Aan de slag met je groothandel

Deze zelfstudie leidt u door het instellen van een groothandel en het maken van een account zodat u zich erbij kunt aanmelden. Er wordt ook beschreven hoe u prijslijsten en groothandelsaccounts kunt maken en hoe u zich als klant bij de groothandel kunt aanmelden.

Les 1: Jew groothandel maken en u aanmelden

1. Voeg het groothandelskanaal toe aan de Shopify-beheerder. Uw groothandel wordt automatisch gemaakt wanneer het kanaal wordt toegevoegd. Deze is beveiligd met een wachtwoord. In tegenstelling tot bij de online winkel kan zelfs de eigenaar van het Shopify-account zich er niet bij aanmelden zonder een groothandelsaccount. Een groothandelsaccount is niet hetzelfde als een online winkelaccount. Een klant kan zich niet aanmelden bij uw groothandel met zijn gebruikersnaam en wachtwoord voor de online winkel.

2. Maak een klantaccount en zorg ervoor dat u de volgende stappen uitvoert:

1. Voeg een geldig e-mailadres toe voor de klant. Je stuurt een uitnodiging voor het groothandelsaccount naar dit e-mailadres. Later, wanneer u bestellingen voor deze klant verwerkt, kunt u dit e-mailadres gebruiken om hem facturen te sturen.
    2. Maak een tag en voeg deze aan uw klant toe:
      Klant die is getagd met de tag VIP.
      In een latere stap voegt u deze zelfde tag aan een prijslijst toe.
  3. Maak een prijslijst.

1. Klik in het groothandelskanaal op Prijslijst en vervolgens op Prijslijst maken.
    2. Voer een titel voor de prijslijst in.
    3. Klik op Tags toevoegen en voeg de tag die u eerder hebt gemaakt aan de prijslijst toe. Deze tag koppelt een klant aan de prijslijst:
      Prijslijst die is getagd met dezelfde VIP-tag.
    4. Klik op Alle producten afprijzen en voer een percentage in waarmee alle producten moeten worden afgeprijsd.
    5. Klik op Opslaan. Je klant is nu aan de prijslijst toegewezen.
  4. Als u wilt dat uw groothandelsklanten zich kunnen aanmelden bij uw groothandel om hun eigen bestellingen te maken, moet u hen uitnodigen.

1. Klik in het groothandelskanaal op Klanten.
    2. Selecteer je klantaccount in de tabel.
    3. Klik op Bulkacties en selecteer vervolgens Uitnodiging verzenden in de vervolgkeuzelijst.

U ontvangt een e-mailuitnodiging voor de groothandel.

Les 2: U als klant aanmelden bij de groothandel en een testbestelling verzenden

1. Open in je e-mailaccount de e-mail van de groothandel. Volg de instructies om een account te maken en meld je aan. Wanneer je zich aanmeldt bij je groothandel, hebt je toegang tot al je producten. Elk product in je groothandel wordt je aangeboden met het kortingspercentage dat je hebt opgegeven.

2. Terwijl u bent aangemeld bij uw groothandel, maakt u een testbestelling en verzendt u deze. Bij deze zelfstudie kunnen uw groothandelsklanten alleen bestellingen verzenden.

Les 3: De groothandelsconceptbestelling controleren in de Shopify-beheerder

1. Open de conceptbestelling in Concepten.
  2. Klik op Voorraad reserveren om de artikelen die in de conceptbestelling worden vermeld, tijdelijk te reserveren. Bij een conceptbestelling moet er meestal heen en weer worden gecommuniceerd tussen u en uw klant. Reserveer de voorraad om ervoor te zorgen dat de producten beschikbaar zijn wanneer uw klant klaar is om de daadwerkelijke aankoop te doen:
    Schermafbeelding van de pagina Prijslijst maken
  3. Klik op Verzending toevoegen en voer de groothandelsverzendkosten in. Als je geen waarde opgeeft voor de verzending, worden standaard de verzendopties van je online winkel aangeboden aan je groothandelsklanten wanneer ze hun factuur controleren.
  4. Klik op Opslaan.

Les 4: De factuur naar de testklant sturen

Nadat u en je klant tot een overeenkomst zijn gekomen over de aankoop, moet u hem een factuur sturen.

Ga als volgt te werk om een klant een groothandelsfactuur te sturen:

1. Open de testbestelling in Concepten.
  2. Klik op Factuur e-mailen.
  3. Klik op E-mail controleren.
  4. Klik op Melding versturen.

Jew testklant ontvangt standaard een factuur die hem opdracht geeft te betalen met de betalingsprovider die is ingesteld in de Shopify-beheerder. Aangezien groothandelsklanten de voorkeur kunnen hebben voor andere betalingsopties, kunt u de e-mailsjabloon aanpassen om hen alternatieve betalingsopties te bieden.

Les 5: Doen alsof er is betaald voor de bestelling

Een conceptbestelling wordt geconverteerd naar een bestelling wanneer uw klant betaalt. Doe bij deze zelfstudie alsof uw testklant de bestelling buiten Shopify om heeft betaald, bijvoorbeeld alsof hij het volledige bedrag heeft betaald met een bedrijfsaccount of een overschrijving.

Ga als volgt te werk om de betaling vast te leggen:

1. Open de bestelling in Concepten.
  2. Klik op Markeren als betaald.

De conceptbestelling wordt geconverteerd naar een bestelling die u kunt vervullen.

Les 6: Doen alsof u de bestelling vervult

Nu je een bestelling hebt, kunt je deze vervullen zoals elke andere bestelling.

Ga als volgt te werk om een bestelling te vervullen:

1. Open de bestelling in Concepten.
  2. Klik op Doorgaan en vervul de bestelling zoals u normaal zou doen.
  3. Nadat u de bestelling hebt vervuld, klikt u op Vervuld.

Les 7: Zelfstudie opruimen

Omdat u een testbestelling hebt gemaakt en hebt gedaan alsof u ervoor bent betaald, wordt deze bestelling weergegeven in uw rapporten (tenzij u deze verwijdert).

Verwijder de testbestelling om deze uit uw groothandel te verwijderen.