Bestellingen maken voor uw groothandelsklanten

U kunt in de Shopify-beheerder bestellingen maken en facturen verzenden voor uw groothandelsklanten. Hiertoe maakt u een conceptbestelling, voegt u een groothandelsklant toe en past u vervolgens groothandelsprijzen op de bestelde producten toe.

Telkens wanneer u groothandelsprijzen op een conceptbestelling toepast, worden de prijzen van groothandelsproducten in de conceptbestelling vervangen door de prijzen uit de prijslijst van uw klant. Dus als u de prijs van een product wilt wijzigen of een regelitemkorting wilt aanbieden, moet u deze wijzigingen aanbrengen nadat u de groothandelsprijzen hebt toegepast.

Voordat u begint

U moet een bestaande klant met een groothandelsaccount hebben. U voegt deze klant aan de conceptbestelling toe, zodat zijn groothandelsprijzen op de bestelling kunnen worden toegepast.

U kunt in de Shopify-beheerder een groothandelsbestelling maken voor elke klant die een prijslijst heeft. Het is niet nodig dat deze klant zich ook moet kunnen aanmelden bij uw groothandel.

Een groothandelsconceptbestelling maken

Ga als volgt te werk om een groothandelsconceptbestelling te maken:

1. Maak een conceptbestelling zoals u normaal zou doen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Bestellingen en vervolgens op Concepten.
    2. Klik op Order maken.
    3. Voeg in het veld Een klant zoeken of maken uw groothandelsklant toe:
      Schermafbeelding van het veld Een klant zoeken of maken.
    4. Klik op Door producten bladeren en voeg de producten en varianten toe die uw klant wil hebben. Maak u geen zorgen als de prijzen voor uw producten niet uw groothandelsprijzen zijn. U past de groothandelsprijzen later toe.
    5. Klik op Conceptbestelling opslaan.
  2. Nadat u de producten aan de bestelling hebt toegevoegd, past u groothandelsprijzen toe op de artikelen in de bestelling:

1. Klik op Meer acties en selecteer Groothandelsprijzen toepassen:
      Groothandelsprijzen toepassen
      Als een van uw regelitems een prijsregel overtreedt, zoals een minimale of maximale bestelhoeveelheid of een hoeveelheidstoename, ziet u bovenaan de conceptbestelling een waarschuwing. Als u de regelitemhoeveelheid wilt corrigeren, klikt u op Annuleren, wijzigt u de bestelde hoeveelheid en past u de groothandelsprijzen opnieuw toe. U kunt er ook voor kiezen deze waarschuwingen te negeren en geen wijzigingen aan te brengen.
    2. Klik op Prijzen bevestigen om de groothandelsprijzen in de conceptbestelling op te slaan.
  3. Klik op Verzending toevoegen en voer de groothandelsverzendkosten in. Als u geen waarde opgeeft voor verzending, worden de verzendopties van uw online winkel aangeboden aan uw groothandelsklanten.

4. Voeg indien nodig belastingen en kortingen aan de conceptbestelling toe.

5. Klik op Factuur verzenden om een factuur naar uw klant te e-mailen met instructies voor het betalen van zijn bestelling. Een kopie van deze factuur is ook beschikbaar voor uw groothandelsklanten via hun accountpagina in uw groothandel.

Volgende stappen

Nadat u een factuur naar uw klant hebt gestuurd, kunt u zijn bestelling verwerken.

Meer informatie