Groothandelsklanten aanmaken

Maak een groothandelsklant aan door hem toe te wijzen aan een prijslijst. Zodra je dat hebt gedaan, kunt u namens hem bestellingen maken. Als u wilt dat de klant zich aanmeldt bij uw groothandel en zijn eigen bestellingen maakt, moet je hem uitnodigen om een groothandelsaccount te maken. U kunt klanten ook toestaan zich te registreren voor hun eigen groothandelsaccount.

Voordat u begint

Zorg ervoor dat u over het volgende beschikt:

• Een groothandelsprijslijst waaraan een tag is gekoppeld.
  • Een klant. Deze klant moet een e-mailadres aan zijn account hebben gekoppeld. Een e-mailadres is nodig als u wilt dat uw klant zich aanmeldt bij uw groothandel. Het is ook nodig als u hem facturen of meldingen over bestellingsupdates wilt verzenden via het groothandelskanaal.

Stap 1: Klanten toewijzen aan een prijslijst

1. Klik in de Shopify-beheerder op Klanten.
  2. Klik op de naam van de klant die u wilt uitnodigen voor uw groothandel.
  3. Kies op de pagina met klantgegevens de tag die u aan een van uw groothandelsprijslijsten hebt gekoppeld:
    Schermafbeelding van het gedeelte Tags.
  4. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent.

Als uw klant zich niet hoeft aan te melden bij uw groothandel, slaat u de volgende stap over. U kunt nu groothandelsbestellingen maken voor uw klant.

Als u klant zich moet aanmelden bij uw groothandel, heeft hij een groothandelsaccount nodig. Ga naar de volgende stap om hem uit te nodigen om dit account te maken. Als u klant een groothandelsaccount heeft, heeft hij nu toegang tot deze prijslijst wanneer hij zich aanmeldt bij uw groothandel.

Stap 2: Groothandelsklanten uitnodigen voor uw groothandel

Als u klanten wilt uitnodigen voor uw groothandel, moet u hen een uitnodigingslink sturen. Elke uitnodigingslink wordt gegenereerd voor een bepaalde klant. Deze links kunnen niet worden gedeeld of hergebruikt.

De gemakkelijkste manier om uitnodigingslinks te verzenden, is de e-mailuitnodiger te gebruiken die in de groothandel is ingebouwd. Als u meer aangepaste e-mails wilt verzenden, kunt u de links exporteren naar een CSV-bestand en importeren in een extern e-mailsysteem. Beide opties zijn beschikbaar als bulkacties op de pagina Groothandel > Klanten.

Ga als volgt te werk om een groothandelsklant uit te nodigen voor uw groothandel:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Groothandel.
  2. Klik op Klanten.
  3. Klik op het selectievakje naast de naam van de klant die je wilt uitnodigen.
  4. Kies een van de volgende acties: - Als u een uitnodigingsmail wilt verzenden, klikt u op Bulkacties en selecteert u Uitnodiging verzenden:
    Schermafbeelding van het vervolgkeuzemenu Bulkacties.
    • Als u de uitnodigingslink naar een CSV-bestand wilt exporteren, klikt u op Bulkacties en selecteert u Jeitnodigingskoppeling exporteren.

Nadat u een klant hebt uitgenodigd, wordt zijn status gewijzigd in Jeitgenodigd en wordt hij weergegeven op het tabblad Jeitgenodigd op de pagina Klanten.

Nadat uw klant zijn account heeft gemaakt, wordt zijn status gewijzigd in Ingeschakeld en wordt hij weergegeven op het tabblad Ingeschakeld op de pagina Klanten.

Volgende stappen

U kunt voorkomen dat er belastingen in rekening worden gebracht bij uw groothandelsklanten door hen als Vrijgesteld van belasting in te stellen op hun klantpagina in de Shopify-beheerder.