u een URL-omleiding instellen, zodat klanten die de URL voor dat product invoeren, worden omgeleid naar een vergelijkbaar product in uw winkel.

Een URL-omleiding maken

Stappen:

1. Ga in de Shopify-beheerder naar Online winkel > Navigatie.

2. Klik op URL-omleidingen:

Pagina URL-omleidingen

3. Klik op URL-omleiding toevoegen.

4. Voer in Omleiding van de oude URL in waar vandaan u bezoekers wilt omleiden. Alleen verbroken URL's moeten worden omgeleid. Als de oude URL nog steeds een webpagina laadt, werkt de URL-omleiding niet.

1. Voer bij Omleiden naar de nieuwe URL in waarnaar u bezoekers wilt omleiden. Als u bezoekers naar de startpagina van uw winkel wilt omleiden, voert u een / in.
  1. Klik op Toevoegen.

Uw URL-omleidingen beheren

U kunt uw lijst met URL-omleidingen op de volgende manieren beheren:

• URL-omleidingen filteren op datum
  • URL-omleidingen bewerken
  • URL-omleidingen exporteren
  • Uw URL-omleidingen importeren
  • URL-omleidingen afzonderlijk verwijderen
  • Veel URL-omleidingen in één keer verwijderen

URL-omleidingen filteren op datum

Stappen:

1. Klik op Filter.
  2. Klik in het vervolgkeuzemenu op Selecteer een filter. Klik vervolgens op Datum toegevoegd.
  3. Klik op Selecteer een waarde en selecteer of u vóór of na een datum wilt zoeken.
  4. Voer de datum in.
  5. Klik op Filter toevoegen.

URL-omleidingen bewerken

Stappen:

1. Klik op de URL-omleiding die u wilt bewerken.
  2. Voer de wijzigingen in.
  3. Klik op Omleiding opslaan.

URL-omleidingen exporteren

Stappen:

1. Klik op Exporteren.
  2. Kies de omleidingen die je wilt exporteren.
  3. Selecteer welk type CSV-bestand u wilt exporteren.
  4. Klik op Items exporteren.

Uw URL-omleidingen importeren

Uw bestaande URL-omleidingen importeren:

1. Klik op Importeren.
  2. Klik op Bestand kiezen en selecteer een CSV-bestand.
  3. Klik op Bestand uploaden.
  4. Bekijk de import.
  5. Klik op Omleidingen importeren.

URL-omleidingen afzonderlijk verwijderen

Stappen:

1. Klik op de URL-omleiding die u wilt verwijderen.
  2. Klik op Acties.
  3. Klik op Geselecteerde omleidingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Veel URL-omleidingen in één keer verwijderen

U kunt meerdere URL-omleidingen tegelijk verwijderen met de knop Acties. Lees meer over het gebruik van bulkacties.