Prijslijsten maken

Maak een prijslijst voor de producten die je in je groothandel wilt verkopen. Een prijslijst bevat de groothandelsproducten en prijzen die je je groothandelsklanten wilt aanbieden. Je wijst je groothandelsklanten aan een of meer prijslijsten toe om hen toegang te geven tot deze producten en prijzen.

Prijslijsten kunnen het volgende bevatten:

• Alle producten die tegen hetzelfde kortingspercentage worden aangeboden.
  • Een aantal collecties van producten die tegen verschillende kortingspercentages worden aangeboden.
  • Specifieke producten die tegen vaste prijzen worden aangeboden.

Je kunt een prijslijst als volgt maken:

Voordat u begint

Je moet het volgende hebben:

• Ten minste één product in uw online winkel. Als u een prijslijst op basis van een collectie wilt maken, moet u ten minste één collectie hebben.
  • Ten minste één klant in je online winkel met een klanttag die u wilt gebruiken om je groothandelsklanten te taggen. Je voegt deze tag aan je prijslijst toe. Elke klant die deze tag heeft, wordt aan de prijslijst toegewezen en heeft toegang tot de prijzen ervan in je groothandel.
  • Als je ervoor kiest je prijslijsten te importeren, moet voor elke productvariant die je wilt importeren een streepjescode of SKJe worden vermeld in je Shopify-winkel. Het importproces maakt gebruik van de SKJe of streepjescode om de productvarianten in het CSV-bestand te koppelen aan die in je winkel. Meer informatie over het importeren van prijslijsten.

Groothandelsprijslijsten maken

Ga als volgt te werk om een groothandelsprijslijst te maken:

1. Klik in het groothandelskanaal op Prijslijst.
  2. Klik op Prijslijst maken.
  3. Kies in het gedeelte Prijzen het soort prijslijst dat u wilt maken:
    Schermafbeelding van de pagina Prijslijst maken met de drie soorten prijslijsten
    Als u Prijslijst importeren kiest, moet u een CSV-bestand uploaden dat uw groothandelsprijzen bevat.
  4. Volg de instructies op de pagina om de prijslijst te maken: - Typ een beschrijvende titel voor je prijslijst wanneer u daarom wordt gevraagd, om u te helpen de prijslijst te beheren in de Shopify-beheerder. Deze titel wordt niet aan je klanten getoond. Een prijslijst die de beste prijzen voor je meest waardevolle klanten biedt, kan bijvoorbeeld goldlevel-minimumprices worden genoemd.

• Wanneer u wordt gevraagd een klanttag toe te voegen, kiest u de klanttag die u wilt gebruiken om uw klanten aan deze prijslijst te koppelen.
  5. Klik op Opslaan wanneer je klaar bent.

Je klant is nu aan deze prijslijst toegewezen. Als andere klanten dezelfde tag hebben als de tag die aan de prijslijst is toegevoegd, worden zij ook aan deze prijslijst toegewezen.

Volgende stappen

Nu je je prijslijst hebt gemaakt, kunt je er nog meer groothandelsklanten aan toewijzen. Om nog een klant aan deze prijslijst toe te wijzen, voegt je de klanttag die je aan deze prijslijst hebt toegevoegd toe aan zijn klantenpagina.