Klanten aanmaken

Maak een groothandelsklant aan door hem toe te wijzen aan een prijslijst. Zodra je dat hebt gedaan, kun je namens hem bestellingen maken. Als je wilt dat de klant zich aanmeldt bij je groothandel en zijn eigen bestellingen maakt, moet je hem uitnodigen om een groothandelsaccount te maken. Je kunt klanten ook toestaan zich aan te melden voor hun eigen groothandelsaccount.

Voordat je begint

Zorg ervoor dat je over het volgende beschikt:

• Een groothandelsprijslijst waaraan een tag is gekoppeld.
  • Een klant. Deze klant moet een e-mailadres aan zijn of haar account hebben gekoppeld. Een e-mailadres is nodig als je wilt dat je klant inlogt bij je groothandel. Het is ook nodig als je hem of haar facturen of meldingen over bestellingsupdates wilt verzenden via het groothandelskanaal.

Stap 1: Klanten toewijzen aan een prijslijst

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Klanten.
  2. Klik op de naam van de klant die je wilt uitnodigen voor je groothandel.
  3. Kies op de pagina met klantgegevens de tag die je aan een van je groothandelsprijslijsten hebt gekoppeld.
  4. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Sla de volgende stap over als je klant niet in hoeft te loggen bij je groothandel. Je kunt nu groothandelsbestellingen maken voor je klant.

Als je klant zich moet aanmelden bij je groothandel, heeft hij/zij een groothandelsaccount nodig. Ga naar de volgende stap om hem/haar uit te nodigen om dit account te maken. Als je klant een groothandelsaccount heeft, heeft hij/zij nu toegang tot deze prijslijst wanneer hij/zij zich aanmeldt bij je groothandel.

Stap 2: Groothandelsklanten uitnodigen voor je groothandel

Als je klanten wilt uitnodigen voor je groothandel, moet je hen een uitnodigingslink sturen. Elke uitnodigingslink wordt gegenereerd voor een bepaalde klant. Deze links kunnen niet worden gedeeld of hergebruikt.

De gemakkelijkste manier om uitnodigingslinks te verzenden, is de e-mailuitnodiger te gebruiken die in de groothandel is ingebouwd. Als je meer aangepaste e-mails wilt verzenden, kun je de links exporteren naar een CSV-bestand en importeren in een extern e-mailsysteem. Beide opties zijn beschikbaar als bulkacties op de pagina Groothandel > Klanten.

Ga als volgt te werk om een groothandelsklant uit te nodigen voor je groothandel:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Wholesale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Klanten.

5. Klik op het selectievakje naast de naam van de klant die je wilt uitnodigen.

6. Kies een van de volgende acties:

• Als je een uitnodigingsmail wilt verzenden, klik op Bulkacties en selecteer Uitnodiging verzenden.
    • Als je de uitnodigingslink naar een CSV-bestand wilt exporteren, klik op Bulkacties en selecteer Uitnodigingskoppeling exporteren.

Nadat je een klant hebt uitgenodigd, wordt diens status gewijzigd in Uitgenodigd en wordt je klant weergegeven op het tabblad Uitgenodigd op de pagina Klanten.

Nadat je klant zijn/haar account heeft gemaakt, wordt zijn/haar status gewijzigd in Ingeschakeld en wordt hij/zij weergegeven op het tabblad Ingeschakeld op de pagina Klanten.

Volgende stappen

Je kunt voorkomen dat er belastingen in rekening worden gebracht bij je groothandelsklanten door hen als Vrijgesteld van belasting in te stellen op hun klantpagina in het Shopify-beheercentrum.