URL-omleidingen

URL-omleidingen kunnen worden gebruikt om verkeer van de ene naar de andere webpagina om te leiden. Wanneer je een URL in je Shopify-winkel wijzigt, kun je een URL-omleiding maken om ervoor te zorgen dat je klanten nog steeds kunnen vinden wat ze zoeken.

Als je bijvoorbeeld een product verwijdert, kun je een URL-omleiding instellen, zodat klanten die de URL voor dat product invoeren, worden omgeleid naar een vergelijkbaar product in je winkel.

Een URL-omleiding maken

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Online winkel > Navigatie.

2. Klik op URL-omleidingen.

3. Klik op URL-omleiding toevoegen.

4. Voer in Omleiding van de oude URL in waar vandaan je bezoekers wilt omleiden. Alleen verbroken URL's moeten worden omgeleid. Als de oude URL nog steeds een webpagina laadt, werkt de URL-omleiding niet.

1. Voer bij Omleiden naar de nieuwe URL in waarnaar je bezoekers wilt omleiden. Als je bezoekers naar de homepage van je winkel wilt omleiden, voer een / in.
  1. Klik op Toevoegen.

Je URL-omleidingen beheren

Je kunt je lijst met URL-omleidingen op de volgende manieren beheren:

• URL-omleidingen filteren op datum
  • URL-omleidingen bewerken
  • URL-omleidingen exporteren
  • Je URL-omleidingen importeren
  • URL-omleidingen afzonderlijk verwijderen
  • Veel URL-omleidingen in één keer verwijderen

URL-omleidingen filteren op datum

Stappen:

1. Klik op Filter.
  2. Klik in het vervolgkeuzemenu op Selecteer een filter. Klik vervolgens op Datum toegevoegd.
  3. Klik op Selecteer een waarde en selecteer of je vóór of na een datum wilt zoeken.
  4. Voer de datum in.
  5. Klik op Filter toevoegen.

URL-omleidingen bewerken

Stappen:

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt bewerken.
  2. Voer de wijzigingen in.
  3. Klik op Omleiding opslaan.

URL-omleidingen exporteren

Stappen:

1. Klik op Exporteren.
  2. Kies de omleidingen die je wilt exporteren.
  3. Selecteer welk type CSV-bestand je wilt exporteren.
  4. Klik op Items exporteren.

Je URL-omleidingen importeren

Je bestaande URL-omleidingen importeren:

1. Klik op Importeren.
  2. Klik op Bestand kiezen en selecteer een CSV-bestand.
  3. Klik op Bestand uploaden.
  4. Bekijk de import.
  5. Klik op Omleidingen importeren.

URL-omleidingen afzonderlijk verwijderen

Stappen:

1. Klik op de URL-omleiding die je wilt verwijderen.
  2. Klik op Acties.
  3. Klik op Geselecteerde omleidingen verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om dit te bevestigen.

Veel URL-omleidingen in één keer verwijderen

Je kunt meerdere URL-omleidingen tegelijk verwijderen met de knop Acties. Lees meer over het gebruik van bulkacties.