Groothandelsinstellingen

Je kunt de groothandelsinstellingen op de volgende pagina's op het groothandelskanaal wijzigen:

• Klanten
  • Prijslijsten
  • Navigatie
  • Pagina's
  • Weergave
  • Meldingen
  • Voorkeuren

Prijslijsten

Op de pagina Prijslijsten kun je elke prijslijst controleren en wijzigen.

Klanten

Je kunt de instellingen van groothandelsklanten bekijken en bewerken op de pagina Klanten, waaronder:

• De minimale bestelwaarde die een klant voor elke bestelling moet besteden. Dit bedrag overschrijft de instelling voor je winkel die je op de pagina Voorkeuren hebt ingesteld.
  • Of de klant een groothandel-checkout kan voltooien en de bestelling niet eerst ter beoordeling hoeft voor te leggen.

Je kunt ook de groothandelsprijzen van klanten opzoeken op hun klantpagina.

Op de pagina Navigatie kun je de volgende instellingen voor je groothandel wijzigen:

• Filters voor producttypen tonen;
  • per collectie door producten bladeren;
  • Standaardsorteermethode voor nieuwe producten;
  • een homepage voor een uitgelichte collectie aanmaken.

Pagina-instellingen

Via de pagina Pagina's kun je kop- en voetteksten voor je groothandel aanmaken. Je kunt bijvoorbeeld webpagina's aanmaken die je contact-, verzend- en beleidsgegevens bevatten. Nadat je deze pagina's hebt aangemaakt, kun je ze beschikbaar stellen aan je klanten door ze aan een navigatiemenu toe te voegen. Ga naar de pagina Navigatie om de pagina's aan een menu toe te voegen.

Uiterlijkinstellingen

Op de pagina Uiterlijk kun je de volgende instellingen wijzigen die het uiterlijk van je groothandel beïnvloeden:

• het logo dat in de koptekst wordt weergegeven;
  • de accentkleur;
  • de achtergrondafbeelding die wordt weergegeven op de inlogpagina en de pagina voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Meldingsinstellingen

Op de pagina Meldingen kun je de volgende instellingen wijzigen voor de meldingen die naar je klanten van de groothandel worden verzonden:

• of klanten een bevestiging ontvangen wanneer ze een conceptbestelling indienen;
  • of klanten een melding ontvangen wanneer hun conceptbestelling wordt bijgewerkt of geannuleerd.

Voorkeureninstellingen

Op de pagina Voorkeuren in het groothandelskanaal kun je de volgende instellingen voor je groothandel wijzigen:

• het e-mailadres waar bestellingsmeldingen voor de groothandel en vragen van klanten naar worden verzonden;
  • of winkelprijzen in de groothandel worden weergegeven als vergelijkingsprijzen;
  • of er een minimaal bestelbedrag is voor de groothandelsbestellingen van alle klanten. Je kunt ook voor individuele klanten minimale bestelbedragen instellen die deze instelling overschrijven. Een minimaal bestelbedrag dat voor een groothandelsklant is ingesteld, heeft voorrang op het minimale bestelbedrag dat voor de groothandel is ingesteld. Hier vind je meer informatie over het instellen van een minimaal bestelbedrag voor de groothandel;
  • of klanten conceptbestellingen kunnen indienen voor producten die niet op voorraad zijn (meer informatie over het bestellen van producten die niet op voorraad zijn);
  • of klanten zich kunnen aanmelden voor een groothandelsaccount;
  • of bot-uitdagingen (reCaptcha) moeten worden ingeschakeld wanneer je klanten inloggen bij de groothandel;
  • de taal die in de groothandels-webshop wordt gebruikt voor de niet-bewerkbare tekst die door het kanaal wordt beheerd (zoals de menunamen, klantmeldingen en de checkout).

Belastingvrijstellingen

Je kunt voorkomen dat er belastingen in rekening worden gebracht bij je klanten door de belastinginstellingen voor de klanten en producten te wijzigen.

Als je een klant instelt om te worden vrijgesteld van belasting, worden er in geen enkel verkoopkanaal belastingen in rekening gebracht voor zijn bestellingen.

Ondersteunde talen

Op de pagina Voorkeuren kun je de taal instellen die je klanten in je winkel en in groothandelsmails te zien krijgen. Op dit moment worden de volgende talen ondersteund:

• Braziliaans Portugees
  • Engels
  • Frans
  • Duits
  • Italiaans
  • Japans
  • Spaans
  • Poolse

Andere instellingen

Andere instellingen, zoals valuta, worden bepaald door de instellingen die je hebt opgegeven op de pagina Instellingen in het Shopify-beheercentrum. Meer informatie over deze eerste instellingen.