Bestellingen maken

Je kunt in het Shopify-beheercentrum bestellingen maken en facturen verzenden voor je groothandelsklanten. Maak hiervoor een conceptbestelling, voeg een groothandelsklant toe en pas vervolgens groothandelsprijzen op de bestelde producten toe.

Telkens wanneer je groothandelsprijzen op een conceptbestelling toepast, worden de prijzen van groothandelsproducten in de conceptbestelling vervangen door de prijzen uit de prijslijst van je klant. Dus als je de prijs van een product wilt wijzigen of een orderregelkorting wilt aanbieden, moet je deze wijzigingen aanbrengen nadat je de groothandelsprijzen hebt toegepast.

Voordat je begint

Je moet een bestaande klant met een groothandelsaccount hebben. Je voegt deze klant aan de conceptbestelling toe, zodat zijn groothandelsprijzen op de bestelling kunnen worden toegepast.

Je kunt in het Shopify-beheercentrum een groothandelsbestelling maken voor elke klant die een prijslijst heeft. Het is niet nodig dat deze klant ook moet kunnen inloggen bij je groothandel.

Een groothandelsconceptbestelling maken

Ga als volgt te werk om een groothandelsconceptbestelling te maken:

1. Maak een conceptbestelling zoals je normaal zou doen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Bestellingen en vervolgens op Concepten.
    2. Klik op Order maken.
    3. Voeg in het veld Een klant zoeken of maken je groothandelsklant toe.
    4. Klik op Door producten bladeren en voeg de producten en varianten toe die je klant wil hebben. Maak je geen zorgen als de prijzen voor je producten niet je groothandelsprijzen zijn. Je past de groothandelsprijzen later toe.
    5. Klik op Conceptbestelling opslaan.
  2. Pas groothandelsprijzen toe op de artikelen in de bestelling nadat je de producten aan de bestelling hebt toegevoegd:

1. Klik op Meer acties en selecteer Groothandelsprijzen toepassen:
      Apply wholesale pricing
      Als je met een van je orderregels een prijsregel overtreedt, zoals een minimale of maximale bestelhoeveelheid of een hoeveelheidstoename, wordt bovenaan de conceptbestelling een waarschuwing weergegeven. Klik op Annuleren, wijzig de bestelde hoeveelheid en pas de groothandelsprijzen opnieuw toe om de orderregelhoeveelheid te corrigeren. Je kunt er ook voor kiezen deze waarschuwingen te negeren en geen wijzigingen aan te brengen.
    2. Klik op Prijzen bevestigen om de groothandelsprijzen in de conceptbestelling op te slaan.
  3. Klik op Verzending toevoegen en voer de groothandelsverzendkosten in. Als je geen waarde opgeeft voor verzending, worden de verzendopties van je webshop aangeboden aan je groothandelsklanten.

4. Voeg indien nodig belastingen en kortingen aan de conceptbestelling toe.

5. Klik op Factuur verzenden om een factuur aan je klant te te verzenden met instructies voor het betalen van zijn bestelling. Een kopie van deze factuur is ook beschikbaar voor je groothandelsklanten via hun accountpagina in je groothandel.

Je kunt ook bestellingen maken met vooraf ingevulde klantinformatie uit bestaande klantprofielen.

Volgende stappen

Nadat je een factuur naar je klant hebt gestuurd, kun je zijn/haar bestelling verwerken.

Meer informatie