Pagina's

Als je een webshop van Shopify hebt, kun je pagina's aanmaken in het Shopify-beheercentrum. Pagina's bevatten informatie die zelden verandert of waar klanten vaak naar kijken, zoals een pagina 'Over ons' of een pagina 'Contact'. Hier vind je meer informatie over wat je op je pagina 'Over ons' zou kunnen opnemen.

Je kunt ook een blog toevoegen aan je webshop om je klanten op de hoogte te houden over je bedrijf en producten.

Een nieuwe pagina aan je webshop toevoegen

Content aan een pagina toevoegen

De tekst in het veld Content van de RTF-editor wordt precies weergegeven in de stijl die ook voor je winkel wordt gebruikt. Je kunt de tekst opmaken en de tekstkleur wijzigen door opties te kiezen in de RTF-editor. Je kunt ook de volgende onderdelen op een pagina opnemen:

• links
  • tabellen
  • afbeeldingen
  • video's

Lees meer over de RTF-editor.

Als je de HTML-code voor de pagina wilt bewerken, klik op de knop HTML weergeven om de HTML te bekijken en wijzigingen aan te brengen:

Shopify - pagina-editor html weergeven

Je kunt een link naar een pagina toevoegen om klanten om te leiden naar een andere pagina in je webshop of elders op internet.

Stappen:

1. Voer in het veld Content de tekst in die je wilt omzetten naar een link.
  2. Markeer de tekst voor de link en klik vervolgens op de knop Link invoegen:

Shopify - insert page link
3. Voer een webadres in het veld Linken naar in. Voer een beschrijvende linktitel in ter ondersteuning van zoekmachineoptimalisatie en toegankelijkheid. 4. Klik op Opslaan.

Een Google-kaart aan een pagina toevoegen

Je kunt een Google-kaart aan een pagina in je webshop toevoegen voor het adres. Het is bijvoorbeeld een goed idee om een kaart toe te voegen aan je pagina Over ons om de locatie van je winkel op de kaart te laten zien:

1. Voer in Google Maps het adres van je winkel in.
  2. Klik op het pictogram Delen om opties voor delen te openen.
  3. Klik op Kaart insluiten om je invoegcode te maken.
  4. Kies de gewenste kaartgrootte en kopieer de code vervolgens in het tekstvak. De code begint met <iframe src= en is een tag geschreven in HTML, die de kaart insluit.
  1. Klik op de titel van de pagina waarop je je kaart wilt weergeven.
  2. Klik op de werkbalk Content op de knop HTML weergeven om de HTML-code voor je pagina te bekijken:
    Shopify - show html toolbar
  3. Plak de code die je vanuit Google Maps hebt gekopieerd in het vak Content. Je kunt de kaart onder aan je pagina insluiten door de code achter bestaande content of elders op je pagina te plakken.
  4. Klik op Editor weergeven om vanuit de HTML-viewer terug te schakelen naar de pagina-editor en een voorbeeld van je kaart te bekijken.
  5. Klik op Opslaan.

Automatisch content genereren voor een pagina

Met Shopify Magic kun je automatisch een titel en content voor je pagina genereren. Amerikaans-Engels is de standaardvariant voor contentsuggesties. Kunstmatige intelligentie (AI) maakt gebruik van taalgegevens die grotendeels afkomstig zijn uit Noord-Amerikaanse bronnen. Gegenereerde content kan mogelijk woorden en uitdrukkingen bevatten die typerend zijn voor die regio. Je kunt elk onderdeel van de contentsuggesties aanpassen aan de verwachtingen van je klanten.

Shopify Magic genereert alleen de tekst voor je pagina's. Alle andere interactieve elementen kunnen handmatig worden toegevoegd. Als je bijvoorbeeld een contactpagina aanmaakt, moet je mogelijk aangepaste code gebruiken om een functioneel contactformulier te maken.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Pagina's.
  2. Klik op Pagina toevoegen.
  3. Doe een van de volgende dingen:

• Genereer als volgt een titel voor je pagina: klik in het veld Titel op het pictogram Tekst genereren en maak een beschrijving van de inhoud van je pagina.
    • Content voor je pagina genereer je als volgt: in de RTF-editor van de sectie Content klik je op het pictogram Tekst genereren. Hierna voer je de volgende stappen uit:
      1. Geef een beschrijving van het onderwerp van de pagina.
      2. Optioneel: selecteer een andere toon in de vervolgkeuzelijst Toon. Hier vind je meer informatie over een gesprekstoon kiezen.
      3. Optioneel: Klik op het pictogram Speciale instructies en schrijf eventuele aanvullende instructies die je wil toevoegen in het veld Speciale instructies. Zie Speciale instructies gebruiken voor informatie over de soorten instructies die je kunt geven.
  4. Klik op Genereren.

5. Optioneel: Doe een van de volgende dingen:

• Klik op Opnieuw genereren om de verschillende resultaten te bekijken.
    • Selecteer een andere toon of pas je prompt aan en klik vervolgens op Opnieuw genereren.
  6. Klik op Behouden als je de voorgestelde content aan je pagina wilt toevoegen.

7. Optioneel: Je kunt de gegenereerde content bewerken en qua opmaak aan je merk aanpassen.

8. Klik op Opslaan.

Nadat je content voor een pagina hebt gegenereerd, voltooi je de resterende stappen om een nieuwe pagina toe te voegen en deze naar je webshop te publiceren.

Een pagina bewerken

Als je typfouten wilt corrigeren, nieuwe informatie wilt toevoegen of wijzigingen wilt aanbrengen in de content, kun je een pagina bewerken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de pagina.
  2. Breng je wijzigingen aan in bestaande content of instellingen van de pagina.
  3. Klik op Opslaan. Bezoek de pagina in je webshop om te controleren of de wijzigingen worden weergegeven. Mogelijk moet je de browser opnieuw laden om opgeslagen wijzigingen te bekijken.

De zoekmachinevermelding voor een pagina bewerken

Je kunt de manier wijzigen waarop je pagina wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines om klanten te helpen je pagina te vinden en ze aan te moedigen op de link te klikken.

Stappen:

1. Klik op de titel van de pagina.

2. Klik in de sectie Vermelding zoekmachine op Bewerken.

3. Voer een beschrijvende titel in het veld Paginatitel in. Deze titel wordt weergegeven als een link in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 70 tekens in de titel invoeren.

4. Voer een metabeschrijving in voor de zoekmachinevermelding. Gebruik relevante trefwoorden voor het product om nieuwe klanten te helpen de link te vinden. Je kunt ook je bedrijfsnaam opnemen. Je kunt maximaal 320 tekens invoeren in de beschrijving.

1. In de sectie URL en handle kun je het webadres bewerken. In de meeste gevallen kun je het webadres niet wijzigen. Als je wijzigingen aanbrengt, zorg er dan voor dat je URL-omleidingen instelt vanaf het oude webadres. De URL mag geen spaties bevatten. Handles worden gebruikt bij het ontwerpen van thema's.
  2. Klik op Opslaan.

Een pagina verwijderen

1. Klik op de titel van de pagina die je wilt verwijderen.
  2. Klik op de pagina Verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen.

Als je een pagina verwijdert die je in de navigatie van je winkel gebruikt, wordt ook de bijbehorende menuoptie verwijderd. Als je bijvoorbeeld een pagina Vragen groothandel verwijdert die je in een menuoptie Groothandel gebruikt, dan worden beide verwijderd.

Je kunt ook Bulkacties gebruiken om meer dan één pagina tegelijk te verwijderen.

Pagina's in bulk publiceren of de publicatie ongedaan maken

Je kunt de publicatie-instellingen voor meerdere pagina's in je webshop tegelijkertijd bijwerken met behulp van de vervolgkeuzelijst Acties.

Pagina's in bulk publiceren

1. Vink het selectievakje aan naast elke pagina die je wilt publiceren.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Geselecteerde pagina's zichtbaar maken.
  3. Optioneel: Voeg een link naar de pagina toe in een menu wanneer je een gepubliceerde pagina in de navigatie van je webshop wilt weergeven.

De publicatie van pagina's in bulk ongedaan maken

1. Vink het selectievakje aan naast elke pagina waarvan je de publicatie in je webshop ongedaan wilt maken.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst Acties en selecteer Geselecteerde pagina's verbergen.
  3. Verwijder links naar de niet-gepubliceerde pagina's uit de navigatie van je webshop.