Praktische tips voor het gebruik van het Pinterest-verkoopkanaal

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om nieuwe klanten te helpen uw productpinnen te ontdekken. U kunt uw productpinnen verzamelen op Pinterest-borden. U kunt klanten ook helpen uw producten te ontdekken door trefwoorden in uw producttitels en -beschrijvingen te gebruiken om uw productpinnen te optimaliseren voor de Pinterest-zoekfunctie, en door uw doelgroep op Pinterest op te bouwen door contact te leggen met andere Pinterest-gebruikers.

In het Pinterest-helpcentrum vindt u meer informatie over praktische tips voor bedrijven op Pinterest.

Uw productpinnen verzamelen op Pinterest-borden

Wanneer u producten beschikbaar stelt voor het Pinterest-verkoopkanaal, worden ze automatisch als productpinnen gesynchroniseerd met Pinterest. Om de kans te vergroten dat klanten uw producten op Pinterest vinden, kunt u uw productpinnen verzamelen op Pinterest-borden.

Trefwoorden in uw producttitels en -beschrijvingen gebruiken

Pinterest is niet alleen een platform voor sociale media, maar ook een zoekmachine. Pinterest-gebruikers passen aan welke pinnen ze in hun feed zien door te kiezen uit categorieën die hen interesseren, en kunnen ook zoeken naar pinnen die verband houden met hun interesses. Pinterest toont pinnen die relevant zijn voor gebruikersinteresses op basis van details in de pin en het aantal keren dat de pin is gedeeld.

Maak het klanten gemakkelijker uw producten op Pinterest te ontdekken door trefwoorden toe te voegen aan uw producttitels en -beschrijvingen. Probeer trefwoorden toe te voegen die aan de volgende productattributen zijn gerelateerd:

• materiaal
  • kleur
  • patroon
  • merk

Zelfs de bestandsnamen van uw afbeeldingen kunnen van invloed zijn op de positie van uw pinnen in zoekresultaten. Als u op Pinterest naar vergelijkbare producten zoekt, kunt u ideeën opdoen over welke trefwoorden het beste kunnen werken om Pinterest-gebruikers te helpen uw productpinnen te vinden.

Uw doelgroep opbouwen op Pinterest

Als u uw Pinterest-community opbouwt en gebruikers aanmoedigt uw pinnen te delen, zal de positie van uw pinnen in zoekresultaten op Pinterest verbeteren. U kunt de betrokkenheid met uw pinnen op een aantal manieren vergroten:

• Voeg een oproep tot actie toe aan de beschrijving van een pin, zoals 'Deel deze pin!'
  • Pin blogposts of andere inhoud uit uw Shopify-online winkel.
  • Deel pinnen van andere Pinterest-gebruikers op Pinterest die gerelateerd zijn aan uw merk.

In het Shopify-blog vindt u meer informatie over het opbouwen van uw Pinterest-doelgroep.

Producttypen kiezen die verkopen op Pinterest

Bepaalde producttypen verkopen beter op Pinterest, en als u uw doelgroep kent, kunt u producten kiezen die Pinterest-gebruikers aantrekkelijk zullen vinden. De best verkopende producttypen voor het Pinterest-verkoopkanaal zijn (van populairst naar minder populair):

• Mode en kleding
  • Cadeaus en verzamelobjecten
  • Kantoorbenodigdheden
  • Huishoudartikelen en meubels
  • Kunst en fotografie

Promoten op Pinterest

U kunt uw producten promoten op Pinterest met behulp van Promoted Pins. Als u hulp nodig hebt met promoten op Pinterest, neemt u contact op met het Pinterest-helpcentrum.

Als u een merchant bent die in USD verkoopt en een Amerikaanse creditcard gebruikt, kunt u op Pinterest adverteren met Promoted Pins. Promoted Pins worden bovenaan zoekresultaten en de feeds van uw doelgroep weergegeven. U kunt Promoted Pins maken met de Pinterest Ads Manager. In het Pinterest-helpcentrum vindt u meer informatie over Promoted Pins.