Prijslijsten importeren

Wanneer u een groothandelsprijslijst maakt, kunt u ervoor kiezen prijzen uit een CSV-bestand (dat door komma's gescheiden waarden bevat) te importeren.

Het importeren van een prijslijst is een goede optie wanneer u een extern systeem, zoals een ERP of spreadsheet, gebruikt om je prijslijsten te maken en te onderhouden. Als u het groothandaalskanaal gebruikt (of van plan bent te gebruiken) om je prijzen te onderhouden, importeert u uw prijslijsten niet.

Geïmporteerde prijslijsten ondersteunen de volgende prijsfuncties:

• Prijzen voor specifieke producten en varianten instellen
  • Minimale en maximale bestelhoeveelheden, volumeprijzen per variant en hoeveelheid

Geïmporteerde prijslijsten hebben de volgende regels:

• Ze kunnen alleen worden gewijzigd door de prijslijst opnieuw te importeren. Wanneer u prijzen opnieuw importeert in een bestaande prijslijst, worden alle prijzen en productvarianten die in de prijslijst worden vermeld, vervangen door de nieuwe import.
  • Ze kunnen niet worden geconverteerd naar een handmatig onderhouden prijslijst.
  • Ze kunnen lijsten importeren met volumeprijzen per variant, maar ze kunnen niet worden gebruikt voor volumeprijzen per product.

Prijslijsten importeren

U moet een CSV-bestand maken en uploaden met de producten en productvarianten die u in de prijslijst wilt opnemen, samen met de groothandelsprijzen waartegen u ze wilt aanbieden.

Voordat je het CSV-bestand importeert, moet je ervoor zorgen dat er voor alle producten en productvarianten die je wilt importeren, een streepjescode of SKU wordt vermeld in uw Shopify-winkel. Het importproces maakt gebruik van de SKU of streepjescode om de producten en productvarianten in uw CSV-bestand te koppelen aan die in uw winkel.

Als u prijzen wilt importeren, maakt u een prijslijst en kiest u Prijslijst importeren.

CSV-voorbeeldbestanden

U kunt CSV-voorbeeldbestanden downloaden en bekijken die u als sjablonen kunt gebruiken om uw eigen importbestand te maken:

Als u een voorbeeldbestand gebruikt om uw eigen prijzen te maken, zorg er dan voor dat u alle voorbeeldgegevens verwijdert.

Indeling van de CSV-bestanden

Uw CSV-bestand moet de volgende gegevens bevatten:

• De eerste regel moet de namen van de kolommen (de kolomkoppen) vermelden die u hebt gekozen om te importeren.
  • Elke extra regel moet de prijsgegevens voor een specifieke productvariant bevatten. Elke productvariant moet in Shopify bestaan en een gekoppelde streepjescode of SKU hebben.

In de volgende tabel worden de kolommen beschreven die u in uw CSV-bestand kunt gebruiken:

CSV-kolomkoppen van prijslijst importeren
Kolom Verplicht Beschrijving
sku Deze kolom is verplicht voor productvarianten zonder streepjescodes. Als al uw productvarianten streepjescodes hebben, hoeft u deze kolom niet in uw CSV-bestand op te nemen. De SKU (Stock Keeping Jenit) die aan de productvariant is gekoppeld. Deze SKU-waarde moet overeenkomen met de SKU van de productvariant in Shopify.
barcode Deze kolom is verplicht voor productvarianten zonder SKU's. Als geen van uw productvarianten streepjescodes hebben, hoeft u deze kolom niet in uw CSV-bestand op te nemen. De streepjescode die aan de productvariant is gekoppeld. Deze waarde moet overeenkomen met de streepjescode van de productvariant in Shopify. Als u CSV-bestand zowel SKU's als streepjescodes voor de productvarianten bevat, wordt de streepjescode gebruikt om de productvariant in uw winkel te matchen.
wholesale_price Verplicht

De groothandelsprijs voor de productvariant in uw prijslijst.

Deze waarde accepteert een getal met maximaal twee decimalen. Afhankelijk van de valuta van uw winkel kunt u een punt of komma als decimaal scheidingsteken gebruiken om dollars en centen te scheiden. Als u getallen in groepen van drie wilt scheiden, gebruikt u een punt, komma of spatie als scheidingsteken voor duizendtallen. Voorbeelden van acceptabele waarden: 1 000 000, 1.000.000 en 1,000,000.

Als de valuta een punt als decimaal scheidingsteken gebruikt, gebruikt u een punt. Voorbeelden van acceptabele waarden: 55, 55.1 en 56.20.

Als de valuta een komma als decimaal scheidingsteken gebruikt, gebruikt u een komma. Voorbeelden van acceptabele waarden: 75, 57,2 en 75,20.

De volgende voorbeelden zijn allemaal geldig voor drieduizend honderdeenenveertig dollar en negenenvijftig cent: 3,141.59, 3 141.59 en 3.141,59.

Als u een komma gebruikt als scheidingsteken voor decimalen of duizendtallen, moeten uw groothandelsprijzen tussen rechte dubbele aanhalingstekens staan zodat ze correct worden geïmporteerd (bijvoorbeeld "1,000,000" en "1 000 000,52").

Maak dit getal niet op met een dollarteken ($) of centteken (¢).

minimum_units Deze kolom is optioneel Het minimale aantal eenheden per bestelling. Dit nummer moet een geheel getal zijn.
maximum_units Deze kolom is optioneel Het maximale aantal eenheden per bestelling. Dit nummer moet een geheel getal zijn dat groter is dan de waarde die is ingevoerd voor minimum_units.
increments Deze kolom is optioneel Het veelvoud waarin de groothandelsklant de productvariant kan bestellen. Als het getal bijvoorbeeld 12 is, kan de klant 12, 24 of 36 eenheden kopen, maar niet 4 of 15. Deze waarde accepteert een geheel getal. Als deze kolom niet wordt opgegeven, is de standaard hoeveelheidstoename 1.

Volumeprijzen per variant

Volumeprijzen per variant bieden verschillende prijzen per eenheid voor alle bestelde eenheden, afhankelijk van het aantal dat is gekocht. U kunt prijzen met volume-uitsplitsingen importeren met een CSV-bestand dat de volgende kolommen bevat:

Kolomkoppen voor het importeren van prijzen met volume-uitsplitsingen met een CSV-bestand
Kolom Verplicht Beschrijving
sku Deze kolom is verplicht voor productvarianten zonder streepjescodes. Als al uw productvarianten streepjescodes hebben, hoeft u deze kolom niet in uw CSV-bestand op te nemen. De SKU (Stock Keeping Jenit) die aan de productvariant is gekoppeld. Deze SKU-waarde moet overeenkomen met de SKU van de productvariant in Shopify.
barcode Deze kolom is verplicht voor productvarianten zonder SKU's. Als geen van uw productvarianten streepjescodes hebben, hoeft u deze kolom niet in uw CSV-bestand op te nemen. De streepjescode die aan de productvariant is gekoppeld. Deze waarde moet overeenkomen met de streepjescode van de productvariant in Shopify. Als u CSV-bestand zowel SKU's als streepjescodes voor de productvarianten bevat, wordt de streepjescode gebruikt om de productvariant in uw winkel te matchen.
wholesale_price_1 Verplicht

Deze waarde accepteert een getal met maximaal twee decimalen. Afhankelijk van de valuta van uw winkel kunt u een punt of komma als decimaal scheidingsteken gebruiken om dollars en centen te scheiden. Als u getallen in groepen van drie wilt scheiden, gebruikt u een punt, komma of spatie als scheidingsteken voor duizendtallen. Voorbeelden van acceptabele waarden: 1 000 000, 1.000.000 en 1,000,000.

Als de valuta een punt als decimaal scheidingsteken gebruikt, gebruikt u een punt. Voorbeelden van acceptabele waarden: 55, 55.1 en 56.20.

Als de valuta een komma als decimaal scheidingsteken gebruikt, gebruikt u een komma. Voorbeelden van acceptabele waarden: 75, 57,2 en 75,20.

De volgende voorbeelden zijn allemaal geldig voor drieduizend honderdeenenveertig dollar en negenenvijftig cent: 3,141.59, 3 141.59 en 3.141,59.

Als u een komma gebruikt als scheidingsteken voor decimalen of duizendtallen, moeten uw groothandelsprijzen tussen rechte dubbele aanhalingstekens staan zodat ze correct worden geïmporteerd (bijvoorbeeld "1,000,000" en "1 000 000,52").

Maak dit getal niet op met een dollarteken ($) of centteken (¢).

from_quantity_1 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_1 is opgegeven. Het minimale aantal eenheden van de productvariant dat je groothandelsklant moet bestellen. Deze waarde moet een geheel getal zijn.
to_quantity_1 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_1 is opgegeven. Het maximale aantal eenheden dat uw klant kan kopen voor de prijs per eenheid van wholesale_price_1. Deze hoeveelheid is het einde van de eerste drempelwaarde voor de volume-uitsplitsing. Klanten die meer dan dit aantal eenheden kopen, betalen een lagere prijs per eenheid voor alle eenheden die ze kopen. Dit aantal moet een geheel getal zijn dat ten minste 1 groter is dan de waarde die is ingevoerd voor from_quantity_1.
wholesale_price_2 Deze kolom is optioneel De prijs per eenheid van de productvariant die uw groothandelsklanten betalen wanneer hun bestelhoeveelheid tussen from_quantity_2 en to_quantity_2 ligt. Deze prijs moet lager zijn dan de waarde van wholesale_price_1 en het moet een getal zijn met maximaal twee decimalen. Bijvoorbeeld: 55, 55,1, en 55,10.
from_quantity_2 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_2 is opgegeven. Het maximale aantal eenheden dat uw klant moet kopen om de prijs per eenheid van wholesale_price_2 te betalen. Dit aantal moet een getal zijn dat 1 groter is dan de waarde die is ingevoerd voor to_quantity_1.
to_quantity_2 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_2 is opgegeven. Het maximale aantal eenheden dat uw klant kan kopen voor wholesale_price_2. Dit aantal moet een getal zijn dat ten minste 1 groter is dan de waarde die is ingevoerd voor from_quantity_2.
wholesale_price_3 Deze kolom is optioneel De prijs per eenheid van de productvariant die uw groothandelsklanten betalen wanneer hun bestelhoeveelheid tussen from_quantity_3 en to_quantity_3 ligt. Deze prijs moet lager zijn dan de waarde van wholesale_price_2 en het moet een getal zijn met maximaal twee decimalen. Bijvoorbeeld: 55, 55,1, en 55,10.
from_quantity_3 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_3 is opgegeven. Het maximale aantal eenheden dat uw klant moet kopen om de prijs per eenheid van wholesale_price_3 te betalen. Dit aantal moet een getal zijn dat 1 groter is dan de waarde die is ingevoerd voor to_quantity_2.
to_quantity_3 Deze kolom is vereist wanneer wholesale_price_3 is opgegeven. Het maximale aantal eenheden van de productvariant dat uw klant kan kopen in één bestelling. Dit aantal moet een getal zijn dat ten minste 1 groter is dan de waarde die is ingevoerd voor from_quantity_3.
increments Deze kolom is optioneel Het veelvoud waarin de groothandelsklant de productvariant kan bestellen. Als het getal bijvoorbeeld 12 is, kan de klant 12, 24 of 36 eenheden kopen, maar niet 4 of 15. Deze waarde accepteert een geheel getal. Als deze kolom niet wordt opgegeven, is de standaard hoeveelheidstoename 1.

Beperkingen en details van CSV-bestanden

De volgende lijst bevat details over het CSV-bestand dat u moet opgeven:

• De eerste regel in het CSV-bestand moet de namen van de kolomkoppen bevatten. Alle andere regels in het CSV-bestand moeten prijsgegevens voor één productvariant bevatten.

• De volgorde van de kolommen is belangrijk en elke rij moet dezelfde reeks kolommen hebben. Voor kolommen die optioneel zijn, moeten alle voorgaande kolommen (inclusief andere optionele kolommen) worden opgegeven. Als u bijvoorbeeld de kolom maximum_units wilt opgeven, moet u ook de kolom minimum_units in uw CSV-bestand opgeven.

• De import matcht de regels in uw CSV-bestand met productvarianten in uw winkel met behulp van de streepjescode of SKU (als er geen streepjescode is). Als de import geen overeenkomst in de winkel kan vinden, worden de prijsgegevens voor die regel niet geïmporteerd. Beide kolommen kunnen in uw CSV-bestand worden opgenomen, maar als al je productvarianten streepjescodes hebben, hoeft u de SKU-kolom niet op te nemen. En als al je productvarianten SKU's hebben, hoeft u de streepjescodekolom niet op te nemen. Beide kolommen moeten worden opgenomen als sommige van je productvarianten alleen streepjescodes hebben en sommige alleen SKU's hebben.

• Als u geen streepjescodes gebruikt om je productvarianten in uw CSV-bestand te identificeren, moet elke productvariant in uw winkel een unieke SKU hebben. Als dit niet het geval is, krijgen alle productvarianten met dezelfde SKU dezelfde prijs. Als er verschillende prijzen zijn, wordt de laagste prijs gebruikt.

• Gebruik UTF-8-codering om te voorkomen dat er ongewenste speciale tekens in uw bestand worden gegenereerd.

• Scheid kolommen met komma's en scheid elke regel met een regeleinde (\r\n).

• Als een streepjescode of SKU speciale tekens bevat, zoals een komma, moet u als escape-teken dubbele aanhalingstekens gebruiken om de streepjescode of SKU tussen te zetten. Zorg ervoor dat uw bestand rechte aanhalingstekens (" ") gebruikt en geen slimme aanhalingstekens (gekrulde aanhalingstekens) die vaak in spreadsheetprogramma's worden gebruikt.

Voorbeelden

• In het volgende voorbeeld hebben alle productvarianten in de prijslijst unieke SKU's en zijn er geen minimale of maximale hoeveelheden of hoeveelheidstoenames:
sku,wholesale_price
  22311233,12.55
  12345311233,8
  • In het volgende voorbeeld hebben alle productvarianten in de prijslijst unieke streepjescodes, een minimale hoeveelheid, een maximale hoeveelheid en hoeveelheidstoenames:
barcode,wholesale_price,minimum_units,maximum_units,increments
22313555563,12.55,1,10,2
12345311233,8,1,
99999998889,9,,,
80980980980,1000,,,6
  • In het volgende voorbeeld hebben de productvarianten SKU's maar geen streepjescodes. Twee productvarianten hebben hetzelfde SKU-nummer. In dit voorbeeld zijn er twee verschillende prijzen ingevoerd voor hetzelfde SKU-nummer. De laagste waarde wordt gebruikt om de groothandelsprijs toe te wijzen aan elke productvariant in de prijslijst met deze SKU:
sku,wholesale_price
  90210333,12.55
  90210333,8

Wanneer dit CSV-bestand naar het groothandelskanaal wordt geüpload, krijgt elke productvariant met de SKU 90210333 de groothandelsprijs van $ 8.

• In het volgende voorbeeld heeft het eerste product één volume-uitsplitsing:
sku, wholesale_price1, from_quantity_1, to_quantity_1, increments