Pagina's

Als u een online Shopify-winkel hebt, kunt u webpagina's maken in uw Shopify-beheerder. Webpagina's bevatten informatie die zelden verandert of waar klanten vaak naar kijken, zoals een pagina 'Over ons' of een pagina 'Contact met ons opnemen'.

Je kunt ook een blog toevoegen aan je online winkel wanneer je inhoud hebt die je regelmatig bijwerkt of als je klanten wilt aansporen feedback te geven.

Een nieuwe webpagina aan je online winkel toevoegen

Stappen:

1. Typ in de webpagina-editor een titel en inhoud in de tekstvakken.

Gebruik een titel die je webpagina duidelijk beschrijft. De titel van de webpagina wordt weergegeven op de tab of de titelbalk van browsers. Ook wordt hij gebruikt als de titel in resultaten van zoekmachines. Meer informatie over SEO voor websites.

2. In het veld Zichtbaarheid kunt je kiezen of je wilt dat je webpagina wordt gepubliceerd of niet. Je nieuwe webpagina wordt standaard zichtbaar wanneer je op Opslaan klikt. Selecteer de optie Verborgen als je wilt dat je nieuwe webpagina wordt verborgen in je online winkel of klik op Een specifieke publicatiedatum instellen om te bepalen wanneer je webpagina wordt gepubliceerd:

Shopify - pagina's maken

3. Klik op Opslaan.

4. Optioneel: wanneer u een gepubliceerde webpagina in de navigatie van uw online winkel wilt weergeven, voegt u een link naar de pagina toe in een menu.

Inhoud aan een webpagina toevoegen

De tekst in het veld Inhoud van de rich text editor wordt precies weergegeven in de stijl die ook online wordt gebruikt. Je kunt de tekst opmaken en de tekstkleur wijzigen door opties te kiezen in de rich text editor. Je kunt ook de volgende onderdelen in een webpagina opnemen:

• links
  • tabellen
  • afbeeldingen
  • video's

Meer informatie over de rich text editor.

Als u de HTML-code voor de pagina wilt bewerken, klikt u op de knop HTML weergeven om de HTML te bekijken en wijzigingen aan te brengen:

Shopify - pagina-editor html weergeven

Vergeet niet op Opslaan te klikken wanneer u een wijziging aanbrengt in de inhoud van de webpagina en u de wijziging wilt behouden.

Je kunt een link naar een webpagina toevoegen om klanten om te leiden naar een andere webpagina in je online winkel of elders op internet.

Stappen:

1. Voer in het veld Inhoud de tekst in die u wilt omzetten naar een link:

Shopify - paginalink

2. Markeer de tekst voor de link en klik op de knop Link invoegen:

Shopify - paginalink invoegen

3. Voer een webadres in het veld Linken naar in. Voer een beschrijvende linktitel in ter ondersteuning van zoekmachineoptimalisatie en toegankelijkheid.

4. Klik op Opslaan.

Een Google-kaart aan een webpagina toevoegen

Je kunt een Google-kaart voor een adres toevoegen aan een webpagina in je online winkel. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een kaart toe te voegen aan je pagina Over ons om de locatie van je winkel op de kaart te laten zien:

1. Voer in Google Maps het adres van uw winkel in.

2. Klik op het pictogram Delen om opties voor delen te openen.

3. Klik op Kaart insluiten om je insluitcode te maken:

Shopify - Google-kaart op pagina opnemen

4. Kies de gewenste kaartgrootte en kopieer de code vervolgens in het tekstvak. De code begint met <iframe src= en is een tag geschreven in HTML, die de kaart insluit.

1. Klik op de titel van de webpagina waarop je je kaart wilt weergeven.

2. Klik op de werkbalk Inhoud op de knop HTML weergeven om de HTML-code voor je webpagina te bekijken:

Shopify - html-werkbalk weergeven

3. Plak de code die u vanuit Google Maps hebt gekopieerd in het vak Inhoud. Je kunt de kaart onderaan je webpagina insluiten door de code achter bestaande inhoud of elders op je webpagina te plakken.

4. Klik op Editor weergeven om vanuit de HTML-viewer terug te schakelen naar de webpagina-editor en een voorbeeld van je kaart te bekijken.

5. Klik op Opslaan.

Een webpagina bewerken

U kunt een webpagina in Shopify bewerken als u typefouten wilt corrigeren, nieuwe informatie wilt toevoegen of inhoud wilt wijzigen.

Stappen:

1. Klik op de titel van de webpagina die u wilt bewerken.

2. Breng uw wijzigingen aan in bestaande inhoud of instellingen van de webpagina.

3. Klik op Opslaan. Bezoek de webpagina in je online winkel om te controleren of de wijzigingen worden weergegeven. Mogelijk moet je de browser opnieuw laden om opgeslagen wijzigingen te bekijken.

De zoekmachinevermelding voor een webpagina bewerken

Je kunt de manier wijzigen waarop uw webpagina wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines om klanten te helpen uw webpagina te vinden en ze aan te moedigen op de link te klikken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de webpagina die u wilt bewerken.

2. Klik in Voorbeeld zoekmachineoverzicht op Website-SEO bewerken:

Website SEO-knop bewerken

1. Voer een beschrijvende titel in het vel Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 55 tekens invoeren voor de titel.

Paginatitel SEO bewerken

1. Voer een beschrijving in voor zoekmachines. Zorg ervoor dat u relevante zoekwoorden gebruikt om nieuwe klanten te helpen uw link te vinden. Neem ook uw bedrijfsnaam op. U kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

Metabeschrijving bewerken

1. In de sectie JeRL en handle kunt u het webadres bewerken. In de meeste gevallen kunt u het webadres niet wijzigen. Als u wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat u JeRL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De JeRL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.

URL en handle bewerken

1. Klik op Opslaan.

Klik op de knop Opslaan

Een webpagina verwijderen

Stappen:

1. Klik op de knop Pagina verwijderen op de webpagina die je wilt verwijderen.

2. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Klik op Verwijderen.

3. Als ergens in de navigatie van uw winkel een link staat naar de webpagina die u hebt verwijderd, verwijdert u de link.

Je kunt ook Bulkacties gebruiken om meer dan één pagina tegelijk te verwijderen.

Webpagina's in bulk publiceren of de publicatie ongedaan maken

Je kunt via het vervolgkeuzemenu Acties van Shopify eenvoudig regelen welke webpagina's in je online winkel worden gepubliceerd. Hiermee kunt je veel webpagina's tegelijkertijd publiceren of de publicatie ervan ongedaan maken. Dit is handig als je vanaf een ander e-commerceplatform of andere website naar Shopify overstapt of als je een reeks vooraf geschreven documenten wilt uploaden.

Webpagina's in bulk publiceren

Stappen:

1. Vink het selectievakje aan naast elke webpagina die u wilt publiceren.

2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteer vervolgens Geselecteerde pagina's publiceren. U zou nu die webpagina's in uw online winkel moeten kunnen zien.

3. Voeg in een menu een link toe naar je nieuwe webpagina's, zodat klanten ze kunnen vinden.

De publicatie van webpagina's in bulk ongedaan maken

Stappen:

1. Vink het selectievakje aan naast elke webpagina waarvan u de publicatie in uw winkel ongedaan wilt maken.

2. Klik op het vervolgkeuzemenu Acties en selecteer vervolgens Publicatie van geselecteerde pagina's ongedaan maken.

3. Verwijder links naar je webpagina's uit menu's.